Cleopatra 14.04.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Czy ktoś ma namiary na producentów/dystrybutorów płytek gipsowych lub innego rozwiązania imitującego cegłę z Łodzi (lub łódzkiego)? Elkaminodom ma partnera w Strykowie, http://www.gromos.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 14.04.2014 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Inne Meble a znasz jakąś dobrą cegielnię? Nie chcę cegieł strasznie postarzanych tzn. takich otłuczonych bardzo. to nie kwestia cegielni tylko hurtowników . Z jakiego miasta jesteś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 14.04.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Siedlce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 14.04.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 Siedlce kolory jakie planujesz ? zdjęcia kolorów , zdjęcia cegieł jakie Tobie się podobają ? daj a ja poszperam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 14.04.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 To cegła na ogrodzenie i słupy na zewnątrz domu. Chcę coś czerwono - brązowego. W domu mam kominek obłożony płytką vandersanden i bardzo mi się podoba, bo to płytka o takich regularnych kształtach - nie potłuczona. Jestem już zdesperowana i jak cegły to znajdę to zamówię klinkier Classic. Ten znowu jest zbyt idealny, ale płytki ceglane, które dostałam są dość potłuczone. Tego też nie chcę. Tutaj trochę mojego kominka widać [ATTACH=CONFIG]254708[/ATTACH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 14.04.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 To cegła na ogrodzenie i słupy na zewnątrz domu. Chcę coś czerwono - brązowego. W domu mam kominek obłożony płytką vandersanden i bardzo mi się podoba, bo to płytka o takich regularnych kształtach - nie potłuczona. Jestem już zdesperowana i jak cegły to znajdę to zamówię klinkier Classic. Ten znowu jest zbyt idealny, ale płytki ceglane, które dostałam są dość potłuczone. Tego też nie chcę. Tutaj trochę mojego kominka widać [ATTACH=CONFIG]254708[/ATTACH poszukaj czegoś co pasuje Tobie kolorem i licem ( mam na myśli jak mają być gładkie czy pomarszczone ) http://www.handform.eu http://www.nelissen.pl jak będę miała kolor to zapytam naszych hurtowników (mają dużo cegielni w ofercie ) ale potrzebuję przykładu w jakim kierunku szukać daj mi konkretny kolor, nazwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 14.04.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 moze klinkier np. feldhaus? Jesli na zewnatrz, to chyba tylko to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 14.04.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2014 moze klinkier np. feldhaus? Jesli na zewnatrz, to chyba tylko to. każda cegła (chyba każda) ma atesty, no chyba ,że kombinowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 co maja do tego atesty? Zwyklej wspolczesnej cegly bez tynku sie na zewnatrz nie zostawia, bo paru(nastu) latach zacznie sie rozpadac - tylko klinkier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Podpytam Was o realizacje. Za 2-3 dni zabieram sie za ostatnia sciane w pierwszej lazience. Na pozostalych mam duze gladkie matowe biale plytki 30x60, a na tej chce dac imitacje bialej cegly i duze lustro:http://i.snag.gy/OQvUw.jpgCegielkami wykleic chce tylko dookola lustra, a te bedzie przyklejone na silikon do luster bezposrednio do zagruntowanego tynku. Dookola chce przykleic wyfrezowane listwy drewniane, jako imitacje ramy (nie chce wieszac lustra, bo te przy malych dzieciach moze byc dosc niebezpieczne). Tak wyglada to teraz:http://i.snag.gy/pNHpn.jpgzblizenie:http://i.snag.gy/MLCxP.jpg Wykreskowana jest okladzina z plytek - circa about 1.5cm na kazda strone. Sek w tym, ze szerokosc sciany, to 171.5cm, a szerokosc plytek ceglanych, to 26+/-0.5cm. O ile po bokach lustra byloby banalnie, bo wystarczyloby dac na szerokosc 2 plytek po obu stronach (czyli ok. 52.5cm) i reszta na lustro z rama, to powyzej lustra i ponizej bede musial ciac plytki i gdzies bedzie nieladnie niepelna. Do tego dochodzi obszar okna, gdzie nie ma okladziny z plytek ceramicznych i szerokosc jest wieksza o te 1.5cm. Jak to kompozycyjnie rozegrac, zeby sie jak najmniej zarlo? Na razie planuje dac na samym dole listwe przypodlogowa (tylko przy tej scianie) koloru podlogi (teak, drewniana), a od podlogi do okna plytka bedzie o te 1.5cm przycieta. Nie moge dac ramy lustra przy samej listwie, bo bedzie sie gryzlo. Nie moge tez dac lustra z rama od podlogi do sufitu, bo bedzie sie zarl kolor ramy (ciemny braz - tak, jak parapet, drzwi i drzwiczki szafki) z kolorem podlogi. Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ewentualnie cos takiego, ale zona nie chce laczyc kolorow drewna kolo siebie:http://i.snag.gy/wSn2x.jpgpowiekszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 15.04.2014 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 co maja do tego atesty? Zwyklej wspolczesnej cegly bez tynku sie na zewnatrz nie zostawia, bo paru(nastu) latach zacznie sie rozpadac - tylko klinkier. nie mówimy o cegle konstrukcyjnej tylko takiej na elewacje i po to są atesty by być pewnym, że to nie bubel choć modny . Pół Europy stoi i się nie rozpada .. mamy na myśli to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 15.04.2014 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) Ewentualnie cos takiego, ale zona nie chce laczyc kolorow drewna kolo siebie: http://i.snag.gy/wSn2x.jpg powiekszenie co ja bym zrobiła .. nie dawałabym ramy dookoła lustra , a jedynie bym je wkleiła na ścianę ( robiłam tak i wychodzi ładnie , lustro z frezem 10mm) Czyli zostawiasz miejsce na lustro a dookoła płytki z cegły. nie robiła bym lustra od sufitu do podłogi, tylko zachowała bym co najmniej od podłogi , listwę ( w kolorze podłogi) i +/- 3 rzędy cegieł i tego samego trzymała bym się od sufitu. Nie wiadomo jak wyjdzie ( ale można manipulować wysokością fug by zgubić niepotrzebne ciecia cegły, a jak się nie da bo nie walczymy o 2-4 cm to ostatni rząd cegieł czyli dotykający sufitu zrobiła bym inaczej cegła w pionie, cegła lekko wysunięta do przodu , by schować ten ostatni rząd - by wyglądał jak przemyślany a nie jak wypadek przy pracy kilka przykładów może pomogą ? tylko nie do sufitu ( u ciebie)- to tylko moje zdanie tu chodzi mi o zakończenie innym wzorem , inny układ cegły - gładka ściana a tu cegła lekko wysunięta , tak czy siak jest wiele możliwości mam nadzieję , że ciut pomogłam Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez InneMeble.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjana 15.04.2014 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Inne Meble podoba mi się coś takiego http://www.vandersandengroup.pl/bricks/pl/cegla-plytki/azalea http://www.vandersandengroup.pl/bricks/pl/cegla-plytki/gala Nie pogardzę też jakby miało bardziej wpadać w czerwień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Nie rozumiem, o co chodzi z tą cegłą pionowo, możesz przybliżyć? "Ramę" dookoła lustra chcę zrobić z kilku powodów:- rama dookoła drugiego lustra nad umywalką będzie i być musi - taka koncepcja, ale mamy swoje powody, więc lepiej, by rozwiązanie obu luster było spójne- mycie lustra, a brudzenie cegiełek dookoła - cegiełki będą co prawda impregnowane, ale jednak są białe- fuga między cegiełkami, a lustro - połączenie Pozostają dwie kwestie: 1. szerokość ściany, która nie jest wielokrotnością szerokości cegły, a jednocześnie jest na tyle nieduża, że asymetria (czy to lustra, czy ułożenia cegieł po obu stronach lustra) będzie źle wyglądać.2. listwa przypodłogowa - nie ma listew teakowych, przynajmniej u mojego parkieciarza, więc kombinować trzeba z deskami podłogowymi teakowymi, z których scięte zostaną frezy piorowpustu. Sęk w tym, że deska ma tylko 15mm grubości, a płytka nawet do 20mm, więc listwę muszę dać do cegiełek, a nie startować z cegłami powyżej listwy. Gdybym zrobił jak na drugim moim rozwiązaniu, to mogę sobie wystrugać sam dowolnie grubą listwę sosnową, pobejcować i polakierować, więc mogę wówczas zacząć cegłami od listwy. Bez listwy nie mogę dać ze względu na mopa i brudzenie ściany przy myciu podłogi. p.s. już widzę o co chodzi z wysuniętą cegłą - fajnie wygląda, ale nie mam takiej grubej, a nie widze teraz specjalnie możliwości, by coś tam przyklejac i kleić dopiero do tego, czy coś w tym guscie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 15.04.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 (edytowane) kupujesz każdą cegłę i wszystko malujesz na miało dobrą farbą lateksową matową, chyba tak się nazywa ? i po co impregnować? nie będzie różnicy , moim zdaniem listwa nie jest problemem ( pod listwę dajesz kawałek płyty ) tak by się zlicowała ze ścianą z cegły to ściana , która jest pomalowana zwykłą farbą a ta farba była z lekkim połyskiem http://www.innemeble.pl/id,402/aranzacja,cegly-recznie-formowane-,-zapraszamy-na-www_handform_eu--oraz-www_nelissen_pl Edytowane 15 Kwietnia 2014 przez InneMeble.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 No niestety już płytki kupiłem (tak samo, jak i białą fugę i impregnat) i niestety są to białe cementowe Elkamino. W razie czego, w przyszłości, można je pomalować farbą lateksową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 15.04.2014 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 dalej twierdze, że możesz je lekko wyciągnąć by ostatni rzad nie był zlicowany z całą ścianąwystarczy dać na ścianę kawałki regipsu 18mm a na nie płytki , nikt nie zauważy po położeniu fugi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 15.04.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 Ale chodzi Ci tylko o sytuację, gdyby nie udało się równomiernie rozłożyć grając grubością fugi? Bo to jest mój najmniejszy problem. Bardziej mnie zajmuje listwa przypodłogowa (wysłałem pytanie do parkieciarza, czy może "pogrubić" listwę 15mm z teaku o np. 10-15mm korka od strony ściany) oraz szerokość, czyli zgranie pierwszych 2-3 warstw z warstwami po obu stronach lustra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 15.04.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2014 do którego parkieciarza tego Twojego ulubinego moze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts