silan 21.11.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Anagat, zdziwisz sie, ale mi sie nie wydaje twoja sciana taka zla- wyglada to naturalnie, jak na linkowanym filmiku na poprzedniej stronie. Jak cegla obrana z tynku. O wiele bardziej mi taki efekt odpowiada niz gladziutka cegla jak klinkier z idealna fuga.. Sama swoje fugi zamierzam rozmazac troche (ale raczej w jednym kolorze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 21.11.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Anagat, zdziwisz sie, ale mi sie nie wydaje twoja sciana taka zla- wyglada to naturalnie, jak na linkowanym filmiku na poprzedniej stronie. Jak cegla obrana z tynku. O wiele bardziej mi taki efekt odpowiada niz gladziutka cegla jak klinkier z idealna fuga.. Sama swoje fugi zamierzam rozmazac troche (ale raczej w jednym kolorze ) heh... mnie juz nic nie zdziwi:) Mamy od początku olbrzymiego pecha do fug... Płytki w salonie- fuga ceresit toffi (zamiast koloru sraczkowatego wyszedł białawy;/) Płytki w łazience- fuga epoxyd czekolada mepei - kolor super, ale panu (bo tym razem to był fachman) częśc wyszła dobrze.. a część fug jest miękka jak masełko ( do skrobania i poprawki;/) Najwyraźniej na koniec skopał chłopina proporcje. No i od początku z fugą cegiełkową był problem. Jeżeli kiedykolwiek zdecydujemy się faktycznie w tym domu zamieszkać i kończyć górę, to tam nie zgadzam sie na jakąkolwiek fugę... łącznie z łazienką wymyślimy coś innego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.11.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Anagat, zdziwisz sie, ale mi sie nie wydaje twoja sciana taka zla- wyglada to naturalnie, jak na linkowanym filmiku na poprzedniej stronie. Jak cegla obrana z tynku. O wiele bardziej mi taki efekt odpowiada niz gladziutka cegla jak klinkier z idealna fuga.. Sama swoje fugi zamierzam rozmazac troche (ale raczej w jednym kolorze ) chyba jednak pomiedzy klinkierem który właściwie " stoi jedynie obok cegły " a umazaną fuga cegłą jest cos pomiędzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.11.2012 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2012 Jeżeli kiedykolwiek zdecydujemy się faktycznie w tym domu zamieszkać i kończyć górę, to tam nie zgadzam sie na jakąkolwiek fugę... łącznie z łazienką wymyślimy coś innego! nie dziwię ci sie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniucha 22.11.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 Podstawa pod kominek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 22.11.2012 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2012 chyba jednak pomiedzy klinkierem który właściwie " stoi jedynie obok cegły " a umazaną fuga cegłą jest cos pomiędzy a ja pisalam, ze nie ma? mowie tylko, ze mi bardziej sie podoba sciana anagat niz sciany z gladkiej cegly (nie z klinkieru).. wszytsko kwestia gustu.. znaczy jakbym kupila dom z taka cegla to bym ja skula, jakbym kupila taki ze sciana anagat, to bym ja podpimpowala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 24.11.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2012 u nas się robi! już na samym początku wygląda fenomenalnie, u nas naturalistycznie będzie, realizacja wizji przerasta nasze najśmielsze oczekiwania! nie mogę się doczekać finału! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 25.11.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2012 (edytowane) u nas się robi! już na samym początku wygląda fenomenalnie, u nas naturalistycznie będzie, realizacja wizji przerasta nasze najśmielsze oczekiwania! nie mogę się doczekać finału! Pokaż koniecznie, bo teoretycznie mamy te same oczekiwania Myśmy wczoraj zafugowali wszystko- kolo 11 m2.. myślałam, ze wykorkuje, ale wyszło bosko.. dziś impregnat i gotowe! uaktualnienie: gotowe- plan na ten rok wykonany kota z nowego wystroju jej jadalni zadowolona Edytowane 26 Listopada 2012 przez silan uaktualnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 27.11.2012 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 silan ! Czadowo, naprawdę pięknie! ps.naszą ścianę "na brudno" wkleję wieczorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 27.11.2012 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Troszkę brudno, troszkę niewyraźnie bo fotka przy kiepskim oświetleniu no i robione telefonem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 30.11.2012 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Waldek, chcialabym miec tak "brudno" podczas roboty. Nie wiem czemu, ale u mnie zawsze to wyglada jakby ktos bombe wrzucil. U ciebie to cegly czy plytki? Koza super- moje marzenie, ale nie mam narazie jak zamontowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 30.11.2012 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 Waldek, chcialabym miec tak "brudno" podczas roboty. Nie wiem czemu, ale u mnie zawsze to wyglada jakby ktos bombe wrzucil. U ciebie to cegly czy plytki? Koza super- moje marzenie, ale nie mam narazie jak zamontowac.. Cegła, stara cegła (ok. 120 latek). Ściany to pełna cegła, a na kominek cegła była cięta. Cieszę się że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 01.12.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Cegła, cegła, Kocham:) prócz tego że planujemy nia obudowac scianke za koza tak jak na zdjęciach powyżej( Waldek78-pieknie!) to chcielibysmy parapety zewnętrzne wykonać z cegły właśnie(czytac uważnie proszę- nie z płytki klinkierowej i takich różnych, tylko z cegły właśnie). I tu pytanie, bo na necie niestety niewiele sie doszukałam. Może Ktoś ma większą wiedzę - jak to to impregnować(bo na zewnatz jak wiadomo, bardziej narażone),jak sie sprawuje, jak osadzić, czy tworzy się mostek? wszelkie opinie i fotki mile widziane:) DZIĘKUJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 01.12.2012 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2012 Waldek CZAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! bardzo, bardzo, bardzo mi się podoba!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 02.12.2012 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Nasza cegła juz zafugowana....nie było lekko, pierwsza fuga sie sypała i musiała zostać wyskrobana, kładli drugi raz. Ale w końcu skończone! http://images38.fotosik.pl/1868/32dde90433235fbcmed.jpghttp://images37.fotosik.pl/1883/11e51582b1c12e9amed.jpghttp://images49.fotosik.pl/1721/842907675e6d5de4med.jpghttp://images40.fotosik.pl/1869/892c6e7a98fc7c0cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gera1 03.12.2012 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2012 Cegła, cegła, Kocham:) prócz tego że planujemy nia obudowac scianke za koza tak jak na zdjęciach powyżej( Waldek78-pieknie!) to chcielibysmy parapety zewnętrzne wykonać z cegły właśnie(czytac uważnie proszę- nie z płytki klinkierowej i takich różnych, tylko z cegły właśnie). I tu pytanie, bo na necie niestety niewiele sie doszukałam. Może Ktoś ma większą wiedzę - jak to to impregnować(bo na zewnatz jak wiadomo, bardziej narażone),jak sie sprawuje, jak osadzić, czy tworzy się mostek? wszelkie opinie i fotki mile widziane:) DZIĘKUJE! Witam, osobiście uważam, że na zewnątrz nie trzeba impregnować starej cegły. Skoro wytrzymała ponad 100 lat to z pewnością wytrzyma jeszcze drugie tyle. Ja stosowałem płytki ze starej XIX wiecznej cegły w domu i nie impregnowałem. Mam także zrobione z tych płytek ogrodzenie i trzymają się idealnie. Płytki kupowałem w Toruniu. Jak ktoś będzie chciał namiar to chętnie podzielę się namiarami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
warm 07.12.2012 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Obiecane zdjęcie. Robione komórką ale coś tam widać. [ATTACH=CONFIG]148448[/ATTACH] Paciorki, a czy odpowiadałaś już na pytanie o blat kuchenny? Czy to drewno (olejowane?) czy laminat (jaki)? Bo wygląda bardzo ładnie, gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 07.12.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Paciorki, a czy odpowiadałaś już na pytanie o blat kuchenny? Czy to drewno (olejowane?) czy laminat (jaki)? Bo wygląda bardzo ładnie, gratuluję! Bardzo dziękuję. Beaty tak jak i kuchnia są z Ikei. Kupowane podczas chyba majowej promocji i już wtedy nam mówili że te blaty będą się kończyć. Nie wiem czy tak się stało. Dębowe, olejowane solidnie, wytrzymują trudy pracy w kuchni. Nie mam żadnych zastrzeżeń a trzeba zaznaczyć że w naszej kuchni odbywa się 3/4 życia domowego ))))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boniucha 08.12.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2012 Ściana w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 10.12.2012 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2012 Bardzo dziękuję. Beaty tak jak i kuchnia są z Ikei. Kupowane podczas chyba majowej promocji i już wtedy nam mówili że te blaty będą się kończyć. Nie wiem czy tak się stało. Dębowe, olejowane solidnie, wytrzymują trudy pracy w kuchni. Nie mam żadnych zastrzeżeń a trzeba zaznaczyć że w naszej kuchni odbywa się 3/4 życia domowego ))))) Paciorki, mam ten sam blat. 2 lata trzyma sie dobrze, przy bardzo intensywnym użytkowaniu.. Ale tez olejuje go srednio co 2-3 miesiace.. Ale ja zdecydowalam sie na listwę z tego samego drewna, bo gotuje hmmm.. "ekspresyjnie" i by mi z tych szpar po miesiacu grzybki zaczely wyrastac Listwa docelowo tez bedzie zasilikowana, mam nadzieje, ze niewidocznie.. Jedno ostrzezenie do tych, co drewno przy ceglach mają - impregnat do cegiel (przynajmniej ten moj) fatalnie na drewno działal, ciemnialo i pecznialo- musialam myc od razu jak kapnęło i olejowac.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts