Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEGŁA we wnętrzach - inspiracje, realizacje, problemy, opinie, impregnacja, rodzaje

truskaweczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzieki

w koncu kazda cegle przetniemy 2 razy, powstana plytki ciensze

a srodek postanowilam wykorzystac na poddaszu ktore ma byc surowe, mysle ze moznaprzykleic i pomalowac na bialo np (chociaz pani w sklepie mowila ze nie bedzei to ladna klepka, ale sie okaze:)

czesc Marta, my mam cieta dwa razy - grubosc plastra mniej wiecej 1,5 cm.

wylozony jest kawalek elewacji. wyglada bardzo fajnie.

wkleje zdjecia- jak znajde kabel od aparatu :roll:

Leo ma racje - roboty z cieciem bylo sporo - robilismy to "na mokro"

na zewnatrz - w rezultacie mamy prawie kort tenisowy w ogrodzie :D

Tutaj mają tego 60 rodzajów płytek z cegły- od koloru do wyboru.

http://www.kmk-klinkier.pl/

Po co tracić czas na cięcie.

Tu mają rzeczywiście super wybór. Niestety ta firma ma jak dla mnie jedną wadę. Spośród kolorów, którymi my akurat byliśmy zainteresowani większość była sprzedawana tylko w paletach. A że potrzebowaliśmy stosunkowo niewielką ilość na wykończenie wnętrz, to kupiliśmy cegły w Centrum klinkieru Budmar pod Poznaniem: http://www.budmar.pl/

Też mają bardzo duży wybór, cegły kupuje się na sztuki, i co ważne cegły mogą pociąć albo na połówki albo na płytki, wedle życzenia klienta. :)

Leo ma racje - roboty z cieciem bylo sporo - robilismy to "na mokro"

na zewnatrz - w rezultacie mamy prawie kort tenisowy w ogrodzie :D

U mnie nie dosyć, że na sucho, to panowie tnący ustawili się tak, że wsio leciało na okna balkonowe :-? Jeszcze parę miesięcy i domyję :p

clevland, cegła którą wybrałam, bo mi kolorystycznie najbardziej się podobała, jako jedna z nielicznych nie miała swoich odpowiedników lic. Pozoatało więc ciąć :roll:

ta ściana mnie urzekła i baaardzo chcę zrobić taką u siebie w domu tylko, ze nie mam pojęcia jak nazywa się ten kamień i gdzie mogę go zdobyć (jestem z Poznania). Może ktoś z Was mógłby mi pomóc. Będę bardzo ale to bardzo wdzięczna za pomoc.

http://images49.fotosik.pl/9/2c2aa0ed8b74d3a2m.jpeg