Kaprysia 26.06.2013 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 Ja wlasnie tak mam wylozone jestem bardzo zadowolona, cegla pokryta impregnatem nie syfi mi sie, palnik najwiekszy do smazenia mam pierwszy z brzegu a nie przy cegle, uzytkuje cegle rok i jest ok ale w razie co tez planowalam szybe. Chwilowo niepotzrebna, zobacze z czasem. Wyglada piekne ! A czym impregnowałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
now77ak 26.06.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2013 JacekJ cegla piekna! Pytanie z innej beczki- co masz na podlodze? Pieknie sie prezentuje. Dołączam się do pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 27.06.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam My w kuchni mamy taką białą cegiełkę Na elewację też chcielibyśmy jakiś kamień (płytki elewacyjne)-> tam gdzie nie ma tynku(filar i koło drzwi). proszę nie zwracać uwagi na bałagan-jesteśmy w trakcie robienia tarasu:) Mi podobają się takie: http://www.leroymerlin.pl/materialy-wykonczeniowe/elewacje/kamien-elewacyjny/plytka-elewacyjna-milano-stone-master,p71782,l466.html http://www.leroymerlin.pl/materialy-wykonczeniowe/elewacje/kamien-elewacyjny/plytka-elewacyjna-milano-karmel-stone-master,p87843,l466.html ale mąż chciałby coś bez fug, więc może coś takiego: http://www.stonemaster.com.pl/sm_pl/oferta/stonewood/kol_01.jpg co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupaczups 29.06.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2013 A czym impregnowałaś? Maz impregnowal jakims impregnatem do kamienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.06.2013 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Mam szybkie pytanie. Z uwagi że nasza ściana z cegły - starej jest dla mnie zbyt kolorowa - nie wiem czy mąż źle wyczyścił czy wybrali takie dość mocno przepalone. Chcę ją pomalować na biało - jakiej farby użyć do ścian mamy białą lateksową może być ta sama czy użyć jakiejść specjalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.06.2013 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 zwykła, do ścian wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justyna P 30.06.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2013 Dzięki - też tak myślałam ale wolałam się upewnić bo mąż mi coś nie chciał jej tą pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 05.07.2013 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 (edytowane) Jeszcze gorąca ściana w łazience - cegiełka stara skalna z elkamino - bez fug jeszcze, ale dla mnie to i tak wielka radość Edytowane 5 Lipca 2013 przez sylwia&paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fioletowafiolka 05.07.2013 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2013 Witam My w kuchni mamy taką białą cegiełkę [ATTACH=CONFIG]197725[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]197726[/ATTACH] Na elewację też chcielibyśmy jakiś kamień (płytki elewacyjne)-> tam gdzie nie ma tynku(filar i koło drzwi). [ATTACH=CONFIG]197727[/ATTACH] proszę nie zwracać uwagi na bałagan-jesteśmy w trakcie robienia tarasu:) Mi podobają się takie: http://www.leroymerlin.pl/materialy-wykonczeniowe/elewacje/kamien-elewacyjny/plytka-elewacyjna-milano-stone-master,p71782,l466.html http://www.leroymerlin.pl/materialy-wykonczeniowe/elewacje/kamien-elewacyjny/plytka-elewacyjna-milano-karmel-stone-master,p87843,l466.html ale mąż chciałby coś bez fug, więc może coś takiego: http://www.stonemaster.com.pl/sm_pl/oferta/stonewood/kol_01.jpg co myślicie? Witam, możesz mi powiedzieć czym malowałaś na biało swoją cegłę? My za niedługo zabieramy się za wiatrołap, w którym chcę białą cegłę ale nie wiem czym ją pomalować. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 07.07.2013 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2013 Jak się sprawdza cegła nad płytą? Bardzo się syfi? Marzy mi się wyłożenie cegłami pasa między szafkami w kuchni, ale nie jestem pewna, czy nie strzelę sobie w stopę w kwestii czyszczenia. Rozważam wstawienie nad płytę szyby lub blachy - może ma ktoś jeszcze jakieś zdjęcia z tego typu rozwiązaniem, które nie pojawiły się dotychczas w wątku? ja sie balam troche, ze sie bedzie brudzic, bo gotuje duzo i ekspresyjnie ale przy wstawionych za zlewem i za plyta blachach nie mam zadnego problemu.. zreszta cegly tez sie nie brudzą (zaimpregnowane), tylko fugi pomiedzy (a niby tez zaimpregnowane).. wczesniej mialam biała, niby zmywalną farbe i to dopiero był strzal w stope.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojaka 09.07.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 Witam, możesz mi powiedzieć czym malowałaś na biało swoją cegłę? My za niedługo zabieramy się za wiatrołap, w którym chcę białą cegłę ale nie wiem czym ją pomalować. Z góry dziękuję Witam,cegiełka sama w sobie była biała,ale po fugowaniu już nie była taka piękna.. A malowaliśmy ją zwykłą biała farbą, która została nam z malowania ścian. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 13.07.2013 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 JacekJ cegla piekna! Pytanie z innej beczki- co masz na podlodze? Pieknie sie prezentuje. Dołączam się do pytania... Walczak, dąb szczotkowany z frezami .... przyznam że każdy kto zobaczy na żywo jest pod sporym wrażeniem... Żeby nie robić bałaganu w temacie, więcej tutaj: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?207467-Opinie-o-firmie-Walczak&p=5684768#post5684768 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 13.07.2013 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2013 sylwia&paweł ... cegła w łazience genialna ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 16.07.2013 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 Mam pytanie do osób ktore już położyły na ścianie swoją cegiełkę, mianowicie czy warto/trzeba kupować narożniki (płytki kątowe)? Czy da się ładnie położyć cegiełkę bez narozników. Jak Wy wykańczaliście narożniki ściany? Może moje pytania są "dziwne", ale cegiełkę będzie kładł mąż a on wymaga "instrukcji" - a ja nie mam o tym pojecia. Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 16.07.2013 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2013 moim zdaniem z płytką kątową ściana nabiera charakteru prawdziwej cegły. Jak ściana się kończy bez kątowych to widać od razu, że to tylko płytki, że jest "płaska". U siebie ścianę działową po prostu postawiłam z cegiel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 18.07.2013 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2013 Cegła w wiatrołapie - biała z elkamino. Fuga również elkamino w teorii biała, czy faktycznie to się okaże jak wyschnie bo na razie ma kolor szary... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silan 20.07.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 Cegła w wiatrołapie - biała z elkamino. Fuga również elkamino w teorii biała, czy faktycznie to się okaże jak wyschnie bo na razie ma kolor szary... i jak- wybieliła się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiapaweł 20.07.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 I owszem, pojaśniała ale do śnieżnobiałej to jej daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 21.07.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2013 Ciesz się, że nie dostałaś 4 różnych kolorów fug od partaczy z Elkamino, tak jak ja;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
s.nowakowska 24.07.2013 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2013 Miałam ten sam problem z "białą" fugą, właściwie to do białego nigdy nie wyschła. Zaakceptowałam szarą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts