11małgosia 13.04.2013 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Szukam płytki klinkierowej jak na zdjęciu. Może ktoś wie co to za płytka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 13.04.2013 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2013 Na zdjęciu cegła z elkamino, z lewej naturalna, z prawej skalna..... Finalnie kot podjął decyzję (co widać na zdjęciu)....W końcu też członek rodziny http://img571.imageshack.us/img571/6643/img2013041300708.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 14.04.2013 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2013 jedna z forumek zamówiła dwa worki fugi jasnoszarej i dostała dwa rózne odcienie. W ramach reklamacji przysłali trzeci worek i tym razem fuga zamiast szarej była brązowa. Efekt pokazywalam. Fotka nadal jest u mnie w watku. Najgorsze.ze jak rozrabiasz te fugi to na mokro sa podobne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiulkak 15.04.2013 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Witajcie to i ja pochwalę się moją cegłą, ukochana acera impulse. Jak widać domek jeszcze w rozsypce ale miejmy nadzieję że przeprowadzka już latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MałaR. 15.04.2013 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Efekt pokazywalam. Fotka nadal jest u mnie w watku. Najgorsze.ze jak rozrabiasz te fugi to na mokro sa podobne.. Trochę się zestresowałam. Przy okazji zapytam ile kg fugi zużyliście i na jaką ilość m2? Ponawiam też pytanie czym kleiliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paulusia123 16.04.2013 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 uwielbiam cegły we wnętrzach, bardzo ciekawy efekt można uzyskać. chociaż trzeba przyznać, że nie w każdym wnętrzu takie rozwiązanie będzie dobrze wyglądać, ale w nowoczesnych wnętrzach wygląda rewelacyjnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 16.04.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2013 uwielbiam cegły we wnętrzach, bardzo ciekawy efekt można uzyskać. chociaż trzeba przyznać, że nie w każdym wnętrzu takie rozwiązanie będzie dobrze wyglądać, ale w nowoczesnych wnętrzach wygląda rewelacyjnie ja bym powiedziała, że w tradycyjnych wygląda równie dobrze cegła jest ponadczasowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
channel8 17.04.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2013 Troj - co to za płytka (tzn. nazwa bo firmę podałaś ) bardzo ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 21.04.2013 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 tomasz_ka możliwe, ze z oryginalnej starej cegły się pyli/sypie. Płytki elkamino to jednak odlew- nierówny, chropowaty, ale to ciagle płytka gipsowa. Z niego nic się nie sypie - impregnowany był raz, majster impregnował, nawet nie wiem czym. Nasza cegła ma już chyba rok, stara, prawie stuletnia cegła rozbiórkową i nic się nie sypie i nic nie pyli. Oryginał, to oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 21.05.2013 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 (edytowane) to coś jak u nas cegła rozbiórkowa, kilka miesięcy, też się nic nie pyli. tak wyszło w kuchni , miało być klasycznie ale nie za bardzo retro, bardziej vintage, tak nam wyszła cegła w kuchni Edytowane 21 Maja 2013 przez emi601 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zapert 22.05.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Ja też dostałam dziś próbki i jestem coraz bardziej na tak''cegła skalna''! Dostałam tez płytki-kafle na podłogę ale są trochę porowate i zastanawiam się czy będziemy w stanie je dopowadzić do stanu(odpowiednimi reparatami???), żeby nie targały skarpetek i rajstop czy oprostu zreygnować z nich na rzecz płytek takich jak ma Silan-PS. co to właśnie za płytki? Szukałabym czegoś w odcieniach pomarańczy- czerwieni tak jak[ATTACH=CONFIG]177470[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]177471[/ATTACH]. Czy macie cos w swoich zbiorach? będę wdzięczna:) Cegły, które kładliśmy na podłodze w domu ze zdjęcia nr 2 , są porozbiórkowe. Ten dom był stawiany na miejscu starego siedliska w warmińsko-mazurskim i to około 15 lat temu, więc może wtedy o taką cegłę było trochę łatwiej. Myślę jednak, że i teraz też jest ona do zdobycia, tyle, że więcej na nią chętnych.... Tu - połączenie cegły i drewna na podłodze - w tym samym domu I cegła na ściane - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doodle1 22.05.2013 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Bardzo fajne te wasze cegiełki, niestety mnie nie było stać na kamień naturalny... Kupiłam imitacje starej cegły z firmy Gipso-Dek (ogłaszają się tutaj na forum muratora). Bardzo tanie są te płytki bo 27.99zł za metr kwadratowy a efekt jest świetny. Cegiełka jest idealnie biała i widać że jakościowo to jest pierwsza klasa. Dostawa też bardzo szybka bo od przelania pieniedzy na konto w ciągu 3 dni paleta z płyteczkami była już u mnie pod domem. Edytowane 22 Maja 2013 przez doodle1 pomyłka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 23.05.2013 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 to coś jak u nas cegła rozbiórkowa, kilka miesięcy, też się nic nie pyli. tak wyszło w kuchni , miało być klasycznie ale nie za bardzo retro, bardziej vintage, tak nam wyszła cegła w kuchni SWIETNY EFEKT!!! u mnie właśnie połozył glazurnik płytke/cegłe naturalna z elkamino- dla mnie efekt świetny! podpstrykam jak znajde chwilę i tez umieszczę. Emi601 jak macie łaczony blat ze scianą? jest listewka czy na sylikon?(blat drewniany?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 23.05.2013 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pokazuje zdjęcia z cegła ELKAMINO NATURALNĄ( więcej zdjęć jest ze skalna, dlatego też wklejam z naturalną jeśli ktoś sie nie może zdecydować- sama miałam bardzo duży dylemat;)- ja jestem ZACHWYCONA!) Fuga jasna szara. Wspólpraca z elkamino bez zarzutu. Teraz tylko zastanawiam sie- impregnować? co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 23.05.2013 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Pokazuje zdjęcia z cegła ELKAMINO NATURALNĄ( więcej zdjęć jest ze skalna, dlatego też wklejam z naturalną jeśli ktoś sie nie może zdecydować- sama miałam bardzo duży dylemat;)- ja jestem ZACHWYCONA!)[ATTACH=CONFIG]191220[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]191221[/ATTACH] Fuga jasna szara. Wspólpraca z elkamino bez zarzutu. Teraz tylko zastanawiam sie- impregnować? co radzicie? nie impregnowac, bo po co? takie moje zdanie od roku mam sciane stara cegla elkamino/jasna fuga w salonie/toalecie/lazience...nic sie nie dzieje pod wplywem slonca/ciepla/wilgoci to po co dokladac sobie roboty? mam w salonie biale panele i przy odkurzaniu,tudziez wycieraniu podlog nie zauwazylam zeby sie sypala fuga czy inne skladniki ceglanej sciany ani sie to brudzi, ani kurzy, co jakis czas przelece odkurzaczem z lekka i tyle a jezeli chodzi o impregnat, to pamietaj, zeby byl matowy... generalnie po nalozeniu blyszcza sie i caly efekt surowej cegly w...lesie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekJ. 24.05.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 patysiaSasasa ... widzę że zdecydowałaś się na to samo co ja ... mam nadzieję że coś pomogłem... Ja prezentuję swoją Elkamino naturalną (czyli wpadająca w czerwony)... Efekt, podobnie jak u Patysi.... oszałamiający Jeszcze nie zafugowana.... Podzielę się również zdjęciami po ukończeniu dwóch "słupów z cegły" ... http://imageshack.us/a/img826/7822/img00079201305241157.jpg http://imageshack.us/a/img267/6729/img00067201305231601.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patysiaSasasa 24.05.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 patysiaSasasa ... widzę że zdecydowałaś się na to samo co ja ... mam nadzieję że coś pomogłem... Ja prezentuję swoją Elkamino naturalną (czyli wpadająca w czerwony)... Efekt, podobnie jak u Patysi.... oszałamiający Jeszcze nie zafugowana.... Podzielę się również zdjęciami po ukończeniu dwóch "słupów z cegły" ... http://imageshack.us/a/img826/7822/img00079201305241157.jpg http://imageshack.us/a/img267/6729/img00067201305231601.jpg JacekJ No efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania:). Tymbardziej że miałam duży dylemat- rozważałam też skalną- ale widze że mój wybór był trafny:)! Piękne te nasze ściany! Nieskromnie tak;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biedronne 24.05.2013 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Cześć wszystkim zakręconym na punkcie cegły - mam pytanie czy ktoś/gdzieś /kiedyś ma w swoich inspiracjach/ domach,mieszkaniach połączenie starej cegły - na jednej ścianie i betonu na drugiej ???? - takie połączenie planuje u siebie ale kłębią mi się myśli a może zamienić cegłę na czarny łupek vel coś w tą stronę ...skoro w domu ma być czarno/biało./szaro za podesłane zdjęcia wizualki z góry dziękuję Ja mam. Co prawda nie lity beton tylko płyty betonowe a obok cegiełki. jedno i drugie z elkamino. cegiełki to miks naturalnej i skalnej. fuga kreisel taka do klinkieru, choc zdaje sie niepotrzebnie, jasnoszara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 03.06.2013 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 Jak powiem wow to za mało.BOSKODZIĘKUJĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusiaczek 03.06.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2013 I wózek kolejowy, i czarna sofa...rozpływam się i chcę więcej zdjęć z Twoich wnętrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts