dorben 13.07.2011 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 dziobeczek mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie-jak rozwiązałaś ten fragment, gdzie cegła (gdyby to była cegła) jest widoczna jakby z 3 stron? Chodzi mi np. o ten fragment nad drzwiami od strony niewidocznej na zdjęciu - czy tam jest płytka przyłożona do naroznika bez fugi (jak to wygląda?) czy po prostu tamtą stronę masz zatynkowaną? Pytam, bo mam u siebie do obłożenia ściankę grubości 10cm i zastanawiam się czy nie będzie to wyglądać idiotycznie na tych krótszych bokach.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobeczek1 13.07.2011 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 Kurcze, dorben, nie bardzo rozumiem o co pytasz Siany na której jest cegła nie były tynkowane. a do narożników wykonawca musiał wyciąc listwy aluminiowe wstawione prze tynkarzy i tynk na grubość ok 1 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziet85 15.07.2011 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Milker 15.07.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 SUPER! Jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziet85 15.07.2011 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 (edytowane) Na żywo wygląda 10 razy lepiej, mówiąc nieskromnie. Genialny klimat.... w planach było również zrobienie belek stropowych (imitacji) czyli złożenia z desek takich ceowników. http://belkownia.republika.pl/galeria.html Teraz trochę żałuje że się nie zdecydowałem na taką wisienkę na torcie.Co do stolika "kawowego" ;P to po prostu krzesło, które zastaliśmy w mieszkaniu mocno zniszczone, które wycyklinowaliśmy, wyszlifowaliśmy, następnie pomalowane lakierobejcą a blat oklejony wydrukami starych gazet i zabezpieczony lakierem. Edytowane 15 Lipca 2011 przez ziet85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elizakop 16.07.2011 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Śliczne meble! Wszystko tworzy niezły klimat. Podoba mi się baaardzo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
empela 16.07.2011 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Mam pytanie moze ktos jest w stanie mi odpowiedziec. Cegły mają na sobie troszkę piasku czy tak ma pozostac czy jest jakis sposob na usunięcie tego piasku. Odkurzyć i zaimpregnować - my tak robiliśmy. Mieszkamy ponad rok cegła spisuje się fantastycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 16.07.2011 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 dziobeczek mam jeszcze jedno pytanie do Ciebie-jak rozwiązałaś ten fragment, gdzie cegła (gdyby to była cegła) jest widoczna jakby z 3 stron? Chodzi mi np. o ten fragment nad drzwiami od strony niewidocznej na zdjęciu - czy tam jest płytka przyłożona do naroznika bez fugi (jak to wygląda?) czy po prostu tamtą stronę masz zatynkowaną? Pytam, bo mam u siebie do obłożenia ściankę grubości 10cm i zastanawiam się czy nie będzie to wyglądać idiotycznie na tych krótszych bokach.. nie wiem czy dobrze zrozumiałam, ale Tobie chodzi chyba o płytkę ceglana narożną, która wygląda jak pełna cegła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 17.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 kurcze, ciężko to wytłumaczyć - są u mnie miejsca, gdzie 'cegła' byłaby widoczna z 3 stron - tzn. ściana wolnostojąca (między salonem i kuchnią) z bloczków o szerokości 10cm i długości 120. Chciałabym ją obłożyć cegłą skalną - wiem ze są płytki narożne i taka płytka położona na rogu tej ściany dawałaby efekt pełnej cegły patrząc od przodu i zboku, ale juz z tyłu (czyli od kuchni) trzebaby do tego przyłozyc płaską płytkę - i teraz pytanie - czy ktoś z Was miał taką sytuację i czy to wygląda znośnie? Płytkę w tym miejscu kłaść z fugą czy starać się wpasować jak najbliżej narożnika? Patrząc na zdjęciau Ciebie dziobeczku wydaje mi się, ze taka sytuacja jest u Ciebie nad drzwiami od strony przeciwnej do pokazanej.. Z góry dzięki za próby zrozumenia mojego zagmatwanego opisu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorben 20.07.2011 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Stwierdziłam, ze moje wątpliwości rozwieją się podczas układania - cegiełki zamówione. Dzięki za dotychczasowe info i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 24.07.2011 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 atika- mąż pożyczył maszynę od sąsiada, który kiedyś prowadził kamieniarstwo i w ogrodzie ciął te cegły jedna po drugiej. Dużo pracy z tym było i strasznie głośno przez tydzień miałam agula:-) pisałam do Ciebie na PW - możesz dokładnie opisać stronę techniczną cięcia ?? jaka grubość, czy łatwo się cegiełkę cięło czy raczej średnio, czy wykorzystywaliście całą czy tylko licową stronę cegły ?? Będę wdzięczna za wszelkie informacje dotyczące właśnie uzyskania płytek z całej cegły. Chętnie posłucham rad doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula- 25.07.2011 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 aisa222 wiadomość wysłałam na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 26.07.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 aisa222 wiadomość wysłałam na PW Odczytane odpowiednim "organom twórczym" Dzięki :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 26.07.2011 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Odkurzyć i zaimpregnować - my tak robiliśmy. Mieszkamy ponad rok cegła spisuje się fantastycznie. Mogę prośić namiar na jakiś sprawdzony impregnat. Nie wiem jak to uczynię ale tego piasku mam masę w dodatku nie bardzo schodzi z cegły. Dzieki za radę pozdrawiam radek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 26.07.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2011 Mogę prośić namiar na jakiś sprawdzony impregnat. Nie wiem jak to uczynię ale tego piasku mam masę w dodatku nie bardzo schodzi z cegły. Mogę polecić impregnat Fasada Pro: http://www.unicell.pl/produkty/impregnaty/fasada-pro , do kupienia na przykład w Castoramie. Nic się nie sypie, impregnat nie śmierdzi, więc można mieszkać zaraz po zaimpregnowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 27.07.2011 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Mogę polecić impregnat Fasada Pro: http://www.unicell.pl/produkty/impregnaty/fasada-pro , do kupienia na przykład w Castoramie. Nic się nie sypie, impregnat nie śmierdzi, więc można mieszkać zaraz po zaimpregnowaniu. A czy po zaimpregnowaniu cegła nie będzie się błyszczała?? Bo gdzieś widziałem właśnie taki efekt i nie bardzo mi się podoba - jak lakier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 27.07.2011 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dosyć ciekawe połączenie muru z cegły ze szklanymi drzwiami przesuwnymi, na których pojawia się ten sam motyw. Chociaż uważam, że oświetlenie powinno być inne, no ale to już całkiem inny wątek. http://img199.imageshack.us/img199/6503/cegaszko.th.jpg' alt='cegaszko.th.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 27.07.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dosyć ciekawe połączenie muru z cegły ze szklanymi drzwiami przesuwnymi, na których pojawia się ten sam motyw. Chociaż uważam, że oświetlenie powinno być inne, no ale to już całkiem inny wątek. <a href=http://img199.imageshack.us/img199/6503/cegaszko.th.jpg' alt='cegaszko.th.jpg'> Dla mnie ta ściana z piaskowca po lewej to już lekka przesada...za dużo tego, albo cegła albo piaskowiec ale co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
colour 27.07.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Dla mnie ta ściana z piaskowca po lewej to już lekka przesada...za dużo tego, albo cegła albo piaskowiec ale co kto lubi photos tu się z Tobą całkowicie zgodzę - jak dla mnie wystarczyłaby gładka ściana po bokach żeby wyeksponować część centralną. Natomiast myślę, że drzwi zostały zaprojektowane z pomysłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 27.07.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Witam!Jak się podoba?http://lazienka-inspiracje.pl/wp-content/uploads/2011/06/14.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts