Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

CEGŁA we wnętrzach - inspiracje, realizacje, problemy, opinie, impregnacja, rodzaje

truskaweczka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

To zależy od rodzaju impregnatu. Mogę Cię zapewnić, że po zaimpregnowaniu Fasadą Pro nic się nie błyszczy.

Nie no ja wiem ze to zależy od impregnatu ale właśnie chciałem się upewnić że po tym konkretnym wskazanym przez Ciebie nie będzie się błyszczeć. takze dzieki za informacje. Powiedz jeszcze ile razy trzeba impregnować 1, 2 może więcej warstw??

• 2 weeks później...

a to moja, z elkamino, oczywiście;)

w kwestii dostawy -my również mieliśmy przepychanki z przewoźnikiem, który twierdził, ze nie ma windy i chciał, zebysmy zalatwili kogos do zrzucenia paczek z ich samochodu. Po odwoływaniu się do kilku wyzszych instancji samochód z windą cudownie się znalazł, wszystko dobrze się skończyło, tylko nerwów trochę nam napsuli. Ja nie winiłabym o coś takiego Elkamino.

http://fotoforum.gazeta.pl/photo/6/vi/ui/ofjw/LcQb1yVNVvqOKoJv6B.jpg

cudnie basbur :wave:

te barierki to andresola?

sciana ceglana "idzie" nizej? mozesz pokazac dol sciany?

jaki kolor masz fugi?

impregnowalas cegle?

przepraszam, ze dopiero teraz pisze, ale bylam na urlopie, bez netu, więc same rozumiecie;)

juz odpowiadam - te barierki to antresola, sciana ceglana idzie niżej i przechodzi schodami w ścianę salonową - nie było jej jak zakończyc (tej cegły), więc pociągnelismy na całość, jak zrobię jakieś zdjecie to wrzucę. kolor fugi to taki jasny szary, to fuga, którą sprzedaje elkamino, mają chyba tylko ten jeden kolor. na razie niczym nie impregnowałam.

• 4 weeks później...

zapowiada sie ciekawie:), to ja zaraz z serii "100 pytan do":

-jaki kolor fugi planujesz?

-co to za sposob z "krzyzykami"?:)

-klej masz rowniez z elkamino, jaki?

-czy biel jest cieniowana? widze kilka odcieni (szarosci) czy to tylko zludzenie?

-bedziesz impregnowac cegle?

-planujesz ulozyc cegle do samego sufitu? (wyjdzie Ci pelna plytka?)

ufff...

fuga w odcieniu bieli jakimś złamanym

to nie krzyżyki - to takie cieńkie deseczki, patyczki takie równe

klej Arsanit elastyczny biały

płytki różnią się odcieniami, od beżu po szarości, zdjęcie dość wiernie oddaje kolory

nie bede impregnowac, teraz w mieszkaniu mam niezaimpregnowaną i jest ok

czy wyjdzie do sufitu - myślę ze płytkarz sie postara i tak to ułoży :) w każdym razie ie ma problemu z ich cięciem

uff :D