Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEGŁA we wnętrzach - inspiracje, realizacje, problemy, opinie, impregnacja, rodzaje

truskaweczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gość Gosc_123
Dzięki za info Sure :) Bardzo klimatycznie Ci wyszło. Nie wiedziałam co począć ze swoim kominem widocznym w sypialni, nie bardzo pasowała mi tam użyta cegła - a teraz już wiem! :D Myślę, że ten gips też nadaje fajną fakturę całości. Pozdr.

Magdalena 74 niestety nie mam możliwości pokazania więcej zdjęć, na budowe mam ok 2tys km więc ciężko z nowymi fotkami. w styczniu bedę miec coś nowego :wink: co nieco można zobaczyć w mojej galerii.

Sure swietny efekt :o Napisz proszę co to za lampy - obie czadowe, moze byc na priv :wink:

• 2 weeks później...

Dana1s, zarąbiste masz wszystko!!! Totalnie moje klimaty!!!!

Powiedz, czy murowana kuchnia (chodzi mi o "ścianki" między szafkami) zajmuje więcej miejsca niż tradycyjne boki? Bardzo przymierzam się do murowanej kuchni, tylko nie wiem czy mi się wymiarowe szafki zmieszczą z cegłami jako ściankami.

Wannę masz boską!

Witaj LeoAureus bardzo się cieszę,że Ci się podoba :lol: , cegła to chyba mój "narkotyk" strasznie wciąga i nie można się od niej uwolnić :wink:

Dużo więcej czasu zajmuje takie wykanczanie ale warto spełniać marzenia

Kuchnia zajmuje więcej miejsca można ją planować na dwa sposoby

ja miałam pierwsze fronty kuchenne a potem wg ich szerokości wybudowałam murki i rozplanowałam całą zabudowę .

Mozna też wstawić po prostu szafki pomiędzy murki -masz szafkę i ją omurowujesz .

Wszysto zależy od finansów ,mój mężuś sobie sam zrobił środki szafek ja pomalowalam i jest.

Pozdrawiam Dana

W ostatnim numerze "Mojego pięknego domu" jest cały apartament urządzony z motywem cegły na ścianach. Zdjęcie okładkowe:

http://images40.fotosik.pl/234/e83dd6b518c6d251.jpg

Szczególnie ciekawe są kinkiety - również cegła. :-) A kryształowe żyrandole powaliły mnie na kolana. Są przepiękne.

Darcy, a mogłabyś wkleić te kinkiety?

Wnętrze super!

Nie mam żadnych dodatkowych fotek tego wnętrza. :( Ale kinkiety widać na tym zdjęciu. To pewnie jakieś kaszety obudowane płytkami naśladującymi starą cegłę. Wyglądają świetnie. :-)

Prezentację całego mieszkania znajdziesz w najnowszym numerze "Mojego pięknego domu".

Sama się zastanawiałam czy nie postawić sobie w domu jakiejś ścianki z cegły albo wstawić w ścianę elementy ceglane. Bardzo mi się podoba taki design, niby nowocześnie, ale i z takim klimatem retro. Fajna sprawą jest tez ceglany kominek, ale ja niestety nie mam miejsca w domu żeby go posrtawić:/