Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEGŁA we wnętrzach - inspiracje, realizacje, problemy, opinie, impregnacja, rodzaje

truskaweczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Cegły są bardzo krzywe - nie da rady na listewkę.

Laserem wyznaczyłem linię i "mniej więcej" się jej trzymałem.

Mniej wiecej...czyli raz fuga ma 1cm a raz 0,5cm.

W innym przypadku szlifowałem cegłę by zrobiła się mniejsza/niższa.

Kleiłem na zwykły klej do płyek chyba Mapei.

Po położeniu i zafugowaniu (strasznie daremna roboa) wszystko zaimpregnowałem Sikagard.

Racja, fugowanie jest strasznie męczące i czasochłonne. Moja fuga druboziarnista co chwilę blokowała pistolet, do tego różna szerokość odstępu miedzy płytkami, było trochę z tym zabawy, ale ogólnie jestem zadowolony z efektu. Jeszcze muszę zagruntować.

• 2 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 10 months później...
  • 2 months później...
Czy ktoś ma doświadczenia z płytkami klinkierowymi w kuchni? Moja żona upiera się na takim rozwiązaniu pomiędzy meblami kuchennymi, wybrała coś takiego z oferty:spam:. Nie wiem czy to dobry pomysł, ktoś coś?

Tak. Klinkierowe płytki elewacyjne w kuchni, które miałyby imitowac cegłę sprawdzają się bardzo dobrze, Warto się nad tym pomysłem zastanowić o ile pasuje do Waszej koncepcji całej reszty :)

Edytowane przez Greengaz

Ja co do cegły preferuje stara, muśniętą wiatrem czasu i wody(czyli dobrze jakby przeleżała z 20-30 lat pod jakimś daszkiem w oczekiwaniu na ten dzień).

https://zapodaj.net/a6d3fb9485d21.jpg.html

ps. wrzucenie zdjęcia bezpośrednio na forum to nie lada wyzwanie.

atutem takiej łazienki jest fakt, że w procesie budowy ścian mamy już wykończenie na nich, czyli odchodzą koszta(minimalizm w każdym calu).

Edytowane przez Pitrekkk

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
Świetnie wyszło (y) Też się zastanawiamy nad takim wykończeniem ściany w salonie z kominkiem, bierzemy pod uwagę coś z oferty :spam:, możemy kupić ze zniżką pracowniczą, cena ma znaczenie, ale jakość też jest porządna (y) Znajomi nas przekonali :-) U nich sprawdza się już od 5 lat. Edytowane przez Greengaz