agula- 03.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 Wklejam zdjęcia pomieszczenia, które ma być docelowo łazienką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 03.07.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 agula:-) na widok zdjec powyzszych nawet nie wypada nic mowic...niektorzy milczą w zachwycie, ja sobie pozwole tylko na jękliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula- 03.07.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 agula:-) na widok zdjec powyzszych nawet nie wypada nic mowic... niektorzy milczą w zachwycie, ja sobie pozwole tylko na jękliwe Dziękuje bardzo, to dla mnie miła wiadomość. Jesteśmy na początku urządzania domku, a już potrzebuje wsparcia bo nerwowo nie wytrzymuje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.07.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2011 agula - wyszło cudnie !!!! Cięliście tą cegłę na płytki ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula- 04.07.2011 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 atika- mąż pożyczył maszynę od sąsiada, który kiedyś prowadził kamieniarstwo i w ogrodzie ciął te cegły jedna po drugiej. Dużo pracy z tym było i strasznie głośno przez tydzień miałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.07.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 atika- mąż pożyczył maszynę od sąsiada, który kiedyś prowadził kamieniarstwo i w ogrodzie ciął te cegły jedna po drugiej. Dużo pracy z tym było i strasznie głośno przez tydzień miałam Ale za to spora oszczędność Jakieś 2zł. na sztuce !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 05.07.2011 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Agula, bardzo ładna ta Twoja cegiełka, taka klimatyczna a ja mam pytanie do - czy ja muszę tą moją cegłę impregnować i w sumie po co?? Imoregnat mam, ale boję się żeby mi nie zciemniało, bo podoba mi się tak jak jest. Thewizzo, blucactus- impregnowaliście swoją? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula- 05.07.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dzięki dziobeczek! Z tego co czytałam thewizzo zamawiał impregnat u producenta. Cegłę i fugi trzeba zabezpieczyć impregnatem, co by wilgoci nie chłonęły i się nie sypały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.07.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 zaimpregnować musisz bo inaczej będzie się strasznie pylić i brudzić Ciebie i ubrania gdy jej dotkniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 05.07.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 ja mojej w mieszkaniu nie impregnowałam, minimalnie sie sypie (w sumie dzieciaki i pies wiecej piasku wnoszą niż mam z tej cegły ) ale na szczęście nie brudzi bo ocieram sie o nią ubierając sie do wyjścia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 06.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Agula, bardzo ładna ta Twoja cegiełka, taka klimatyczna a ja mam pytanie do - czy ja muszę tą moją cegłę impregnować i w sumie po co?? Imoregnat mam, ale boję się żeby mi nie zciemniało, bo podoba mi się tak jak jest. Thewizzo, blucactus- impregnowaliście swoją? Miałam podobny dylemat, czy impregnować czy nie? Stanęło na NIE ponieważ widziałam zaimpregnowaną u znajomych i ...nie wyglądała tak jak chciałam - ale to raczej kwestia gustu. Od czasu do czasu ścianki "przelatuję" odkurzaczem i jest ok! Mam nawet kawałek muru tuż przy indukcji i kompletnie nic się nie dzieje, a gotuję często:) Pozdrawiam Jedna z moich ścianek:) http://images50.fotosik.pl/971/e3c5104a61ed4ff2m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 06.07.2011 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 No i po krzyku - zaimpregnowałam Mam ten sam impregnat co thewizzo do swoich starych skalnych. Zrobiłam wczoraj próbę i faktycznie, nie zmienia koloru, nie nabłyszcza. Dzwoniłam dziś do wykonawcy mojej ściany i doradził, żeby zaimpregnować- żeby nie chłonęa wilgoci. Bo jeśli np. się pobrudzi, to łatwiej się ją umyje jak będzie na niej wartswa imregnatu Teraz muszę poczekać do jutra, aż wyschni e żeby zobaczyć efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula- 06.07.2011 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Dobrze zrobiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 07.07.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Efekt jest ok, impregnat może tylko trochę wyciągnał kolor, ale podoa mi się Więc poelcam, ale oczywiście przy dobrze dobranym impregnacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.07.2011 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 dziobeczek super wyszły Ci te ściany Fajna ta z narożną cegłą - wygląda jakby była z całych cegieł postawiona Powiedz proszę jak Wam się wycinało w tych płytkach otwory na kontakty? U mnie mąż właśnie układa ścianę w salonie z tych samych płytek, ale mamy ich też trochę położonych w kuchni i chciałam dać na ścianie drążek ale boimy się, że cegiełki popękają od wiercenia pod wkręty A w salonie musimy jeszcze powiesić uchwyt pod tv, więc też trzeba będzie wiercić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 07.07.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dziękuję po raz kolejny za miłe słowa Narożna cegła jest na obu ścianach tylko może jedna jest tak sfotografowana Otwory wycinał wykonawca, ale pytałam go o jakość cegiel to mówił że ok, no i to zresztą widać - w cegle są wycięte równo kółka pod kontakty, a jakby była słaba to by pękła. A nie macie zapasu cegieł, tak, żeby było w razie jak coś pęknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 08.07.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Trochę zapasu mamy oczywiście ale wiesz nie jest powiedziane, że i za kolejnym razem nie pęknie No nic mąż powiedział, że na wolniutkich obrotach wiertarki da radę - zobaczymy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 08.07.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Mam wielką prośbę do dziobeczek1 i innych posiadaczy cegiełek z elkaminodom - mozecie napisać czy po zaimpregnowaniu te płytki ciemnieją jakoś? Dostałam właśnie próbki - cegielki sliczne jeśli chodzi o fakturę, ale wydają mi się jakby wyblakłe, zwłaszcza skalna - mam 3 szt. prawie białą, lekko czerwonawą i lekko bezową - czy tylko takie płytki tworzą całość? U Ciebie dziobeczek1 na fotkach dużo lepiej ściana wygląda, kolor jest bardziej nasycony, wydaje się, ze płytki są ciemniejsze - napiszesz jak uzyskac taki efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 08.07.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 dorben, zdjęcia robione były przed impregnacją. Po impregnacji mam wrażenie że kolory troszkę jeszcze się nasyciły. z próbek nigdy nie wysnioskujesz wyglądu, bo na ścianę skłądają się różne odcienie - takie pomarańczowo ceglane płytki też są. Jeśli zamówisz u nich skalną + impregnat mexx hd do kamienia to uzyskasz taki efekt na pewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 10.07.2011 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 (edytowane) Witam.Nasze 2 wnęki nabierają wyglądu.Zdecydowaliśmy się na nelissen goya. http://images40.fotosik.pl/959/a315ae9d2c24f266med.jpg i jeszcze http://images43.fotosik.pl/968/3a1ba6ae11047b11med.jpg Mam pytanie moze ktos jest w stanie mi odpowiedziec.Cegły mają na sobie troszkę piasku czy tak ma pozostac czy jest jakis sposob na usunięcie tego piasku.Na razie uzyłem do oswietlenia zwykłego halogenu o mocy 20 wat i moim zdaniem snop swiatła jest zbyt rozproszony i zbyt mocny.Czego używacie do zwęzenia snopu swiatła jakich żarówek lub ledów ????Pozdrawiam radek Edytowane 10 Lipca 2011 przez f.5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts