agula26 06.04.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 (edytowane) Śliczne te wasze cegiełki U mnie na już Panowie chcieli fugę, więc musiałam zamówić. Pan z elkamino doradził wapienną, a ja za późno doczytałam o wszystkim. Zobaczymy jak wyjdzie - mam nadzieję, że będzie super chociaż chyba jednak wolałabym szarą... Edytowane 11 Kwietnia 2013 przez agula26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 06.04.2013 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Agula pięknie wyszła ta ścianka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula26 06.04.2013 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 Dziękuję, teraz tylko ta fuga.... Jestem dobrej myśli i mam nadzieję że nie przyjdą mi dwa worki z różnymi kolorami, jak u anagat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula26 06.04.2013 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 A pysiaczek to przecież u ciebie jest ta piękna ściana i kuchnia ze skalną i to od ciebiedostałam inf o szarej fudze.... tylko już po fakcie chociaż na niektórych fotkach masz fugę jakby jaśniejszą. pokażę co wyszło w poniedziałek, jak zafugują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 06.04.2013 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 f.5 moja zaprawa ma kolor jasny - szarobezowy. nie jest ciemna absolutnie bliżej jej do Twojej fotki z fugą niz bez fugi. No i ta zaprawa jest pociągnięta jak fuga - nie ma tak głębokich przestrzeni pomiędzy płytkami Agula świetna ściana ! bedzie dobrze- nie martw się na zapas ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 06.04.2013 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2013 WitamAgula napisz proszę co to jest konkretnie za cegła. Czy ona jest w rzeczywistości bardzo jasna?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula26 07.04.2013 04:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2013 chopinetka: to jest cegła skalna z elkamino. Nie jest jasna - ma bardzo różna odcienie. Niektóre cegiełki są bardzo jasne ale są też ciemne - taki misz-masz:) jest piękna ! U mnie może dół ścianki od strony jadalni wyszedł ciut za jasny, ale w rzeczywistości nie rzuca się to w oczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 08.04.2013 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Witajcie "ceglani napaleńcy" ... Dziękuję wszystkim za atywość w wątku - bardzo przydatne ... My też przymierzamy się do ścianki z cegły, po przejrzeniu wątku zainteresowany jesteśmy starą cegłą skalną z Elkamino i tutaj mimo wszystko rodzi się wątpliwość... Interesuje nas bardziej czerwony niż zółty kolor a u was na zdjęciach te odcienie są różne. Na pewno to kwestia światła, ale chyba nie aż tak bardzo ... Kolor zdecydowanie jaśniejszy .... http://i210.photobucket.com/albums/bb186/dziobeczek1/DSC01590.jpg Więcej czerwieni....: Jeszcze więcej czerwieni .... Cuuudownie ... http://img580.imageshack.us/img580/9279/20110912112438574.jpg Pytanie: czy to jest kwestia impregnatu (tutaj pytanie do posiadaczy tych bardziej czerwonych), czy decydować się na Stara Cegła Naturalną - sęk w tym że się obawiam że ona nie jest aż tak naturalna jak ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netspiker 08.04.2013 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jacek.J - jeżeli zależy ci na czerwonym kolorze to polecam cegłę Przedwojenna z Cegielni Hoffanowskiej w Kraśniku : http://cms.rego.pl/_cms_data/hoff/_cms_img/normal/przedwoj_sz_(6)_(1280_x_1024).jpg ja ostatecznie kupiłem od nich najtańszą cegłę Budowlanka, bo ją pomalowałem na biało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.04.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Jacek moja sklana na pewno nie jest czerwona - ma jej własciwie minimalnie- najwięcej jest odcieni beżu i bezo-brązu. Po impregnacji ściemniała minimalnie. Myslę, że na efekt końcowy ma też wpływ kolor fugi. Może zadzwoń do Elkamino i pogadaj z nimi - oni na miejscu robią te płytki to może moga dodatkowo selekcję zrobić. Próbki zamawiałeś? Przysyłają z dnia na dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 08.04.2013 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Bardzo podobają mi się cegły we wnętrzach, ale obawiam się trochę tego zimna od nich bijącego i kurzu. Większość z Was pisze, że nic się z tych cegieł nie sypie, ale czy impregnowaliście je czymś? Jak wygląda ich czyszczenie? Ostatnio trafiłem na tapetę, która wygląda jak beton. Bardzo rzeczywista. I tak się zastanawiam czy to nie lepszy pomysł, by położyć tapetę. Naprawdę wygląda jak prawdziwa. Jak ktoś chętny, mogę poszukać zdjęć i pokazać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agula26 08.04.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 (edytowane) JacekJ. - jeśli szukasz czerwonej cegły to na pewno skalna nią nie jest. U mnie ma ona bardziej odcienie beżu i jasnej malinki. Żółta na pewno nie jest w paczkach są pomieszane odcienie, akurat u mnie było więcej tych jasnych niż tych bardzo ciemnych. A w rzeczywistości u mnie ścianka ma bardziej wyrazisty kolor (kwestia aparatu-kiepski oraz światła). Powodzenia w wyborze. tomasz_ka - ja bym cegły na tapetę w życiu nie zamieniła. Cegła nadaje świetnej surowości wnętrzu. Mój mąż który nie był za cegłą, stwierdził, że jest rewelacyjna i dobrze że ją mamy Edytowane 8 Kwietnia 2013 przez agula26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 08.04.2013 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 tomasz_ka możliwe, ze z oryginalnej starej cegły się pyli/sypie. Płytki elkamino to jednak odlew- nierówny, chropowaty, ale to ciagle płytka gipsowa. Z niego nic się nie sypie - impregnowany był raz, majster impregnował, nawet nie wiem czym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żona m 08.04.2013 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Piękna cegła, szczególnia ta na całej ścianie z rusztowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_ka 09.04.2013 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Aaa bo to płytki, a nie "żywy" beton. To rozumiem, że sypać się nie sypie. Wrzuciłem nazwę w google i rzeczywiście robią wrażenie. Że tak niekulturalnie zapytam - koszt wysoki? A betonowa tapeta, wygląda jak widać poniżej. Ciekawe czy płytki betonowe też są na rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 09.04.2013 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Aaa bo to płytki, a nie "żywy" beton. To rozumiem, że sypać się nie sypie. Wrzuciłem nazwę w google i rzeczywiście robią wrażenie. Że tak niekulturalnie zapytam - koszt wysoki? A betonowa tapeta, wygląda jak widać poniżej. Ciekawe czy płytki betonowe też są na rynku. [ATTACH=CONFIG]182522[/ATTACH] skoro wrzuciłes w google to i cena powinna ci wyskoczyć producent to Elkaminodom. chyba, że nie pytasz o płytki ceglane a o coś innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 12.04.2013 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witajcie.Właśnie przed chwilą dotarła do mnie paleta ze Starą cegłą skalną z Elkamino. Na razie nie obejrzałam, bo pada deszcz, a wszystko stoi na dworze. Zamówiłam też szarą fugę. Piszecie, że ktoś miał przygody z fugą z Elkamino. Możecie powiedzieć o co dokładnie chodziło?Jakiego kleju używacie do przyklejenia starej skalnej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 12.04.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 U nas płyka ceglana vandersanden wygląda tak: http://img195.imageshack.us/img195/2097/dsc05687n.jpg pozdrawiamy Troj, jakiej firmy masz te kinkiety? Gdyby ktoś widział tego typu kinkiety, tzn świecące góra-dół , proszę o namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nataliik 12.04.2013 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 (edytowane) Witajcie "ceglani napaleńcy" ... Dziękuję wszystkim za atywość w wątku - bardzo przydatne ... My też przymierzamy się do ścianki z cegły, po przejrzeniu wątku zainteresowany jesteśmy starą cegłą skalną z Elkamino i tutaj mimo wszystko rodzi się wątpliwość... Interesuje nas bardziej czerwony niż zółty kolor a u was na zdjęciach te odcienie są różne. Na pewno to kwestia światła, ale chyba nie aż tak bardzo ... Kolor zdecydowanie jaśniejszy .... Więcej czerwieni....: Jeszcze więcej czerwieni .... Cuuudownie ... Pytanie: czy to jest kwestia impregnatu (tutaj pytanie do posiadaczy tych bardziej czerwonych), czy decydować się na Stara Cegła Naturalną - sęk w tym że się obawiam że ona nie jest aż tak naturalna jak ? Witam, my swoich cegiełek nie impregnowaliśmy niczym. A fugę mamy szarą jasną, polecaną przez producenta. Pozdrawiam Edytowane 12 Kwietnia 2013 przez nataliik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 12.04.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Witajcie. Właśnie przed chwilą dotarła do mnie paleta ze Starą cegłą skalną z Elkamino. Na razie nie obejrzałam, bo pada deszcz, a wszystko stoi na dworze. Zamówiłam też szarą fugę. Piszecie, że ktoś miał przygody z fugą z Elkamino. Możecie powiedzieć o co dokładnie chodziło? Jakiego kleju używacie do przyklejenia starej skalnej? jedna z forumek zamówiła dwa worki fugi jasnoszarej i dostała dwa rózne odcienie. W ramach reklamacji przysłali trzeci worek i tym razem fuga zamiast szarej była brązowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts