boniucha 03.10.2012 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2012 boniucha.. ściane pod farbę tablicową gruntowałem tak jak inne, bez różnicy.., Dzięki! o to mi chodziło, bo w sklepie próbowali nam wcisnąć jakiś "specjalny" grunt... Fajne wnętrze! A w Paciorkach się zakochałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 12.10.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2012 To jeszcze raz ja:) Zadałam już w sumie pytanie rafałowi.frankowi, ale może tu ktoś odpisze szybciej.. Jeśli ktoś z Was kładł listwy przypodłogowe przy cegiełce.. jak to zrobić, żeby nie było szpar? Chcę białe listwy u siebie.. no i nie bardzo wiem, jak sie za to zabrać. Temat dość pilny,,, bo mężowi zostały docinki płytek na podłodze przy cegiełce. Jeśli będzie listwa, to przykryje ewentualne nierówności.. jeśli nie.. docinki zajmą mu kilka dni.. CHCĘ LISTWY:D:D!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Colina 23.10.2012 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2012 Witam.Ja wam radzę po miesięcznych przepychankach z oszustem prowadzącym tę firmę żebyście omijali ją jak tylko się da!!!Oszust jakich mało!!!Miesiąc temu za jego namową zapłaciłem dużo pieniędzy za przesyłkę, którą miałem otrzymać do tygodnia minął miesiąc i nic żadnych cegieł!!! To oszust, nie kupujcie tam. Jak ktoś chce to opiszę moją przygodę z nim.Nie polecam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marconi_piaseczno 24.10.2012 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 Temat zamierzchły ale postanawiam nie zakładać nowego tematu tylko ten trochę podążyć. Ja chcę zrobić ściankę o wymiarach 1 m x 1 m. Ścianka ta będzie zabudowywała przestrzeń nad schodami zamiast balustrady (dlatego, że na niej będzie zawieszony kaloryfer). Mam cegły klinkierowe (połówki, dziurawki) i zamierzam z tego właśnie taka ściankę sam wymurować. chętnie wysłucham praktyków, którzy mogą mi pomóc w przygotowaniu się do takiego zadania. Będę wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tulipka 24.10.2012 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2012 anagat położyłaś już te listwy?? A gdyby tak po prostu położyć listwę jak zwykle, a później pociągnąć to na krawędzi równym paskiem np. akrylu? Taką ciągłą linie zrobić pomiędzy listwą a cegłą? My tak robiliśmy ale z innego powodu -u nas "FFachowiec" zrobił fale dunaju na ścianie i przy białej szerokiej listwie było widać jak bardzo ściana jest nierówna bo listwa nie przylegała jednostajnie. Nie wiem czy to się nada przy ceglanej ścianie :-/ a i tu na na blogu w sieci drobna instrukcja: http://naszmieszkanie.blogspot.com/2010/01/stojak-reaktywacja-i-listwy.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 29.10.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Witam, w salonie mam ścianke z cegiel ( scianka z TV ), boki kominka z tej samej cegly i scianke miedzy salonem a kuchnia tez z cegły, pelnej. Wybralismy taka ceglę i płytkę: płytka z cegły tradycyjnej postarzanej oraz pelna cegła postarzana z cegielni Hoffmanowski. http://hoffmanowska.pl/index.php?id=6 Panowie polozyli juz scianke pod TV, oblozyli kominek i zaczeli stawiac ściankę. Zaprawa, która zarazem jest fuga to ma byc takie cos: zaprawa VK+T Quick-Mix 25kg kolor stalowo-szary . No i teraz jak postawili kawałek ścianki to mi jest za szaro!! Jak elewacja to wyglada.... Jak myslicie można tu dac inny kolor fugi? Czy cały urok w tyej szarej, bo ja juz głupia jestem.... Inne kolory to np takie: http://www.askot.krakow.pl/public/assets/images/paleta_kolorow.jpg Będę wdzięczna za każdą opinie. Pozdrawiam Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.10.2012 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2012 Zobacz jaki kolor mają inni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 30.10.2012 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 Zobacz jaki kolor mają inni. No własnie szukam tych innych INNI - gdzie jesteście A powaznie to nie moge nic znależć.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spartankaa 30.10.2012 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2012 no i po poszukiwaniach moja cegła jedno zdjęcie z panem, drugie bez [ATTACH=CONFIG]121699[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]121700[/ATTACH] Własnie u nas kładziemy dokładnie taka sama cegłe, tez z hofanowskiej cegielni. Fuge dobrał nam Pan stalowo-szara ale teraz widzę, że jej kolor jest inny - ciemniejszy - niz ten z wzornika. U nas ta fufa wyszla jak cement, a miala byc ciut jaśniejsza. Ty tu tez masz te stalowo-szarą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 02.11.2012 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2012 dodaję fragment ceglanej ścianki za kozą u nas - wersja bardzo robocza jeszcze jak widać. Cegiełka to popularna elkamino skalna, za fuge robi zaprawą, na którą byla kładziona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.11.2012 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 dla miłośników cegły i nie tylko-mieszkanie Kasi Wilk http://www.youtube.com/watch?v=wDFkvVIKbt8&feature=related Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 05.11.2012 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Z jednej strony fajna sciana z drugiej brak normalnego okna w głównym pomieszczeniu.Pamietam oglądałem ten program na domo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marynata 05.11.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2012 Stan zastany-konserwator zabytków nie pozwolił zrobić tego okna.Ale klimacik ogólnie fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 06.11.2012 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 fajne fajne to mieszkanko Kasi Wilk A ja mam pytanko do osób, które mają elkamino - czy przed fugowaniem impregnowaliście płytki żeby nie nasiąknęły wilgocią z fugi? Mój majster wymyślił ten impregnat, ale z tego co na szybko przeczytałam gdzieś na forum wystarczyłoby zrobić fugę bardzo gęstą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.11.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 My niedawno kładliśmy białe elkamino (z fugą), ale bez impregnatu. Miałam zamiar zabrać się za to dopiero za jakiś czas. Kamilcia, Ty wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.11.2012 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2012 leaat, cudne wnętrza!!! rafal.franek, przepiękna koza, ścianka tablicowa też świetnie się wpasowała. Cegła - wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 07.11.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2012 fajne fajne to mieszkanko Kasi Wilk A ja mam pytanko do osób, które mają elkamino - czy przed fugowaniem impregnowaliście płytki żeby nie nasiąknęły wilgocią z fugi? Mój majster wymyślił ten impregnat, ale z tego co na szybko przeczytałam gdzieś na forum wystarczyłoby zrobić fugę bardzo gęstą. impregnowaliśmy - tak majster radził i tak zrobił wbrew zasłyszanym opiniom jakoby płytki ciemniały pod wpływem impregnatu nie zaobserwowaliśmy takiego zjawiska Dropko wiem, wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 08.11.2012 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Kamilcia pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.11.2012 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Kamilcia pięknie!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Marta to dzięki Tobie Dziękuję za porady !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjap 08.11.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 impregnowaliśmy - tak majster radził i tak zrobił wbrew zasłyszanym opiniom jakoby płytki ciemniały pod wpływem impregnatu nie zaobserwowaliśmy takiego zjawiska Dropko wiem, wiem Kamilicia a pamiętasz czym impregnowaliście? Bo mój "mistrz płytkowy" upiera się żeby impregnować. Ale sam nie iwe czym bo nie kładł jeszcze nigdy tych płytek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts