oliwka2007 17.03.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 Commor Ile płaciłeś za 1m2 tej cegły?? Pozdrawiam Dorota Pamiętam dużo, bo 1m2 to 60 sztuk, w jednym pudle jest 70 szt.pasków ale ile kasy to zabij mnie nie pamiętam , ale jest stronka ( w końcu zrobili) i można zapytać Wczoraj w nocy wysłałam e-mail do tej firmy i właśnie miły pan do mnie oddzwonił Cena m2 to 80zł + transport, którego cena zależy od ilości (wagi) płytek. Przy moich 18m2 transport DHL to prawie 500zł, ale szybki termin realizacji. Mają też własny transport tak ok. raz na tydzień, dwa-zależy w jakie okolice i wtedy jest o połowę taniej. Chyba się zdecyduję, bo cegiełka suuuper joola widzę, że będą jednak zmiany w Twoim ślicznym domku, napisz proszę gdzie planujesz dać cegiełkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edit-blondi 27.03.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 a ja mam pytanko czy da się jakoś zmienić kolor fugi, z której wymurowana jest ściankaz cegły ręcznie formowanej? Chodzi o to, że zafundowałam sobie taką ściankę w salonie i póki fuga była mokra (miała kolor ciemny grafit) to mi sie podobała. Teraz jak fuga wyschła(i ma kolor szary) to już mi sie niestety nie podoba . No i tak kombinuję czy by tego nie pomalować jakąś farba do betonu czy cuśśśś... Macie jakieś propozycje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwasylcz 28.03.2009 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Ja postanowiłem wymurować komin z cegły i pozostawić nieotynkowany - można tak zrobić, jeśli w przewodach są rury, a ceglana jest jedynie 'obudowa'.Tak wygląda na parterze - z dekoracyjnych szaleństw czwarty od góry rząd jest cofnięty o ok. 3 cm od lica.http://lh4.ggpht.com/zenzka/SOjN5zLcEuI/AAAAAAAAGAc/KroamdN-RzU/s400/P1070065.JPG Tu wygląda prawie jak klinkier... Obudowa betonowego słupahttp://lh3.ggpht.com/zenzka/SOjPGxhLR8I/AAAAAAAAGFo/9jEdURfRbeU/s400/P1070068.JPG A tu na piętrze, jeszcze nie domurowany kominhttp://lh5.ggpht.com/_BhZ1w4U8fCw/SQ63ls5M9aI/AAAAAAAAGSw/ViEPCb5v2vw/s400/P1070156.JPG Jest to cegła zwykła, klasy 15, nazywana w hurtowni 'mazurską', z cegielni Sągnity. Kupiona w centrum budowlanym Anda w Al. Jerozolimskich. Cena nieznana (kupował wykonawca), ale chyba ok. 1 zl/szt w zeszłym roku. Według murarza, nie trzyma doskonale wymiarów, ale murować się daje, tylko spoiny nie mogą być zbyt wąskie, żeby dało się zgubić różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 13.04.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 witammoi drodzy mam pytanie już gdzies poruszałam ten temat ale nie mogę teraz tego znaleść, ale do rzeczy mam strasznie brudną ściane z cegły zacieki i białe wykwity poszukuje skutecznego srodka do czyszczenia pomóżcie bo ręce mi opadają!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
clevland 13.04.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/post2672480.htm?highlight=#2672480 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 13.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 wiecie może jaka cegła/płytka do wnętrz nadaje sie do malowania?Chcę miec w salonie ścianę z białej cegły ale nie wiem czy konieczne jest wydawanie kasy na drogie płytki kolorowe i późniejsze malowanie czy są może gotowe do malowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 13.04.2009 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Ja maluję "zwykłą" cegłę. Mam kominy z cegły, zostawiam je w takim stanie, w jakim są, bez tynków. Miejscami fuga niezbyt dokladnie położona, szorstkie powierzchnie, właśnei o taki "surowy" efekt mi chodzi, myślę, że będzie bardzo fajnie... Na koniec to pomalują rzadkim gipsem i gotowe! [/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 13.04.2009 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 To nasze schody wykończone cegiełkami Coś mi zeżarło zdjęcia i daję jeszcze raz http://img410.imageshack.us/img410/1109/img1114.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 jest wątek o cegle we wnetrzach, a ja szukam zdjęć cegły pomalowanej na biało może ktoś na coś takiego wpadł, widział [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 14.04.2009 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Izabela jeżeli poczekasz ze 2 miesiące to nasza pokażę:)właśnie dzisiaj odebraliśmy przesyłkę cegieł z Malborka ciętych .U nas na 100% będa malowane na biało.Zastanawiam się tylko nad ewentualnym impregnatem,żeby łatwo było kurz sprzątać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 martu u nas miała być naturalna cegła ale teraz już sama niewiem biała też mi się pdoba więc z tąd moje poszukiwania zdjęć a powiedz mi już wiesz jaki ipregnat byłby dobry do takiej białej cegły p/s nasza naturalna cegła jest bardzo brudna(nie moge jej niczym doczyścić) i podniszczona więc alternatywą jest malowanie może dobrze się stanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 14.04.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 http://images43.fotosik.pl/2/122b28c9620d0209.jpgtutaj jeszcze znalazłam zdjęcie z naszego poprzedniego mieszkania.z pokoju dzieciaków.Tylko,że to była cegła z której była zbudowana kamienica i po prostu zerwaliśmy tynki.3 ściany były na biało ,a jedna została oryginalna.Nie mam niestety zdjęć z bliższej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 martu super zdjęcie i powiem ci że z tego co obserwuje dużo osób ma teraz ściany z naturalnej cegły a na biało pomalowana cegła ma taki swój klimacik ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 14.04.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 http://images46.fotosik.pl/103/fae85fde8566639bmed.jpgtaka środkowa dzisiaj do nas zostala przywieziona "Cięta ze starej cegły na pół.My malujemy na biało,bo większość mieszkania też będzie zdominowana przez biel i drewno.Co do impregnatu jeszcze nie doszłam do tego ,czym to zrobić.Zaraz poszukam jeszcze zdjęc.Ktos wstawiał na muratorze kominek obłożony cegłami pomalowanymi na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 moja cegła też jest z gatunku twojej a co do impregnatu tez mnie to ineresuje ponieważ na tej scianie mam koinek bez rzadnych ram itp więc tzreba bedzie czyms zabezpieczyc tą sciane, ale żeby nie było efeku błyszczocego i niewiem jakiego preparatu własnie szukać a może pomalowac lateksową farbą ona jest chyba zmywalna typu tikurilla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 14.04.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 hehehe no my też zastanawiamy się,aby część kominka obłożyc cegła:)i powstaje problem,czy za chwile nie będzie czarne.http://foto3.m.onet.pl/_m/31f7e5d11fbf91fd5eb8cb7a1dbd5987,10,19,0.jpgtutaj znalazłam kominek,który akurat mi sie nie podoba,ale masz białe cegły.Jeżeli zdjęcie nie wejdzie wejdź w wątek kominki nasze i na stronie 50 wklejał Forest Natura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 no zdjęcie jest super u nas własnie jest koinek ale bez ramy t.z sam wkąłd równo wsunięty w ściane tak miało być sama prostota ale na białej cegle bedzie widać okopcenia no ale może sa jakieś impregnaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 14.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 my ramę będziemy dawali i nieszczęsną półke pod:(chociaż nienawidzę tych wszystkich salcesonów vel nagrobków,ale przy kominku na podłodze nie będzie gresu tylko od razu deski,więc zabezpieczenie musi być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela Wawrzeń 14.04.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 u nas pod komnkiem bedą położone szare kafelki dla zabezpieczenia podłoki ale ramy nie bedzie, może w przyszłości bo takie metalowe są bardzo drogie chyba ,że ktoś mógłby mi zrobił coś takiego ale nie oriętowałam się w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arkadiush 25.04.2009 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2009 Myślę o zakupie takiej płytki i pomalowaniu jej na białohttp://images45.fotosik.pl/111/72a3832b6527a877med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts