żona m 10.02.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 wiadomo, ze najlepsza byłaby pruska, ręcznie formowana, do tego rozbiórkowa, taka z duszą.....ale cóż...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 10.02.2011 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2011 żona no własnie moja jest rozbiorkowa i jestem w niej zakochana )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 11.02.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Rozbiórkową można bez problemu kupić na Allegro. Rzeczywiście ma klimat. U mnie cegła będzie na pewno. Zastanawiam się natomiast między taką piaskową (jak na fotce BlueCactus, ktora jest też w mojej galerii), a taką ciemną jaką wrzuciłam w ostatnim poście, za którą z kolei optuje mój mąż. Zobaczymy co z tego wyjdzie, ale ze względu na nasz metraż muszą to być płytki (w sensie 2cm paski). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 11.02.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 A ja mam takie pytanie - nie wiecie może, gdzie można kupić taką cegłę? (fotka z wątku o szarościach) http://img51.imageshack.us/img51/2939/12809278450001.jpg Piękne wnętrze. A ja z innej beczki. Czy wie kotś gdzie można nabyć te mebelki a zwłaszcza marzy mi sie taka ława. To są moje klimaty a na razie mam tak: http://img708.imageshack.us/img708/7255/wita278.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img121.imageshack.us/img121/4169/dobramieszkamy3204.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 11.02.2011 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Madzia 1976 to są mebelki kolonialne, więc pewnie w sklepach z takimi meblami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzia 1976 11.02.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 wiem ze kolonialne, ale konkretnie ten kolor i ta ława mnie interesują, w sklepach kolonialnych trudno znaleźć te same serie mebli, a te są śliczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.02.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Dziś dotarly do mnie próbki cegły białej i skalnej. Fajna porowata, z nierównościami, ael nie wiem czy o takie wybarwienie mi chodzi, chcialabym coś bardziej czerwonego, ceglanego:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 11.02.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 żona no własnie moja jest rozbiorkowa i jestem w niej zakochana )) gdzie kupowałaś na allegro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchew 11.02.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2011 Moim zdaniem to najlepszy produkt. Pomijam licówki ogólnie dostępne w marketach budowlanych które kojarzą mi się raczej z początkiem lat 90-tych, prosto skrojone i tandetnie zabarwione. Przeglądnąłem ofertę chyba wszystkich producentów w kraju tego typu rzeczy i co nie podoba mi u większości to to, że te palone/czarne odcienie na niektórych licówkach/cegłach mogą tylko zepsuć efekt, takie jest moje zdanie. Jeśli chodzi o w/w licówki o których teraz mowa to przyznam szczerze że nie mogłem oderwać oczu od odnalezionych i nadesłanych fotek. Nie spotkałem się również z opinią osób które by miały to na ścianie, że coś jest nie tak, czy że spodziewały się czegoś innego... Mam nadzieje, a raczej jestem tego pewien że i tak będzie w moim przypadku, czego i Wam życzę, a zapewniam; nie jestem ani właścicielem, ani pracownikiem tej firmy, jestem tylko klientem, który odnalazł to czego szukał, i czym chce się podzielić eureka! dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.02.2011 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Stara Cegła Skalna http://www.elkaminodom.pl/ Można zamówić próbki jakich się chce cegieł za free, wysyłają na swój koszt, wystarczy napisać e-maila Ja zamówiłem właśnie skalną, paletę dostanę chyba w piątek Dostałeś swoją paletę tych cegiełek ?? Nadal zachwycony ?? Czy byłaby możliwość rozłożenia kilkunastu na ziemi i zrobienia fotki ?? byłabym wdzięczna. Chyba że już są na ścianie - wtedy fota wręcz musi zostać wstawiona !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 21.02.2011 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2011 Dostałeś swoją paletę tych cegiełek ?? Nadal zachwycony ?? Czy byłaby możliwość rozłożenia kilkunastu na ziemi i zrobienia fotki ?? byłabym wdzięczna. Chyba że już są na ścianie - wtedy fota wręcz musi zostać wstawiona !! Paleta dotarła bez problemowo, wszystko czeka na swoją kolej, na razie przeróbka elektryki a za chwilę szpachlowanie pozostałych ścian dobiegnie końca. Co do rozłożenia na podłodze kilkunastu i zrobienia fotek, to było by z byt wiele moja droga, brak mi czasu żeby się z tym bawić no i chęci. Proponuje poczekać na jakieś fotki, polecam również odnaleźć fotograficzną dokumentację forumowiczek: BlueCactus i ragazza tymczasem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.02.2011 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Paleta dotarła bez problemowo, wszystko czeka na swoją kolej, na razie przeróbka elektryki a za chwilę szpachlowanie pozostałych ścian dobiegnie końca. Co do rozłożenia na podłodze kilkunastu i zrobienia fotek, to było by z byt wiele moja droga, brak mi czasu żeby się z tym bawić no i chęci. Proponuje poczekać na jakieś fotki, polecam również odnaleźć fotograficzną dokumentację forumowiczek: BlueCactus i ragazza tymczasem! Ragazzy piękną cegłę widziałam Czekam zatem na Twoją ściane i w międzyczasie poszukam BlueCactus. Mam nadzieję że swoje foty wkleisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 22.02.2011 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 gdzie kupowałaś na allegro? tak na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiakac 22.02.2011 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2011 Mam pytanie co do ceglanej wykładziny . Chciałabym wyłożyć jedną ścianę w pokoju płytkami ceglanymi ciętymi ze starej poniemieckiej cegły, potem zamalować to na biało, tak, żeby pozostała tylko faktura. Interesuje mnie czy na takiej ścianie można potem swobodnie wieszać szafki, czy cegła nie kruszy się itp. Ktoś coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 23.02.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 Piękne wnętrze. A ja z innej beczki. Czy wie kotś gdzie można nabyć te mebelki a zwłaszcza marzy mi sie taka ława. To są moje klimaty a na razie mam tak: http://img708.imageshack.us/img708/7255/wita278.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img121.imageshack.us/img121/4169/dobramieszkamy3204.jpg Uploaded with ImageShack.us takie meble możesz sobie zrobić na zamówienie: http://all4architect.com/articles/item/46-second-life-of-heritage.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hybris 23.02.2011 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 płytki te są grubości ok 15-25 mm. nie będą się kruszyć jeżeli wkręcisz kołki nie w płykę ale w ścianę. musisz wybrać po prostu dłuższe kołki (zresztą i tak wieszając szafki kupujesz dłuższe kołki, by szafka nie spadła) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viga 23.02.2011 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 O! Jak fajnie, że trafiłam na ten wątek, bo zaczęłam się zastanawiać, czy moja ceglana ściana (na razie w głowie) to dobry pomysł,jako, że w telewizji przekonywali, że cegła we wnętrzu jest już "passe". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 23.02.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 thewizzo - to ja mam jeszcze jedno pytanie.W ofercie sa te płytki: lico długie ok. 13,5 cm x 27 cm, lico krótkie 6,5 cm x 13,5 cm - przy zamówieniu podawałeś czy chcesz krótkie, czy długie, czy na palecie są pomieszane ?? Jak to jest przy zamówieniu ? można tylko jedną długość zamówić ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thewizzo 23.02.2011 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2011 thewizzo - to ja mam jeszcze jedno pytanie. W ofercie sa te płytki: lico długie ok. 13,5 cm x 27 cm, lico krótkie 6,5 cm x 13,5 cm - przy zamówieniu podawałeś czy chcesz krótkie, czy długie, czy na palecie są pomieszane ?? Jak to jest przy zamówieniu ? można tylko jedną długość zamówić ?? Płytki są o grubości około 1,5 cm i wym. ok. 7 x 27 cm. Nie zamawiasz różnych wymiarów jest jeden ten który podałem. Wszystkie licówki nie są identyczne, tz podane wymiary są z tolerancją dlatego jest "około". Licówki przez to wychodzą nie regularnie, tz jeśli zastosujesz w miarę jednakową grubość fugi, pisze "w miarę" bo nie układa sie tego jak płytki łazienkowe gdzie fugi mają wyglądać idealnie to efekt będzie nie regularnej ceglanej ściany, zresztą zerknij na forke: http://lh3.ggpht.com/_sSXvgf5mFxI/TQyCKfrp1TI/AAAAAAAACwg/JhYBOn3gj0Y/s720/DSC_5557.JPG zdjęcie pochodzi z albumu - BlueCactus P.S. jak to ktoś pisał wyżej że w TV mówili że cegła jest już "passe"... De gustibus non est disputandum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.02.2011 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 thewizzo - dzięki za odpowiedź.Po prostu dziwiło mnie, że są podane 2 różne rozmiary tych cegiełek na stronie producenta - akurat przy tej cegle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts