leaat 14.10.2011 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 pysiaczek pistoletem mowisz? mnie radzą zrobic taką bardzo sypką, konsystencja jak pod wylewki, cos takiego, to raczej do pistoletu sie nie nadaje, myslalam o takiej szpachelce 0,8-wkladac i lekko ugniatac, nie chce miec fugi-żylety, chcialabym aby pozostala taka lekko chropowata...juz sama nie wiem:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 14.10.2011 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 U nas w w końcowym efekcie jest właśnie taka chropowata i nierówna Widać to trochę na zdjęciu poniżej. Tą szpachelką to mi się wydaje, że jeszcze dłużej będzie trwało :/ Ta nasza fuga to też taka raczej sypka niż płynna była Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gabi.gg 14.10.2011 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 (edytowane) pysiaczek pistoletem mowisz? mnie radzą zrobic taką bardzo sypką, konsystencja jak pod wylewki, cos takiego, to raczej do pistoletu sie nie nadaje, myslalam o takiej szpachelce 0,8-wkladac i lekko ugniatac, nie chce miec fugi-żylety, chcialabym aby pozostala taka lekko chropowata...juz sama nie wiem:( Dobrze radzą. Tak się to prawidłowo robi. Fuga ma mieć konsystencję mokrej ziemi. Aby była bardziej chropowata, to musisz mieć odpowiednią zaprawę do fugowania - taką o grubszej ziarnistości. U mnie na koniec jeszcze drapali fugę szczotką drucianą. Dziewczyny a oprócz elkamino i nellisena możecie polecić jeszcze jakiegoś producenta cegły??? Vandersanden. Edytowane 14 Października 2011 przez Gabi.gg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 14.10.2011 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Marzy mi się obudowa kominka w cegle pomalowanej na biało. Czym mogę taką zwykłą cegłę machnąć? jaką farbą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agulka29 16.10.2011 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Cześć, Bardzo mi się podoba ta cegła którą wybrałeś na ściane. Czy mógłbyś napisać jaki to jest rodzaj?Pozdrawiam. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madula 16.10.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dziewczyny a oprócz elkamino i nellisena możecie polecić jeszcze jakiegoś producenta cegły??? Cegła Hoffmanowska z Kraśnika, mam scianę, barek i słupek. Dla mnie super. Popykam zdjęcia to wstawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 16.10.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki Madulko czekam z niecierpliwością na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Synthia 17.10.2011 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Vandersanden. Gabi nie zauważyłam wcześniej odpowiedzi będę szukać, zależy mi na jasnych abo białych, mam próbki z elkamino tych białych płytek ale nie bardzo mi się podobają, mam też jasne z nelissena są bardzo fajne tylko ta cena za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IwoBW 17.10.2011 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 iwoBW kladlismy na zwykly klej, taki jak pod glazure:) fuge kupilam razem z ceglą...(jak chyba wszyscy "fani" cegly skalnej elkamino:rolleyes:) Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.10.2011 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kawałek cegły w wiatrołapie:http://img11.imageshack.us/img11/5384/dsc1743a.jpg Uploaded with ImageShack.ushttp://img4.imageshack.us/img4/3619/dsc1742p.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Marzy mi się obudowa kominka w cegle pomalowanej na biało. Czym mogę taką zwykłą cegłę machnąć? jaką farbą? Ja właśnie tak będę robić w salonie. Ściana już w połowie stoi Możesz pomalować cegłę zwykłą biała farbą emulsyjną. Wcześniej jednak dobrze ją "zgarnąć" miotełką i z 2 razy przemalować impregnatem - wystarczy unigrunt. Tak przynajmniej mi radzili - ale wykonanie będzie za ok. 2 tygodnie. Chyba, że pokocham moja cegłę taką jak jest i jej nie przemaluję... już teraz mam dylemat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 17.10.2011 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Kawałek cegły w wiatrołapie: http://img11.imageshack.us/img11/5384/dsc1743a.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img4.imageshack.us/img4/3619/dsc1742p.jpg Uploaded with ImageShack.us asizo slicznie:yes: naprawde bardzo przyjemny hol, czy ja dobrze widze? czy sufit masz rowniez w kolorze scian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.10.2011 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 leaat, dzięki Sufit jest biały, tak tylko wyszedł na zdjęciu, ściany są w kolorze bardzo jasno szarobeżowym. To cień, bo wiatrołap jest malutki, tzn. bardzo wąski, przeciwległa ściana jest na równi z framugą drzwi. Nie wiem, czy ten napis nie za duży, ale dopiero go zrobiłam, wisi od kilku dni. ALe chyba nie jest najgorzej, moze mógłby być mniejszy, ale już po ptakach. Naprzeciw napisu na drugiej ścianie dla równowagi jest podłużna ramka na zdjęcia, na razie pusta, bo zamówiłam odbitki i czekam. Kurczę, po 2,5 roku w końcu wzięłam się za ten wiatrołap. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 17.10.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 asizo no co Ty?? wiatrolap jest taki jak ma byc! napis jest bardzo dobry, nawet mi do glowy nie przyszlo, ze za duzy. Wszystko idealnie wyglada wykonczone, jest naprawde bardzo ladnie:) nie wymyslaj;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.10.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Moja cegiełka Edytowane 17 Października 2011 przez kubel30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 17.10.2011 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 kubel30, przepięknie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.10.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 kubel - świetnie !!!! Pisz od razu czym malowałeś(aś) cegiełkę na biało i czym gruntowałaś. Ja pisałam wcześniej co mi polecono, ale 2 polecenia to zawsze lepiej niż 1. asizo - jest świetnie - a napis idealny rozmiarowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubel30 17.10.2011 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Dziewczyny dziękuję . Kubel to Kubelka , cegiełkę malowałam zwykłą farbą białą do ścian dekoral, wcześniej zagruntowałm jakimś marketowym gruntem , najzwyklejszym . Nic się nie sypie i nie brudzi . Jeżeli zaś chodzi o czerwoną cegłę to zdarłam na niej wszystkie pazuraki przy czyszczeniu ręcznym , zagruntowałam też gruntem i zaimpregnowałam Sarsilem do cegieł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorzowianka 18.10.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Kubelko świetnie! i dziękuję za podzielenie się sposobem na cegłę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 24.10.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2011 Kubełku ślicznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts