Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEGŁA we wnętrzach - inspiracje, realizacje, problemy, opinie, impregnacja, rodzaje

truskaweczka

Recommended Posts

No ale rewelacyjny pomysł, malowanie tylko pogłębi brak koloru, według mnie można tylko wyskrobać fugi, wyszorować resztki białego szczotką- miedziano stalową i zafugować kolorem brązu lub szarego, można się zastanowić czy nie polakierować matowym lakierem bezbarwnym aby tylko kurz nie siadał.

Wesołych Świąt :D

Malowalam cegle recznie formowana, murowana na lewa strone olejkiem do klinkieru Kreisel i zrobila sie ciemniejsza. Nie jest blyszczaca.

Lakierowanie cegly to porazka.

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kurczę,

a ja pytałam o POMALOWANIU CEGŁY NA INNY KOLOR...

Na kolor JAŚNIEJSZY...

Nie da się ?

:cry:

O lakierowaniu to wiem - ludzie często lakierują.

Nie wiem czy zeszlifowanie wierzchniej warstwy coś pomoże. Jakiś kamień na szlifierkę.

Ewentualnie możesz kolorami pozostałych ścian rozjaśnić ją. Do tego odpowiednie oświetlenie.

Wstaw zdjęcia to może znajdzie się jakieś rozwiązanie.

Clevland,

dobrze, zaraz po powrocie ze Świąt zrobię fotkę.

:wink:

Ech, w ostateczności może na biało... ?

Wiem, że ludzie malują na biało - rzadkim gipsem.

Jest parę przykładów na tym wątku... dość ciekawy efekt...

A już przy okazji, w tym pięknym dniu życzę wszystkim radosnych Świąt Bożego Narodzenia !

:D :D :D

Witam,

Mam pytanie odnośnie ceglanej ściany.

Na chwilę obecną mam taką ścianę

(ta na froncie ze skosem tzn. lewej stronie od drzwi) :

http://farm5.static.flickr.com/4048/4201395046_446c237980.jpg

A chciałabym osiągnąć taki efekt.

http://farm3.static.flickr.com/2778/4201390166_ac2cbe23ef_o.jpg

I tu pojawia się pytanie widoczna jest różnica w kolorach cegły jak ten problem zniwelować. (2) myślałam by wyczyścić tą cegłę (kersherem ) a potem naoliwić czy to dobry pomysł?

Będę wdzięczna za pomoc.

Pozdrawiam

Ewa

takiego efektu nie osiagniesz ,ale mozesz osiagnac zblizony,tylko to sporo roboty.Musisz zapodac sobie na oczka okulary ,na facjate maske przeciwpylowa,wziasc wiertarke w lape z krazkiem z drutu i recznie czyscic fuge (wspolczuje ,juz to przerabialem,kurzy sie jak cholera ,milo popatrzec ,ze teraz inni sie beda meczyli ,a ja juz to mam za soba :-), potem zaokraglic troche cegly na lukach(zaokraglanie i doczyszczanie cegiel robilem siatka do czyszczenia gipsu,mniej sie kurzy) i zaimpregnowac ceresitem ct-17,powinno niezle wyjsc,Koloru nie zmienisz,ale chyba nie musisz ,bedzie wygldala naturalnie , o keszerze zapomnij