ANNA1976 11.08.2020 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Masz może zdjęcie jak wyglądają z tą drugą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNA1976 11.08.2020 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Masz może zdjęcie jak wyglądają z tą drugą? z tą fugą miało być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 11.08.2020 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2020 Aaaa , nie jeszcze nie fugowałem - mam zamiar zrobić to pod koniec sierpnia. Wrzucę fotki, jak będzie gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.08.2020 04:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Obiecane zdjęcia z mojej pierwszej realizacji - komin w kuchni. Płytki stara cegła skalna Elkamino, plus fuga gruboziarnista Elkamino ecru. W ten sam sposób planuję wykończyć kominek i położyć cegłę na jeszcze dwóch ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
obrzydliwy 25.08.2020 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Kiedyś wszyscy robili boazerię. Teraz wszędzie ta cegła.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.08.2020 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 dodam też moją ścianę Stara cegła z okolic Bydgoszczy. Są to środki (nie lica). Dużo tańsze niż lica i mają swój urok. Fuga do klinkieru antracyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.08.2020 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 (edytowane) Efekt super. Mam pytanie - w jaki sposób kleiłeś cegłę, że masz takie równe, szerokie fugi? Na listewkę? Edytowane 25 Sierpnia 2020 przez kemot_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
uciu 25.08.2020 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Cegły są bardzo krzywe - nie da rady na listewkę.Laserem wyznaczyłem linię i "mniej więcej" się jej trzymałem.Mniej wiecej...czyli raz fuga ma 1cm a raz 0,5cm.W innym przypadku szlifowałem cegłę by zrobiła się mniejsza/niższa.Kleiłem na zwykły klej do płyek chyba Mapei.Po położeniu i zafugowaniu (strasznie daremna roboa) wszystko zaimpregnowałem Sikagard. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 25.08.2020 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2020 Racja, fugowanie jest strasznie męczące i czasochłonne. Moja fuga druboziarnista co chwilę blokowała pistolet, do tego różna szerokość odstępu miedzy płytkami, było trochę z tym zabawy, ale ogólnie jestem zadowolony z efektu. Jeszcze muszę zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajo2323 07.09.2020 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Mam w przedpokoju ściany pomalowane farbą lateksową,czy przed położeniem cegły muszę ją zerwać,czy wystarczy "porysować" ją,a może beton kontakt? Proszę o poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 07.09.2020 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Jak masz możliwość to zrób test - porysuje farbę, przyklej płytkę i zobaczysz jak się trzyma. Ja kiedyś kładłem kamień dekoracyjny w mieszkaniu i wystarczyło podrapać ścianę plus zagruntować. Płytki trzymają się już piąty rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
quentin-p 07.09.2020 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2020 Ciekawa i świeża inspiracja - realizacja z użyciem starej cegłyhttps://magazif.com/wnetrza-publiczne/nowe-zycie-starej-poczty/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kemot_p 08.11.2020 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2020 No i obiecane zdjęcia z realizacji kominka w cegle Elkamino, stara cegła skalna: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Regius 06.12.2020 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2020 @Kemot, bardzo fajnie wyszła Ci ta zabudowa kominka. Efekt super! Może pokażę coś ze swojej strony - możliwe, że mało praktyczne wykorzystanie starej cegły, ale prezentuje się (przynajmniej jak mnie) całkiem ciekawie (jak będzie coś się działo niedobrego to obiję blachą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz_Lipko 27.10.2021 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2021 (edytowane) Czy ktoś ma doświadczenia z płytkami klinkierowymi w kuchni? Moja żona upiera się na takim rozwiązaniu pomiędzy meblami kuchennymi, wybrała coś takiego z oferty . Nie wiem czy to dobry pomysł, ktoś coś? Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Wachowiak 17.01.2022 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2022 (edytowane) Czy ktoś może pochwalić się ścianą w kuchni albo salonie z cegieł klienkierowych , płytki ceiniowane, flamandzkie. Bardzo mi się podobają, szukam przykładów aranżacji. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adabart 18.01.2022 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Czy ktoś ma doświadczenia z płytkami klinkierowymi w kuchni? Moja żona upiera się na takim rozwiązaniu pomiędzy meblami kuchennymi, wybrała coś takiego z oferty:spam:. Nie wiem czy to dobry pomysł, ktoś coś? Tak. Klinkierowe płytki elewacyjne w kuchni, które miałyby imitowac cegłę sprawdzają się bardzo dobrze, Warto się nad tym pomysłem zastanowić o ile pasuje do Waszej koncepcji całej reszty Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitrekkk 18.01.2022 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2022 (edytowane) Ja co do cegły preferuje stara, muśniętą wiatrem czasu i wody(czyli dobrze jakby przeleżała z 20-30 lat pod jakimś daszkiem w oczekiwaniu na ten dzień). https://zapodaj.net/a6d3fb9485d21.jpg.html ps. wrzucenie zdjęcia bezpośrednio na forum to nie lada wyzwanie. atutem takiej łazienki jest fakt, że w procesie budowy ścian mamy już wykończenie na nich, czyli odchodzą koszta(minimalizm w każdym calu). Edytowane 18 Stycznia 2022 przez Pitrekkk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katarzyna Wachowiak 31.01.2022 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2022 (edytowane) Czy ktoś może się pochwalić realizacją z jakąś cegłą stąd:] ? Szukam przykładów realizacji, z góry dzięki za pomoc. Edytowane 15 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Kraska 30.03.2022 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2022 (edytowane) Świetnie wyszło (y) Też się zastanawiamy nad takim wykończeniem ściany w salonie z kominkiem, bierzemy pod uwagę coś z oferty , możemy kupić ze zniżką pracowniczą, cena ma znaczenie, ale jakość też jest porządna (y) Znajomi nas przekonali U nich sprawdza się już od 5 lat. Edytowane 14 Czerwca 2022 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts