queene 14.09.2011 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 skalną też mam w pomieszczeniu rekreacyjnym na barku, też jest swietna, wieczorem wrzucę fotki na podłodze mam już położony gres polerowany z Arkesii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 queene to ja czekam na zdjęcia skalnej. A biała ścianka zapowiada sie ciekawie tej białej mam próbki w domu. Ale ona właśnie taka cieniowana szaro-biało-beżowa jest. A ja chciałam czystą biel. Więc chyba kupię jakąkolwiek cegłę rozbiórkowa i pomaluję na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 14.09.2011 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 (zastanawiam sie, czy nie klasc cegiel ciut wyzej, o wysokosc panela+listwa...) Ja mam lekko podniesione cegiełki, tak aby wszedł panel. Nie wyobrażam sobie listwy pod cegłą. W wiatrołapie mam gres i też cegła zaczyna się zaraz nad gresem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.09.2011 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 cegła skalna:http://img580.imageshack.us/img580/9279/20110912112438574.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 16.09.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Ja mam lekko podniesione cegiełki, tak aby wszedł panel. Nie wyobrażam sobie listwy pod cegłą. W wiatrołapie mam gres i też cegła zaczyna się zaraz nad gresem. ja sie zastanawiam czy wlasnie nie bedzie praktyczniejsze z listwą...przy sprzataniu inspiracją dla mnie byla lazienka anety s - wyglada bardzo sympatycznie (zarowno listwa w lazience jak i sama wlascicielka;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.09.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 zastanawiałam sie chwile czy pod nimi nie zrobic niskiego cokołu z płytek podłogowych, ale obecnie w mieszkaniu nie mam listwy ani cokołu a cegła nie jest nawet zaimpregnowana...i nic złego sie nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 30.09.2011 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2011 queene czy mogłabyś wrzucić fotkę sklończonej ściany w białej cegle. plizzz Za mną chodzi taka ściana Ja dzisiaj zamówiłam sobie próbki z Elkamino i czekam z niecierpliwością. Zastanawiałam się nad nelissenem ale cena za m2 załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 09.10.2011 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 potrzebuje rady:( na zdjeciu ponizej widac wnękę z cegly, chodzi o ten pasek pod sufitem, zostawic czy zdemotnowac 3-4 rzedy i troche rozszerzyc fugi tak, by gorny rzad cegiel byl pelnej wysokosci cegly? szczerze powiem, troche mnie ten paseczek drażni... tylko nie wiem, czy nie przesadzam, moze jak zafuguje to sie nie bedzie az tak bardzo rzucal w oczy? pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aricia 09.10.2011 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 chyba przesadzasz wg. mnie, tak wygląda bardziej "realistycznie", jakbyś przebiła się do komina , a taścianka z cegieł ciągnęła się wyżej...jeśli wiesz, co mam na myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 09.10.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 hmm, rozumiem, aricia dzieki, sama nie wiem... moze rzeczywiscie nie ma co przesadzac, czas na demolke mam do jutra rana , moze jeszcze sie ktos wypowie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulkawj 09.10.2011 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam! To nasza cegła - jeszcze bez fug...http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-HRHX6EHB-1.jpg http://www.mojalbum.com.pl/GroteFoto-Z4P6RBRP.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 10.10.2011 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 potrzebuje rady:( na zdjeciu ponizej widac wnękę z cegly, chodzi o ten pasek pod sufitem, zostawic czy zdemotnowac 3-4 rzedy i troche rozszerzyc fugi tak, by gorny rzad cegiel byl pelnej wysokosci cegly? szczerze powiem, troche mnie ten paseczek drażni... tylko nie wiem, czy nie przesadzam, moze jak zafuguje to sie nie bedzie az tak bardzo rzucal w oczy? pomożecie? [ATTACH=CONFIG]78551[/ATTACH] Leaat a czy masz tą cegłę jeszcze gdzieś w łazience czy tylko nad wc? Bo jeśli tak to fajnie by było zgrać te dwie powierzchnie.A co to za płytka? Ta szara? U siebie w łazience też zaplanowałam skalną cegłę i teraz szukam pasującej do niej szarej płytki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 10.10.2011 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 niee, jest tylko nad wc, ale nic to-kazalam zostawic, mysle, ze jak sie zafuguje to troche sie wytraci ten "dupersztyk" pod sufitem:)na scianach i podlodze mam gres Nowa Gala orientale 12, generalnie polecam, choc ostatnio wpadla mi w oko seria "muscat"-to nowosc, przypuszczam, ze gdybym teraz miala wybierac, to chyba wlasnie "muscat", jest taki bardziej...kamienny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 10.10.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 leaat zostaw Faktycznie tak jest bardziej realistycznie Sama tak mam pod okapem w kuchni i nie drażnie mnie to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WŁADCA RZYMU 10.10.2011 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Nasza cegła była impregnowana preparatem "HG impregnat" : http://sklep.matbud.pl/photo/product_big/a/f/5/1_af546f71f142.jpg cegła nie zmieniła swego wyglądu nic a nic, nie nabrała połysku, nie zmieniła tonacji barwy, i nie pyli Niestety preparat tani nie jest - około 60 zł butelka, a cegła mocno ten preparat chłepcze Ale efekt jest, więc coś za coś... Ja stosowałem u siebie i na zewnątrz i wewnątrz środek TYTAN do impregnacji cegieł (praktycznie jest do wszystkiego). Koszt około 75 pln za 5 litrów,więc jest różnica a efekt ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 14.10.2011 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 moja cegielka w pokoju goscinnym:lol2: w wekend czeka mnie fugowanie, wszyscy straszą, ze robota zmudna i precyzyjna...moze ktos sie podzieli doswiadczeniami? jak najlepiej fugowac? na pol sucho? w jakie sprzety sie zaopatrzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 14.10.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Dziewczyny a oprócz elkamino i nellisena możecie polecić jeszcze jakiegoś producenta cegły??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwoBW 14.10.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 moja cegielka w pokoju goscinnym: Ściana prezentuje się bardzo ładnie:yes: Mam pytanie na co kładliście płytki, czy jest to klej czy jakaś specjalna zaprawa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.10.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 w wekend czeka mnie fugowanie, wszyscy straszą, ze robota zmudna i precyzyjna...moze ktos sie podzieli doswiadczeniami? jak najlepiej fugowac? na pol sucho? w jakie sprzety sie zaopatrzyc? Bardzo fajna cegiełka Mąż u nas fugował jedną ścianę (ok.10mkw) właśnie w weekend - rozłożył to sobie na dwa dni ale w sumie da radę uwinąć się w jeden. Robota faktycznie żmudna i precyzyjna, ale efekt później wszystko wynagradza Jeśli chodzi sprzęty to mąż fugę pakował to takiego pistoletu do fugowania i tym wyciskał fugę pomiędzy cegiełki. Później rozcierał to palcem - koniecznie w rękawiczkach! Jeśli chodzi o konsystencję to taka nie za sucha i nie za płynna ta fuga była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 14.10.2011 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 iwoBW kladlismy na zwykly klej, taki jak pod glazure:)fuge kupilam razem z ceglą...(jak chyba wszyscy "fani" cegly skalnej elkamino:rolleyes:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts