Punchy 10.01.2015 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Własnie o taki efekt mi chodzi. Niestety ja nie mam takiej możliwości jak Ty. Dom jest zbudowany z pustaków:(Gratuluje, bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrakowM 10.01.2015 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 Ja na początku grudnia kupiłam płytki na allegro. Firma gdzieś z mazur, dokładnie nie pamiętam. Nie byłam zadowolona, płytki krzywe, brudne, kartony namoknięte że nie dało się przenieść z palety (dobrze chyba jest przed zakupem zapytać o takie rzeczy). Płytki są już na ścianie i finalnie wyglądają ok. Moja koleżanka z pracy zamawiała w tym samym czasie w innej firmie i bardzo pozytywnie się o niej wypowiadała. Nie znam nazwy, ale jak nie zapomnę to w poniedziałek wszystkiego się od niej dowiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewelina_wu 10.01.2015 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Mój tato obudował kominek "cegłą" u siebie i wyszło tak: A wcześniej u nas z robił ścianę (mieszkanie w bloku): Edytowane 10 Stycznia 2015 przez ewelina_wu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 11.01.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Punchy,ja znalazłam dostawcę na OLX-jestem z Tychów a facet był z Częstochowy.Posłał najpierw próbkę,po mojej akceptacji i opłacie za paliwo ,przywiózł do domu i nawet rozładował.Byłam bardzo zadowolona ,a cena tez była atrakcyjna.Niestety było to rok temu ale mam nr.603 357 180 Pan Irek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixxer 11.01.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Podziwiam i mnie bierze w strone płytek imitujących cegłe na jednej scianie w korytarzu Czy ktoś łączył płytki elkamino stara cegła skalna z naturalną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 11.01.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 czy ma ktoś wewnątrz na ścianie płytki (lub cegłę) Nepal Cieniowany CRH? jaką szerokość i kolor fugi dobrać do tych płytek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beson 11.01.2015 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2015 Witam, proszę o pomoc i poradę. Kupiłem płytki ceglane (cięte z prawdziwej cegły, lico). Chce je położyć na jedna ścianę 13m2. Problem w tym, że ściana jest pomalowana na biało i gładka jak pupcia niemowlaka. Jakiego kleju użyć aby nie odpadły? I co zrobić z samą ścianą? Pomijam już fakt zagruntowania, może tą ścianę jakoś "podziurawić" lub "obskrobać" aby klej miał lepszą przyczepność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 12.01.2015 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Minimum to wzięcie w rękę dużego śrubokręta lub przecinaka i staranne porysowanie ściany w miejscu gdzie mają być płytki, potem gruntowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 12.01.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Podziwiam i mnie bierze w strone płytek imitujących cegłe na jednej scianie w korytarzu Czy ktoś łączył płytki elkamino stara cegła skalna z naturalną? Elkamino udostępniło mi parę swoich cegieł w tych kolorach. O ile naturalna trzyma mniej więcej jeden kolor to skalna ma dużą rozbieżność w wybarwieniu (inaczej są w różnych odcieniach). Nie wiem czy jest sens je mieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 12.01.2015 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Potem pokój 2 z kozą: Kowi napisz proszę gdzie kupiłeś tą kratkę pod kozą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 12.01.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Elkamino udostępniło mi parę swoich cegieł w tych kolorach. O ile naturalna trzyma mniej więcej jeden kolor to skalna ma dużą rozbieżność w wybarwieniu (inaczej są w różnych odcieniach). Nie wiem czy jest sens je mieszać. Uważam, ze jest. My tak mamy. Wyszło bardzo naturalnie. Z tym, ze na 20 m2 cegły naturalnej, które ułożyliśmy na 2 ścianach wmieszaliśmy dodatkowo 1 m2 cegły skalnej i 1 m2 cegły gotyckiej. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beson 12.01.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Minimum to wzięcie w rękę dużego śrubokręta lub przecinaka i staranne porysowanie ściany w miejscu gdzie mają być płytki, potem gruntowanie. W takim razie biorę się za dziurawienie ściany. A jaki klej i grunt polecacie na taką ścianę i taką cegłę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optima 12.01.2015 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Beson gdzie kupiles swoja cegle, i za ile jesli mozna wiedziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.01.2015 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 W takim razie biorę się za dziurawienie ściany. A jaki klej i grunt polecacie na taką ścianę i taką cegłę? gruna jakiś gleboko penetrujący Ceresit czy coś takiego. Klej jaki elastyczny , najlepiej do gresu, ciezszych płytek zeby nie spływało itp. My przynajmniej takiego uzywaliśy - Ceresit 12 i 17 bo taki został po innych pracach w domu :-0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 12.01.2015 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Grunt nie jest az tak bardzo konieczny - farba skutecznie zapobiega wysysaniu wody z kleju i sypaniu sie sciany. Chyba, ze tynk prawie z samego piasku i po tym porysowaniu trzeba bedzie rysy wzmocnic Klej niskosplywny. Ja uzywalem rozne - Sopro No 1 klasy S1, ale i tez zwykly Mapei Adesilex P9. Tym drugim nawet lepiej mi sie robilo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 12.01.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Uważam, ze jest. My tak mamy. Wyszło bardzo naturalnie. Z tym, ze na 20 m2 cegły naturalnej, które ułożyliśmy na 2 ścianach wmieszaliśmy dodatkowo 1 m2 cegły skalnej i 1 m2 cegły gotyckiej. kalafiorek Kalfiorek, wrzuć jakąś fotkę efektów takiego mieszania??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beson 12.01.2015 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2015 Beson gdzie kupiles swoja cegle, i za ile jesli mozna wiedziec? Płytki kupiłem pod Malborkiem na http://www.ceglaneplytki.pl Kupiłem dokładnie 13 m2 za 750 zł (lico), środki są tańsze. Wyszło dokładnie 65 paczek i w gratisie dostałem jeszcze 2. Zależało mi na bardzo starej cegle, brudnej, lekko obszarpanej i ta pozycja spełnia moje oczekiwania w 100%. Niektóre płytki są pęknięte ale się tym nie przejmuje, pójdą na połówki oraz pod jedną szafkę od kuchni. No to postanowione, w środę zaczynam dziurawić ścianę, potem walę grunt i klej Mapei Adesilex P9. Już się nie mogę doczekać. Jeszcze pytanie, znacie może jakiś sposób aby pojedyncze płytki rozjaśnić bądź przyciemnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrakowM 13.01.2015 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2015 Ja na początku grudnia kupiłam płytki na allegro. Firma gdzieś z mazur, dokładnie nie pamiętam. Nie byłam zadowolona, płytki krzywe, brudne, kartony namoknięte że nie dało się przenieść z palety (dobrze chyba jest przed zakupem zapytać o takie rzeczy). Płytki są już na ścianie i finalnie wyglądają ok. Moja koleżanka z pracy zamawiała w tym samym czasie w innej firmie i bardzo pozytywnie się o niej wypowiadała. Nie znam nazwy, ale jak nie zapomnę to w poniedziałek wszystkiego się od niej dowiem:) Punchy, Firma nazywa się Retrocegiełka strona retrocegielka.pl - tam podobno są wszystkie namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 14.01.2015 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2015 Proszę bardzo cegiełki zmieszane, fotki z telefonu: [/img][/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixxer 15.01.2015 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2015 Kalafiorek wyszło ta naprawdę super Do tego piękny parkiet w salonie. Ja się tylko boję że nie będę potrafiła tak tego ułożyć żeby te kolory sie tak komponowały jak u Ciebie jest to naprawdę fajnie ułożone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts