Lilo82 23.06.2012 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2012 no i po poszukiwaniach moja cegła jedno zdjęcie z panem, drugie bez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 25.06.2012 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2012 Wow, ale piekny intensywny kolor. Gdzie taka mozna dorwac? A zdradzisz jeszcze za ile? Fuga szara tez piekna. Ale chyba jeszcze nie wyschla, wiec bedzie jasniejsza, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilo82 26.06.2012 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2012 Wow, ale piekny intensywny kolor. Gdzie taka mozna dorwac? A zdradzisz jeszcze za ile? Fuga szara tez piekna. Ale chyba jeszcze nie wyschla, wiec bedzie jasniejsza, prawda? dzięki długo szukałam... a cegła to cegła hoffmanowska z kraśnika - tradycyjna postarzała. cena 127 zł/m2. zamówiałam za dużo - jeśli jesteś z warszawy chętnie odstąpię po cenie trochę niższej. fuga tradycyjna (nie wyschła to prawda szara. pan z cegielni dobierał, zeby wyszło jak najbardziej naturalnie. i muszę przyznać wyszło supppeerr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsz1 28.06.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Witajcie, Czy taką płytkę ceglaną np z cegielni hoffmanowska (grubość ok 2,5 cm) można przykleić do karton gipsu? W salonie oprócz zwykłej murowanej ściany ok 10m2, którą zamierzam obkleić płytkami mam 2 miejsca gdzie ścianka jest zrobiona z płyty karton-gips. Są to kawałki szerokości 38cm i na wysokość całego pomieszczenia czyli 256cm. Pytanie czy taka ścianka wytrzyma pod obciążeniem tych płytek? Stelaż z tego co pamiętam jest dosyć mocny. No i czym kleić? Tym samym co na ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 28.06.2012 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Lilo, dziekuje za odpowiedz.Niestety do Warszawa mam ponad 1000 km, wiec raczej nie skorzystam z Twojej oferty. Ale chyba i tak zamowie od nich, bo opdowiada mi intensywnosc koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilo82 30.06.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 ja kupowałam specjalny klej, też w cegieln, fugi tezi.. Turlututu - powodzenia, będziesz zadodowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezotrap15 01.07.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witajcie, Czy taką płytkę ceglaną np z cegielni hoffmanowska (grubość ok 2,5 cm) można przykleić do karton gipsu? W salonie oprócz zwykłej murowanej ściany ok 10m2, którą zamierzam obkleić płytkami mam 2 miejsca gdzie ścianka jest zrobiona z płyty karton-gips. Są to kawałki szerokości 38cm i na wysokość całego pomieszczenia czyli 256cm. Pytanie czy taka ścianka wytrzyma pod obciążeniem tych płytek? Stelaż z tego co pamiętam jest dosyć mocny. No i czym kleić? Tym samym co na ścianę? Jeżeli masz porządnie wykonany stelaż pod płytami gk,to nie powinno być problemu.U siebie mam przyklejone płytki z elkamino na całej scianie wykonanej w systemie suchej zabudowy i nic sie nie dzieje.płyty gk trzeba tylko porządnie zagruntować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelsz1 14.07.2012 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2012 Zdecyduje się raczej na białą cegłę z elkamino. Poradzcie proszę na jaki klej to kleić. No i mam jeszcze jeden dylemat jedna ze ścian jest pomalowana farbą lateksową (tikkurila), można na taką farbę kleić bezpośrednio te cegiełki? Dodam że farba trzyma bardzo dobrze i wcale nie jest ochocza z tej ściany zejść nawet za pomocą skrobaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.07.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 cegly piekne, musze sobie obliczyc ile mi potrzeba do wnetrza. Ale mam inny problem, potrzebuje w okolicach Nadarzyna duza ilosc cegly kl 15, duza to 50tys szt. gdyby ktos mial kontakt do dobrej jakosci cegiel prosze o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 15.07.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Moja odrobina cegły w salonie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e90cdbcb881.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40f4c4519057.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 15.07.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2012 Ale piekna rogowka, mozesz podac nazwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klub_AA 16.07.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Jacuś, Naroznik nazywa sie Pavlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ana-76 18.07.2012 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 UWAGA!!!! chciałam wszystkich ostrzec przed firmą http://www.plytkizcegly.pl/25.06 kupiliśmy u nich 70m2 płytek z lica, zaplaciłam przelewem, otrzymałam skan faktury emailem i zapadła cisza, dzwoniłam kilka razy właczała się skrzynka, pisałam @ bez odpowiedzi, wkońcu zadzwonił M ze swojego telefonu odebrał facet mętnie się tłumaczył, obiecał wysłać. Po rozmowie cegła miała przyjść 13.07, nie przyszła, koleś nie odbierał znowu naszych telefonów, ale kolejny nieznajomy i owszem... tłumaczył się że niby wysłał 13, podał nr listu z ktorego wynikało że przesyłka wyszła 16.07. W biurze (bo tam mają być cegły użyte) cały czas czeka ekipa wykonczeniowa, kręcą się z kąta w kąt bo cegła ich blokuje, a my płacimy za każdy dzien przestoju. Wczoraj kontaktowaliśmy się z kurierem potwierdzil dostawę na dzisiaj. Odetchneliśmy z ulgą. Rano przyszła dostawa, niestety jedna paleta a na niej 24m2 !. Oczywiście facet znowu nie odbiera telefonów... Obiecałam mu właśnie w @ że zrobię mu 'reklamę' na forach budowlanych, na policji i US. Zatem jeśli ktoś z Was ma ochotę ciągać się z w/w to adres znacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 18.07.2012 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2012 Na razie wstepne odkurzanie. Pokój z kominkiem i wyjście na taras i do ogrodu. http://www.podbeczka.pl/paciorki/IMG_160522.JPG Tu będzie kuchnia - mam nadzieję, że juz w najbliższą sobotę. http://www.podbeczka.pl/paciorki/122.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 19.07.2012 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2012 U nas cegła też wkroczyła do wnętrz. Nie ukrywam, pośrednio jest efekt przesiadywania na FM Na razie skromy barek i szafka pod TV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.07.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2012 Ja szukam intensywnie szara cegłę i marnie mi to idzie Na allegro znalazłam taką,podoba mi się co o niej myślicie? http://allegro.pl/plytka-ceglana-elewacyjna-stara-cegla-szara-i2503658432.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efka3 23.07.2012 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Taka anegdotka prosto z naszej budowy a propo cegły Teściowa zawitała w sobotę, popatrzyła na naszą "brzydką" cegłę i po jakimś czasie stwierdziła... " ale wy ten murek to jeszcze otynkujecie, prawda?..." Jak widać nie wszystkim się podoba ... Koleżance też musiałam tłumaczyć, że cegła jest nierówna, bo taka ma być Że to nie jest zwykła czerwona cegła tylko szamotówka specjalnie postarzana... i dlatego wygląda jak wygląda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 23.07.2012 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 Rotfl! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 23.07.2012 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2012 efka3 boję się, że będę mieć to samo ale co mi tam.... tymczasem moja cegła leży sobie w garażu i czeka na pocięcie na płytki.... właściwie to na mojego A i jego czas :D mam nadzieję, że kiedyś się doczeka a wtedy się pochwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lilo82 25.07.2012 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2012 super - fantastyznie. tak loftowo, prsoto, inaczej. brawo Moja odrobina cegły w salonie: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8e90cdbcb881.jpg http://naforum.zapodaj.net/thumbs/40f4c4519057.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts