martu 10.08.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Przy 6 sztukach robi się faktycznie kosmiczna kwota, przy jednej lampie można przeboleć.Z tego, co widzę ta lampa bardzo podrożała od zeszłego roku. wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dije 10.08.2009 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Nelissen Rodruza szara. Bardzo nowoczesna. tak myślałam, w ciemno chciałam strzelac, że to Rodzuza Nielissena A to gratuluję bystrego spojrzenia. Juz sama nie wiem co mam zrobić, żeby ktoś zainteresował się tą cegłą, która u mnie została z budowy. Muszę jej znależć nowy dom, bo zaczynają mi już te palety bardzo przeszkadzać (utopione pieniążki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 10.08.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 planuję Nielissena na ścianę w salonie, cięte płytki z cegły, ale jasny Anderlecht.a ile Ci m2 z tego wyjdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 10.08.2009 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Martu, nie ma co się denerwować. Ja też przeżyłam wiele chorób, ale jakoś się trzymam. Prawdopodobnie każda osoba na tym forum jest na "coś" chora. Ciebie dopadła choroba "spotline", ja choruję od kilku lat na Itre "Katana"niestety jest to choroba nieuleczalna tak,żebym tylko na jedno chorowała:)to jeszcze da się żyć..ale sama wiesz jak jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 10.08.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 a to na co chorujesz wygląda jak dwa japońskie miecze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 10.08.2009 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Poddaję się nie mogę znaleźć tego fajowego kinkietu- podajcie stronę jeśli mogę o to prosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 10.08.2009 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Poddaję się nie mogę znaleźć tego fajowego kinkietu- podajcie stronę jeśli mogę o to prosić wejdź w nowości.Nazwa jak podałam wyżej.Niestety cena to 199 euro.Musisz przeliczyć po kursie.Oni tez tak liczą. http://www.spotline.pl/ida/281 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej747 11.08.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 wejdź w nowości.Nazwa jak podałam wyżej.Niestety cena to 199 euro.Musisz przeliczyć po kursie.Oni tez tak liczą. http://www.spotline.pl/ida/281 Lampy z ich oferty można znaleźć na allegro. Mi trafiły się ich lampy za dokładnie połowę ceny. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.08.2009 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Co racja, to racja. Jak to mówią : "Allegro Twoim najlepszym przyjacielem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 11.08.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Co racja, to racja. Jak to mówią : "Allegro Twoim najlepszym przyjacielem". a Castorama drugim domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGA NR 1 11.08.2009 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 13.08.2009 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Cegły są z reguły co 1cm. Clevland dzięki Małżonek tak na oko robił. Martu, na oko to jakaś tam kobyłka kiedyś ponoć zdechła ,choć nie wykluczam, że mam fałszywe informacje. Najchętniej to bym Cię z linijką na tę budowę pogoniła, ale może wykorzystam Twoją wskazówkę i też zrobię na oko. Całkiem nieźle się prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 13.08.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Cegły są z reguły co 1cm. Clevland dzięki Małżonek tak na oko robił. Martu, na oko to jakaś tam kobyłka kiedyś ponoć zdechła ,choć nie wykluczam, że mam fałszywe informacje. Najchętniej to bym Cię z linijką na tę budowę pogoniła, ale może wykorzystam Twoją wskazówkę i też zrobię na oko. Całkiem nieźle się prezentuje przed chwila zadzwoniłam do małżonka,który teraz maluje ściany i pytam:co ile kładłeś cegły tzn jaką stosowałeś zasadę co do przerwy .Odpowiedź:NA OKO !!!!! hahahahahahaha dodam,że nasz cegły to była robota.Zamówiliśmy rozbiórkowe z Malborka (oby nie z zamku).Ciężko się rozmawiało ze sprzedawcą,ale w końcu dojechały.Po wyładowaniu taki widok http://images43.fotosik.pl/114/4710fd799c7ab8bbmed.jpg okazało się,że cegły przesłane były w pudełkach kartonowych,które zawilgotniały i pojawiła sie pleśń.Ja cała noc wyjmowałam z pudełek przecierałam i wyłam,że będe miała grzyba w domu. Następnie małżonek pierwszy raz w życiu układał te cegły.Tu czas na drugie zwierzenie,że też sobie popłakałam,że nie uda sie pewnie. Kładł,przycinał (wykorzystał maszynę pana glazurnika,który robił łazienki w tym czasie u nas i podziwiał męża ,że tak dobrze mu szło). Wczorajszy etap.Cegły po położeniu umył chyba ze dwa razy i czymś impregnował i wyglądają cudnie.Pierwotnie mieliśmy malować na biało ,ale stwierdziliśmy,że pomieszkają z nami trochę w oryginale ..pomalować zawsze można.A i jeszcze dodam,że za fugę robi po prostu klej do glazury;)i,że zależało nam na takich starych nie do końca równych cegłach. POkazuję kawałek cegieł zrobionych przy okazji.Kłada nam od dwóch dni dechy huraaaaaaaaa http://images38.fotosik.pl/174/ae0b69fa6c7b04ddmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
shell 13.08.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Odpowiedź:NA OKO !!!!! hahahahahahaha Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jest to najlepsza odległość Niestety, może to być jedynie zasługa dobrego oka Twojego męża. Tak czy inaczej gratulacje - efekt pracy wart pozazdroszczenia. Nasze też wilgotne przyjechały, co spowodowało moją histeryczną reakcję, bo to oczywiście nie był TEN kolor Jeszcze trochę poczekam na fachowców, to może też się sama do roboty wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martu 13.08.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2009 Odpowiedź:NA OKO !!!!! hahahahahahaha Coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że jest to najlepsza odległość Niestety, może to być jedynie zasługa dobrego oka Twojego męża. Tak czy inaczej gratulacje - efekt pracy wart pozazdroszczenia. Nasze też wilgotne przyjechały, co spowodowało moją histeryczną reakcję, bo to oczywiście nie był TEN kolor Jeszcze trochę poczekam na fachowców, to może też się sama do roboty wezmę to ja taka wybredna co do koloru nie byłam..po prostu starłam biała pleśn;) masz jeszcze fotki do strony jadalni.Maja być między tymi słupami białe witryny pod wymiar...tylko kasy zabrakło wrrrr http://images43.fotosik.pl/145/d3b10d1eb49c8e60med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dije 14.08.2009 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Jeśli chodzi o odległość między cegłami: u nas pan uzywał cienkiej plastikowej listwy i poziomicy. Jak położył jedną warstwę cegieł, kładł tę listwę na nich i tuż nad nią kładł kolejną warstwę. To samo między cegłami w pionie. Dzięki temu nic nie musiał mierzyć, a cegły są w takiej samej odległości od siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olgusieniunieczka 14.08.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Witam buduje nowoczesny w formie dom (to ten z avatara) ale choruje na cegle we wnetrzu, jak myslicie bedzie pasowac? w ostatecznosci zrobie sobie sciane w sypialni. podoba mi sie i klasyka a le i takie cudo http://lh5.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/SoU0_Yt6BfI/AAAAAAAAALY/YoPrfj8bNfI/s512/PRAKTIKER_circolo-026418.jpg_497.jpg chcialabym cos takiego w wiatrolapie, moze w hollu, nie bedzie to glupio wyglądalo? a moze sciane schodow zrobic w pieknej cegle, mozliwosci chyba sa... http://lh6.ggpht.com/_3Ai8nBosG8c/SoUjcZRDvgI/AAAAAAAAAI0/Pw88ZFXCXC0/s128/INTERIOR1.jpgi jeszcze jedno pytanie laika: jesli zdecyduje sie na cegle a nie na plytki to scianka powinna byc wymurowana z cegiel od razu? czy mozna taka cegle "dokleic" do istniejacej juz scianki dzialowej?pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.08.2009 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 Ładny domek , ściana z cegły może być od razu tylko trzeba ją osłonić folia aby podczas prac budowlanych się nie pobrudziła. I wcześniej w niej poprowadzić kable elektryczne coby potem nie kuć jak sie za fuguje, cegła jak najbardziej pasuje do współczesnego domu, gdzie można popatrzeć na ten projekt? Może masz foto- na priv choćby popatrzę, śliczny.drugie foto malutkie -nic nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 14.08.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 A mnie się właśnie wydaje, że cegła nijak nie pasuje do nowoczesnego domu a szczególnie jak zaraz obok jest sztablatura, a gdzieś w głębi szkło i stal Gryzie mi się, ale ja jestem chyba zwichrowana więc może dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 14.08.2009 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 To co z obecnie bardzo modnymi i nowoczesnymi loftami?Czyżby były rustykalne.?Szarość świetnie się komponuje ze stara cegłą-a czy to będzie szara podłoga, ściana, czy stal szczotkowana lub połysk srebra to do starej cegły będzie pasować- i będzie to bardzo współczesne.Zestaw-szara cegła, czarny lacobel, stal i biała ściana jest też nowoczesna ale inaczej- zimna, wyrachowana- ale jak byśmy do tego dodali kolor wiśniowy okien czy dachu to ma klasę jak dla mnie, co kto woli. Ale o gustach nie dyskutujmy, popatrzmy do wnętrzarskich gazet. A co sądzisz o drewnie na elewacji -jest cieple, w odcieniu beżu i jakoś komponuje się do współczesności, stali, szarości ba nawet do Twojej pięknej szarej cegły.Nawet jest szlachetne same w sobie tak samo jak szlachetna jest ściana z cegły - dla mnie pasuje i to bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts