kasiabuilder 27.02.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 skoro świeżo wytynkowaliście to szkoda poniesionych nakładów. Cegłe dałoby się kleić bezposrednio do nieotynkowanego muru. Wiesz, akurat tynkowałam większość domu, na tym kawałku może i rzeczywiście mogły zostać stare tynki, ale były bardzo krzywe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiabuilder 27.02.2015 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Będzie się trzymać bez niszczenia powierzchni. Pamiętaj tylko o dobrym markowym gruncie. A możesz doradzić jaki grunt jest dobry pod taką płytkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 27.02.2015 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Też robię przymiarki do tej cegiełki. znalazłam coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=sWLK6NzU4b0#t=346 Myślę, że dam radę sama ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 27.02.2015 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 Też robię przymiarki do tej cegiełki. znalazłam coś takiego https://www.youtube.com/watch?v=sWLK6NzU4b0#t=346 Myślę, że dam radę sama ułożyć Chciałas napisać ze też robisz przymiarki do płytki gipsowej a nie cegiełki jesli cegiełki a bardziej płytki czyli cięte cegły to zerknij http://www.nelissen.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 27.02.2015 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 kasia, ja na taką powierzchnie użyłem, gruntu beton kontakt, po wyschnięciu ma strukturę papieru ściernego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GzE 27.02.2015 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2015 A możesz doradzić jaki grunt jest dobry pod taką płytkę? Mnie polecano ceresit ct17. głównie chodzi o to, żeby nie używać tych najtańszych, bo to w większości woda. Mam nadzieje że nie zabrzmi to jak jakakolwiek reklama, ale na youtube jest ciekawy filmik - dlaczego warto gruntować. Można się dużo nauczyć (z autorem nie mam nic wspólnego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowalmen 03.03.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2015 Podpinam sie pod temat. Jakis czas temu kupilem pytki z prawdziwej cegly. Cegla juz na scianach ale pozostaje fugowanie i impregnacja. Zastanawiam sie co najpierw? Czy nie lepiej jak zaimpregnuje a potem dam fuge? Bedzie sie lepiej czyscilo cegly? Dodatkowo zauwazylem ze na wielu ceglach byla jakas plesn. Towar musial byc z rozbiorki jakiegos naprawde starego budynku. Dlatego mysle nad pokryciem sciany najpierw jakims srodkiem na grzyba. Ale najgorsze jest to ze nie wiem czego mam szukac gdyz znajduje sie na terenie Wielkiej Brytanii i nie mam pojecia czego szukac w sklepach typu B&Q. Ktos cos pomoze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikkoman 05.03.2015 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2015 Niestety, nie wiem dlaczego, wiekszosc osob uwaza, ze ladna to rowniutka, prosciutka, sliska i nie daj boze blyszczaca. Dla mnie piekno tkwi w naturalnosci, a jednoczesnie cieplym minimalizmie... I dlatego w swoim domku nie bede miala nawet jednej klinkierowki... Ale.... na temat gustu podobno sie nie dyskutuje http://www.hoffmanowska.pl/www_new/scianka.jpg http://www.hoffmanowska.pl/www_new/francuska_scianka.jpg http://www.hoffmanowska.pl/www_new/francuska_obrazek.jpg http://www.hoffmanowska.pl/www_new/kominek_cegla.jpg http://www.hoffmanowska.pl/www_new/scianka1.jpg Zgadzam się z Inezka. Czy w cegle nie chodzi właśnie o to, żeby była surowa? Pomalować na biało i jest super. Szwagierka tak sobie zrobiła, wygląda to rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmroczek 06.03.2015 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2015 Generalnie zgadzam się, ale trzeba też coś z taką cegłą zrobić, aby nie zbierała brudu. Pomalowanie na jakiś kolor wydaje się dobrym pomysłem. Albo pomyśleć trzeba o jakimś impregnacie. To najlepiej pytać przy zakupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bbettka 07.03.2015 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2015 Moi znajomi zrobili w jednym pokoju jedną ścianę w tak zwanym murze pruskim. Nie wiem, ładnie to wygląda rzeczywiśćie, ale jednocześnie pokój jest masakrycznie mroczny i ciemny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 08.03.2015 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2015 Zalaczam nasza swiezo polozona cegle w pokoju dziennym w raz z garscia pytan:-) Jest to plytka firmy Stone Master LOFT BRICK, jesli jest ktos kto jej uzywal lub slyszal cokolwiek to bardzo prosze o opinie jak sie sprawuje, czy jest ktos kto malowal ja farba, impregnowal lub zostawil bez impregnacji? Ja jestem jeszcze przed impregnacja mojej, w sklepie polecili impregnat tej samej filmy Stonesil. Czy jest juz ktos kto uzywal tego impregnatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 11.03.2015 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 witam, zdecydowaliśmy się na plytkę ceglaną elkamino gotycką. cegiełkę mamy już kupioną. mam nadzieję ze w tym wątku uzyskam kilka podpowiedzi - cegła będzie na jednej całej ścianie w pokoju dziennym, pozostałe ściany będą w kolorze złamanej bieli, na podłodze będą ciemne płytki imitujące drewno, doszliśmy do wniosku że przy tym wszystkim ciekawie by wyglądały wysokie białe listwy przypodłogowe, ale mamy dylemat jak je kłaść na ścianie z cegłą? czy odmierzyć wysokość listwy i od tego msc dopiero układać cegiełkę tak aby listwa wchodziła POD czy najpierw cegiełka od samego dołu i na to listwa? a może w ogóle zrezygnować z listwy na tej ścianie? - czy cegiełkę należy impregnować? jeżeli tak to na którym etapie? po przyklejeniu ale przed fugowaniem? boje się że jeżeli jej nie zaimpregnuje to po fugowaniu zwyczajnie nie da się jej doczyścić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 11.03.2015 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 manhatan17, my równiez mamy położoną cegłę z elkamino (mieszanka naturalnej, z gotycką i skalną), płytki podłogowe udające dechy dębowe i białe listwy przypodłogowe przy ścianch pomalowanych farbą w kolorze lnu -szarobeżowych. Wykonawca namówił nas, żeby na ścianie z cegły nie robić listew. Dzięki temu jest wrażenie, że jest to prawdziwa ceglana ściana, a nie ściana obłożona cegłą. Impregnowaliśmy po fugowaniu. Spokojnie - fuga jest jak mokry piasek i łatwo doczyścić cegły na etapie fugowania. Dzięki akcji impregnacja po fugowaniu fugi nie będą (mam nadzieję) się sypać. pozdrawiam.kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 11.03.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2015 serdecznie dziękuje za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 12.03.2015 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Efekt kilku dni ciężkiej pracy, wspólnej z małżonką. Robiliśmy to pierwszy raz w życiu . Prezentowana ściana ma 15m2. Cegła cięta ze środka rozbiórkowa w cenie 26,7 zł m2, ponoć ponad 120 letnia. Łatwo ją się docina flexem. Materiały jakie użyłem to klej niskospływowy Sopro No 1. Fuga do klinkieru z Castoramy Diall produkje ją Kreisel (najtańsza jaka była) w kolorze szarym. Rozrabiałem ją na półsucho (na 1kg zaprawy ok 100ml wody) i wprowadzałem przy pomocy fugownicy. Edytowane 12 Marca 2015 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 12.03.2015 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 pawko jak na starą cegle to super równo wygląda Możesz pokazać zdjęcie z bliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 12.03.2015 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2015 (edytowane) Ivy17 bo to jest cięte ze środka cegły dlatego jest bardziej równa. Lico cegły jest dwa razy droższe, ale mojej żonie nie podoba się. Edytowane 12 Marca 2015 przez pawko_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawko_ 17.03.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Murek213 18.03.2015 01:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2015 (edytowane) Edytowane 18 Marca 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ba-sia3 21.03.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2015 witam zamieszczam swoje wnętrze po liftingu mieszkamy 4 lata i ze zwykłej ściany powstała taka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts