kalafiorek 09.04.2015 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 Nie zakładałam, że drzwi na ceglanej ścianie będą otwierać się na salon. Czy wtedy wyglądałyby gorzej/ nienaturalnie? Nie mam pojęcia:no: Jeżeli ktoś z Forumowiczów, rozważa opcję opaski na cegłach - mówię, że da się to zrobić nawet przy grubym murze i wygląda OK. Jeżeli ktoś preferuje, by cegły okalały opaskę - też znakomicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 09.04.2015 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2015 NO a ja już właśnie nie wiem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gremlinka 10.04.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Proszę - nasze drzwi w ceglanej, grubej ścianie. Framuga regulowana jest na cegle: http://images70.fotosik.pl/525/e81d2ceb91ae25cam.jpg O i jeszcze jedno znalazłam - niestety nie mam żadnej fotki drzwi otwartych http://images67.fotosik.pl/577/8ada11f8fd303b37m.jpg Mamy tak samo zrobione. Celowo. Szpary są ale wygląda to naturalnie- znaczy tak miało być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.04.2015 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2015 Oczywiscie szpary można zafugować fugą i te będzie to wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gizmoblazej2 17.04.2015 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 (edytowane) Edytowane 17 Kwietnia 2015 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika23 17.04.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Brat zaczął robić sobie tak przedpokój (nie fugował szpar). Mama jak zobaczyła to się za głowę złapała: "dziecko co Ty w stodole chcesz mieszkać?" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 17.04.2015 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2015 Loozik, moja mama coś o Malborku wspominała. Grunt to wiedzieć, co się NAM podoba i pomijać niestosowne komentarze:rolleyes:. kalafiorek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 06.05.2015 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) gzzzz Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez jacek57 kaprys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 06.05.2015 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 (edytowane) gzzz Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez jacek57 kaprys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz28 19.05.2015 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 A ja robiąc u siebie ścianę z cegły nie gruntowałem przed klejeniem (mam na myśli płytki). Ułożyłem całość, potem zafugowałem i dopiero na koniec nałożyłem grunt. Nic się nie pobrudziło, nie pochlapało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 19.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 zmień chłopaka czym prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 19.05.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 zmień chłopaka czym prędzej. lub naucz się sprzątać... Chłopak chyba daje Ci pewne sygnały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr.Strzelce 20.05.2015 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Z tym brudzeniem to bez przesady. Kurzy się tak jak wszystko, trzeba sprzątać i tyle. Jeśli na telewizorze Twojego chłopaka pojawi się kurz to go wywali? Czy nie będzie chciał go kupić bo przecież się zakurzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 23.05.2015 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2015 proszę o opinię miłośników cegły na jednej ze ścian w pokoju dziennym mamy ułożoną starą cegłę gotycką elkamino (jeszcze bez fugi i impregnacji) rozglądamy się za płytkami imitującymi drewno na podłogę. od początku obstawialiśmy bardzo ciemny brąz i najlepiej w dużym formacie tzn długie dechy. jednak po ostatnich oględzinach na żywo przeróżnych płytek drewnopodobnych zwyczajnie zgłupieliśmy (( z ciemnych jakie widzieliśmy nie spodobały się nam ŻADNE. za to trafiliśmy na płytki paradyż woodhaven cenere. kolorem wpadają w lekką szarość. format też nie ten. i nie wiadomo skąd padł pomysł "a może w jodełkę"? ściany mamy w kolorze złamanej bieli wpadającej w szarość. jak uważacie czy lepiej iść za pierwszą myślą czyli długie ciemne dechy czy zaryzykować z jodełką? w załączniku fotka płytki zrobiona w sklepie (te bardziej szare) i i cegła gotycka na inspiracji z internetu. z góry dziękuje za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 24.05.2015 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 Odpuść sobie tą jodełkę .. cegiełka + jodełka = oczopląs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 01.06.2015 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 (edytowane) gzzz Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez jacek57 kaprys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr.Strzelce 01.06.2015 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2015 jacek57 co według Ciebie jest zrobione nie tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek57 02.06.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Grunt jak sama nazwa wskazuje służy do ....gruntowania. Pod farbe, tynk etc. Ma przeklejać porowate powierzchnie i ograniczyc wsiakanie farby. Na cegle zrobi błyszczącą błone niczym warstwa lakieru. Oczywiscie jesli wykonawca jest zadowolony z efektu, to nic mi do tego. Ale naturalnie to raczej nie wyglada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakubL 03.06.2015 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Witam, A może polecicie mi osobę/y które zajmują się kładzeniem tej cegiełki? Co prawda mamy jeszcze troszkę czasu do tego etapu (pewnie sierpień-wrzesień ) ale chcielibyśmy już teraz zaplanować. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dariusz28 03.06.2015 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2015 Nie zgodzę się z Tobą. To że grunt służy do gruntowania jest jasne. Tylko co on powoduje - poprawia szczepność na gruntowanej powierzchni oraz wyrównuje chłonność. Mylisz się też że zostawia szklistą powłokę - chyba że ktoś używa gruntu akrylowego z marketu za 7 zł.Ja u siebie gruntowałem CT17 i uwierz mi że nic się nie błyszczy. Cegła zyskała bardziej intensywny kolor, nic sienie sypie i nie brudzi a to było moim głównym celem.Woda mineralna też służy tylko do picia, ale można ją wykorzystać np. do mycia czy podlewania - czy producent o tym pisze?Pasta BHP służy do mycia rąk, ale świetnie sprawdza się zamiast proszku do prania bardzo zabrudzonych ubrań (ubrania robocze) - czy producent o tym pisze?Można tak wymieniać w nieskończoność. Ja zastosowałem takie rozwiązanie, sprawdziło mi się, dlatego chciałem podzielić się z innymi. Nie sprzedaje tego preparatu i nie mam w interesie jego reklamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts