silan 09.11.2012 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Moi drodzy! I przede mne wlasnie wlasnoreczne kladzenie plytek. Materialy juz mam (holenderski Klimex), teoretyczna podstawowa wiedze rowniez. Mam natomiast watpliwosci co do katow wewnetrznych (wybaczcie, nie mam polskich czcionek). Na zewnetrznych bede miec plytki- katowniki, a co zrobic z wewnetrznymi? W zalaczniku mpje opcje, gdzie 1-sza wydaje sie najbardziej rozsadna, niemniej mam watpliwosci, bo plytki sa przeciez na powierzchni nierowne i nie beda sie perfekcyjnie stykaly. Na Waszych zdjeciach nie widac detali, raczej "ogolny poglad" Do tego wieksosc na po porostu jedna scianke- bez zakretow. Moglby ktos pokazac wewnetrzne rogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 09.11.2012 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2012 Silan, u mnie tak (lewa ściana jeszcze nie zafugowana): Głowy nie daję, ale wydaje mi się, że to 3 wersja z Twojej listy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulagd 12.11.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Witam, wklejam co mam ale na razie do kompletnej kuchni to jeszcze daleka droga. Nie ma zmywarki, pieca, cokołów i półki. [ATTACH=CONFIG]128448[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]128449[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]128451[/ATTACH] Hej a ja mam pytanie jak u Ciebie wygląda połączenie płytki z blatem? Z tego co widziałam z wczesniejszych zdjęc, najpierw położyłeś płytki i dipiero na to blat, a co z przestrzeniami gdzie są fugi? Mógłbyś dac jakieś zbliżenie albo to wytłumaczyć? Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 12.11.2012 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2012 Hej a ja mam pytanie jak u Ciebie wygląda połączenie płytki z blatem? Z tego co widziałam z wczesniejszych zdjęc, najpierw położyłeś płytki i dipiero na to blat, a co z przestrzeniami gdzie są fugi? Mógłbyś dac jakieś zbliżenie albo to wytłumaczyć? Pozdrawiam!! 1) jestem dziewczynką 2) to nie są płytki tylko prawdziwe, rozbiórkowe cegły 3) była budowana zwykła ściana z cegieł, na zwykłej cementowej zaprawie, następnie zostało to pięknie wypiaskowane, zagruntowane czymś tam, potem postawione meble i położony na nich blat roboczy. Mogliśmy dać jakąś listwę wykończeniową ale nie chcieliśmy. Szpary są naprawdę niewielkie, odkurzam je raz w tygodniu odkurzaczem ale dla mnie to nie problem. Może dałoby się tam napchać jakiegoś silikonu albo nie wiem jeszcze czego ale naprawdę to nie jest problem. Teraz już kuchnia jest prawie skończona. Za piecem, na szerokość okapu jest zamontowana przeźroczysta szyba wiec chroni to cegłę przed zachlapaniem. Może jutro uda mi się cyknąć jakieś zdjęcie a jeśli zapomnę to proszę się przypomnieć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 15.11.2012 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 Obiecane zdjęcie. Robione komórką ale coś tam widać. I jeszcze szyba,która zabezpiecza cegły znajdujące się za piecem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 15.11.2012 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2012 dołączam do klubu! u nas będzie ściana spiżarni wybudowana z cegły. dziś przywieźliśmy sobie pierwszy transport 100 letniej cegły rozbiórkowej jutro zaczynam czyścić! jak całość przedsięwzięcia wyjdzie tak jak myślę, że wyjdzie, to się tu ujawnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 16.11.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Paciorki boskoooo!!!!!! silan u was też cegła pięknie już wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.11.2012 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2012 Mój znajomy tez zastosował cegłę http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/72.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/73.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/74.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/75.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniucha 19.11.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Piękne wnętrza! Planujemy w kuchni cegły na kominie i przed wyspą, i myślałam ostatnio o cegle nad blatem, ale tego już by było chyba za dużo? Pozwalam sobie wkleić na razie projekt z programu Ikei, choć kuchnia się robi u miejscowego "pana od kuchni" [ATTACH=CONFIG]136734[/ATTACH] Pierwsze koty za płoty...nie taka cegła straszna Rozbiórkowa - część pocięta na płytki tarczą diamentową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Chcialabym jeszcze raz przestrzec przed fuga z Elkamino. Do mni w ramach reklamacji trafiłm kolejny INNY kolor. Tym razwm bezowy;/;/ Nie moge patrzec na te cholerna cegłe. Efekt Bardzo zaluje mojej przygody z elkamino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 19.11.2012 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 i co masz zamiar z tym zrobić? tu to by się piaskowanie przydało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 19.11.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 echhh zafugowac rreszte tym bialym czyms.. tzn. Elkamino za swoją pomyłkę ( po 3 kolorze fugi) przeprosiła, wysłali kolejny kolor (który okazał się być 4 -tym innym kolorem). I powiedzieli, żeby fugę przeciągnąć nową fugą palcem- palce mam poranione (bo cegiełka ostra) robi się baaardzo wolno.. a efekt w załączniku. Jak skoncze, to bedzie chociaż jednolicie. Na razie i tak wyjeżdzamy z kraju (więc siłą rzeczy nie będę tam mieszkała), a kiedyś ew. przeciągnę tę piekielną cegłę białą farbą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 19.11.2012 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 A tak to wyglda u mniehttp://img528.imageshack.us/img528/4823/dscn5712.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniucha 20.11.2012 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Pierwsze koty za płoty...nie taka cegła straszna Rozbiórkowa - część pocięta na płytki tarczą diamentową [ATTACH=CONFIG]149335[/ATTACH] Aktualizacja Jeszcze tylko położyć panele, pomalować ściany i można montować kuchnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.11.2012 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 (edytowane) Anagat pomijając różne kolory fugi zastanawia mnie czemu pośrodku ściany część cegieł wygląda jak jasna plama? to sie najbardziej rzuca w oczy - dla mnie przynajmniej. Edytowane 20 Listopada 2012 przez Kamilcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.11.2012 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Po większej części własnie dlatego , że otoczone są tą najjaśniejszą fugą. Spójrz na pojedyncze cegiełki.. mają swój kolorCzęść jest na pewno umaziana tą cholerną fugą ( jak kto nie rozumie dlaczego, niech sobie kładzie fuga na fugę i to tak 3 razy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 20.11.2012 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Też mi się wydaje, że to tylko złudzenie optyczne związane z tym, że fuga pomiędzy nimi jest taka jasna. Anagat, nie dziwię się, że jesteś wściekła. A pan z elkamino nie poczuwa się do jakiegoś skuteczniejszego naprawienia błędu niż to co do tej pory Wam zaproponował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 20.11.2012 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Też mi się wydaje, że to tylko złudzenie optyczne związane z tym, że fuga pomiędzy nimi jest taka jasna. Anagat, nie dziwię się, że jesteś wściekła. A pan z elkamino nie poczuwa się do jakiegoś skuteczniejszego naprawienia błędu niż to co do tej pory Wam zaproponował? Drop inn, śliczna fotka w avatarku:) Pan z Elkamino po 3 fudze coś przebąknął o tym, czego my oczekujemy.. A ja nie wiem, czego mam oczekiwać. w tej chwili najlepszym wyjściem byłoby skucie tych 10 m2 powierzchni i tyle. Ew mogliby wysłać mi kogoś, kto by dokończył 'kolorowanie' fugi. Mnie ta zabawa przerosła. Sami od siebie nic nie zaproponowali. Oczywiście za darmo wysłali 4 (znowu inny) kolor fug. To ciapranie naprawdę zajmuje dużo czasu. Ja mam małe dziecko, którego nie mam z kim zostawić. A tu na dowód, że ta beżowa fuga po prostu 'rozmywa' cegiełkę.. Scianka od początku do końca fugowana (nie domalowywana) przeze mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 20.11.2012 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2012 Po większej części własnie dlatego , że otoczone są tą najjaśniejszą fugą. Spójrz na pojedyncze cegiełki.. mają swój kolor Część jest na pewno umaziana tą cholerną fugą ( jak kto nie rozumie dlaczego, niech sobie kładzie fuga na fugę i to tak 3 razy) rzeczywiście ta beżowa fuga niezbyt jest szczęśliwym rozwiązaniem... I ja nie dziwię Ci się, że masz nerwy takie. A fotkę ściany panu z Elkamino wysłałaś? Własciwie cała ściana jest albo do skucia, albo do wyczyszczenia i nałożenia nowej fugi ( NIE od nich ) ale przez fachowca. W takim układzie powinni pokryć koszt robocizny tegoż fachowca. A zapewne mały on nie bedzie -o ile ktoś się podejmie... Do tego Wy właściwie na wylocie już i nie ma nawet jak przypilnować... naprawdę bardzo mi przykro, że tak Wam się trafiło Wniosek na pewno taki, że płytka Elkamino TAK ale fuga ABSOLUTNIE NIE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 21.11.2012 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 rzeczywiście ta beżowa fuga niezbyt jest szczęśliwym rozwiązaniem... I ja nie dziwię Ci się, że masz nerwy takie. A fotkę ściany panu z Elkamino wysłałaś? Własciwie cała ściana jest albo do skucia, albo do wyczyszczenia i nałożenia nowej fugi ( NIE od nich ) ale przez fachowca. W takim układzie powinni pokryć koszt robocizny tegoż fachowca. A zapewne mały on nie bedzie -o ile ktoś się podejmie... Do tego Wy właściwie na wylocie już i nie ma nawet jak przypilnować... naprawdę bardzo mi przykro, że tak Wam się trafiło Wniosek na pewno taki, że płytka Elkamino TAK ale fuga ABSOLUTNIE NIE echh fotkę wysłałam najnowszą w niedz wieczorem. Odzewu nie ma;/ Koszt byłby duuuży.. skucie cegły, prawdopodobnie trzebaby wymienić płyte k-g pod cegiełką. nowa cegiełka i nowa fuga. I fachowiec. Zobaczymy, czy coś odpiszą. No i tę moją zafugowaną małą ściankę też trza by wywalić.. tu koszt znowu spory;/ a jaki syf:( Echh chyba dokoncze ciapranie fugi tym bezowawym czymś i moja cegiełka po prostu zostanie totalną antyreklamą firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts