yecath 31.07.2012 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Paciorki, jak dasz radę, wklej fotki kuchni z cegłą Zastanawiam się nad Stat albo Lidingo i właśnie jedną ścianą z cegły, podobna kolorystyka i klimacik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalafiorek 31.07.2012 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Taka anegdotka prosto z naszej budowy a propo cegły Teściowa zawitała w sobotę, popatrzyła na naszą "brzydką" cegłę i po jakimś czasie stwierdziła... " ale wy ten murek to jeszcze otynkujecie, prawda?..." Jak widać nie wszystkim się podoba ... Koleżance też musiałam tłumaczyć, że cegła jest nierówna, bo taka ma być Że to nie jest zwykła czerwona cegła tylko szamotówka specjalnie postarzana... i dlatego wygląda jak wygląda... Tiaaaa, moja mama stwierdziła, że MALBORK... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 31.07.2012 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Paciorki, jak dasz radę, wklej fotki kuchni z cegłą Zastanawiam się nad Stat albo Lidingo i właśnie jedną ścianą z cegły, podobna kolorystyka i klimacik Witam, wklejam co mam ale na razie do kompletnej kuchni to jeszcze daleka droga. Nie ma zmywarki, pieca, cokołów i półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.08.2012 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Paciorki jak nazywa się ta cegła,gdzie kupiona i ile kosztowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronosik 01.08.2012 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Witam, wklejam co mam ale na razie do kompletnej kuchni to jeszcze daleka droga. Nie ma zmywarki, pieca, cokołów i półki. [ATTACH=CONFIG]128448[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]128449[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]128451[/ATTACH] Czy zamierzasz czymś tą cegłę zabezpieczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 01.08.2012 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Paciorki jak nazywa się ta cegła,gdzie kupiona i ile kosztowała Cegła nazywa sie "rozbiórkowa" a kosztowała mnie troche pracy przy czyszczeniu wstępnym a następnie przyjechali panowie i piaskowali całość. Zdjęcia i filmik są w stopce w fotogalerii 2. ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 01.08.2012 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Czy zamierzasz czymś tą cegłę zabezpieczyć? Zabezpieczyli panowie od piaskowania. Zajmują się tym na co dzień wiec zaufałam. Pomalowali, wyschło, na razie wyglada ok. Jeśli pytasz o zabezpieczenie za piecem to planujemy szybę umieszczoną na ścianie za piecem. Ma być na szerokość pieca i wysoka aż do okapu. Mamy nadzieję, że wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 01.08.2012 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Paciorki pieknie. Cegla nad blatem bardzo mi sie podoba. A moge miec prosbe, bys zrobila fotke ze zblizeniem rogu poloczenia cegla a plytki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paciorki 01.08.2012 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Paciorki pieknie. Cegla nad blatem bardzo mi sie podoba. A moge miec prosbe, bys zrobila fotke ze zblizeniem rogu poloczenia cegla a plytki? chętnie ale dopiero w przyszłym tygodniu, dzisiaj wyjeżdżamy na kilka dni a na budowie juz nie będę. Postaram się pamiętać ale jakby co, to o przypomnienie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 01.08.2012 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Dziekuje pieknie! Przejrzalam Twoja galerie wczopraj i jestem pod wrazeniem Waszej konsekwencji w dopasowaniu starego budynku do swoich podszeb z jednoczesnym zachowaniem tradycji tego miejsca. Zastosowanie we wnetrzu cegly rozbiorkowej bardzo podkresla charakter tego domu. A tymczasem udanego wyjazdu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 ja stoję przed dylematem czy wchodzić w cegły polówki czyli o grubości 6cm czy płytki. Przy polówkach zamiast na ścianę dać silkę e24 dałbym e18 i te polówki.Przy płytkach wszystko bym zrobił z silki e24. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.08.2012 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 a po co chcesz w ogóle kłaśc grubą silke, skoro ci starczy 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 15.08.2012 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 tak mam w projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.08.2012 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 okładzina czy cegła 6 cm nie przenosza obciążeń, więc ot tak sobie smodzielnie podejmujesz decyzje o zmianie grubości nośnej ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 16.08.2012 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 Oczywiście po rozmowie z konstruktorem, chwilowo to dopiero koncepcja Ja wygląda sprawa piaskowania cegieł? Konkretnie jak wiadomo dom będzie cały z cegieł, zastanawiałem się czy byłoby wykonalne piaskowanie całości aby odczyścić je z zanieczyszczeń budowlanych, ewentualnie potem pomalować na biało jak niektórzy robili w tym wątku. Pozwolę sobie przedstawić jak to u mnie wygląda, będzie bardziej przejrzyście. Kilka nowych fotek. http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/15.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/16.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/17.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/18.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/19.jpg http://www.timtur.com.pl/budowa/murowanie/20.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 21.08.2012 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam:)! Grzebie i grzebie, i oczopląsu dostaje;). Interesuje mnie informacja, przeglądnełam już sporo stron i nie mogę znależć odpowiedzi- może pomożecie? Dom budowany z SUPOREXA. Chcialabym na jednej ze scian zastosowac plytke ceglana z elkamino. Czy ta sciane na ktorej owa plytka ma być radzicie tynkować? Czy na suporex to kłaść? Z tego co czytam to najcześcij na klej do glazury kładziecie, tak? A pozniej po polozeniu(juz razem z fugami?)impregnujecie? Taki laik ze mnie wiec musze miec kolejność wukonywania zadań co by nic nie przeinaczyc. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 21.08.2012 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam:)! Grzebie i grzebie, i oczopląsu dostaje;). Interesuje mnie informacja, przeglądnełam już sporo stron i nie mogę znależć odpowiedzi- może pomożecie? Dom budowany z SUPOREXA. Chcialabym na jednej ze scian zastosowac plytke ceglana z elkamino. Czy ta sciane na ktorej owa plytka ma być radzicie tynkować? Czy na suporex to kłaść? Z tego co czytam to najcześcij na klej do glazury kładziecie, tak? A pozniej po polozeniu(juz razem z fugami?)impregnujecie? Taki laik ze mnie wiec musze miec kolejność wukonywania zadań co by nic nie przeinaczyc. Pozdrawiam! yecath Tez planuje kuchnie na wzor stat lub lidingo- biala-myslalam zeby od strony salon zrobic taki barek z plytki ceglanej, co by ten burdel kuchenny trochę przyslonil. A wogole cegla i drewniana belka to juz szczyt moich marzen:D cos w tym klimacie a tu mala inspiracja Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez patysiaSasasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 21.08.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 Witam:)! Grzebie i grzebie, i oczopląsu dostaje;). Interesuje mnie informacja, przeglądnełam już sporo stron i nie mogę znależć odpowiedzi- może pomożecie? Dom budowany z SUPOREXA. Chcialabym na jednej ze scian zastosowac plytke ceglana z elkamino. Czy ta sciane na ktorej owa plytka ma być radzicie tynkować? Czy na suporex to kłaść? Z tego co czytam to najcześcij na klej do glazury kładziecie, tak? A pozniej po polozeniu(juz razem z fugami?)impregnujecie? Taki laik ze mnie wiec musze miec kolejność wukonywania zadań co by nic nie przeinaczyc. Pozdrawiam! -nie ma potrzeby tynkowac sciany przed nalozeniem cegly (szkoda pieniedzy) -na jednej scianie polozylismy klej grzebieniem i potem nakladalismy plytki elkamino, a na drugiej scianie nakladalismy klej na plytke (smarujesz jak kromke chleba maslem), po wyschnieciu, jak przyszlo do nakladania fugi to sie okazalo, ze na tej scianie gdzie byl klej, ciezko sie nakladalo fuge, bo miala inny odcien, rowki z kleju i ciezko sie tam szpachelką wkladalo tę fugę. Fuge radze zrobic na pol-sypko bo jak pobrudzisz plytki to bedzie wygladalo nieciekawie. Gdybym miala to robic jeszcze raz, smarowalabym klejem kazda plytke osobno, odstepy ok.1cm, jak bedą mniejsze, to ciezko wkladac potem fuge, najlepiej przygotowac sobie takie deseczki 1cm i robic nimi odstepy, bo krzyzyki nie są odpowiednie. My mamy tak: o tych rowkach mowie, pomiedzy ceglami: po nalozeniu fugi sciana wyglada tak: i w wc, gdzie nie nakladalismy na sciane kleju: i po nalozeniu fugi: nie impregnowalam cegly, nic sie mi nie sypie -kladlismy na zwykly klej do glazury, fuge zamawialismy razem z ceglami z elkamino Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zegan 01.09.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 a tu moja praca.pracochlonne ale oplacilo sie, efekt lepszy niz spodziewalismy sie z zona.wspaniale zmienia wnetrze (przestaje byc takie plaskie,nadaje charakter). plytki sa firmy Incany castilio vanilia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 01.09.2012 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2012 paciorki, leaat piękne są wasze ceglane ściany! piękneeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts