baśa 23.04.2014 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 zaraz będę kładła cegłę ręcznie formowaną pomiedzy szafki w kuchni i będę musiała to zaimpregonować co by tłuszczu nie chłonęło polećcie jakiś impregnat, proszę wiem, że dobry jest i saprawdza się ProtectGuard, ale może jest coś tańszego o tych samych właściwościach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
InneM 23.04.2014 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2014 ja wykonałabym telefon do zakładu kamieniarskiego, oni dokładnie wiedzą jakie impregnaty używać i które są trwałe czy nadają połysk czy są mat, bo nie musi to być specjalny do cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 04.05.2014 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2014 Jak na razie to sama jestem ciekawa - jak idzie zobaczę dopiero po powrocie z preacy Chłopaki chyba ukłądają od dołu... Fuga kupowana u nich- imitująca starą wapienną czyli jasna. Mnie osobiście nie podoba się cegła układana z ciemną fugą dlatego tylko taka wchodziła w grę. grubośc fugi 1 cm- zresztą na tyle elkaminodom ma przeliczaną ilośc płytek na /m2. ta fuga z elkamino jest do kladzenia na mokro, czy polsucho? Ktos wie? Jutro chce fugowac, a zapomnialem spytac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HM1719511543 05.05.2014 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Do nas jedzie naturalna elkamino-pod koniec tygodnia zobaczę jakibędzie efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACUŚ1719504074 09.05.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2014 Moje elkamino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 10.05.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2014 A jak połączyć cegłę z blatem drewnianym? Listwa maskująca odpada, jednak jakoś to miejsce muszę uszczelnić przed wodą i okruchami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 11.05.2014 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 daj po prostu ladna listwe drewniana o przekroju prostokatnym delikatnie fazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 12.05.2014 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 A tak u mnie wyszła Stara Biała z Elkamino w łazience:http://i.snag.gy/TgCOJ.jpg Fuga "Ekstra biała" PCB SK - swoja droga niesamowicie slabiutka (sypie sie, jesli przebic wierzchnia utwardzona warstwe) i jakas taka zoltawo-szara. Biala fuga z Elkamino jest po prostu szara - nawet nie jasno-szara. Pytanie poza konkursem. Na kominku polozylem plytke klinkierowa Feldhaus - jest to klinkier ciagniony, suszony na piasku, czy jakos tak. W zwiazku z tym po prostu sie sypie ten piasek. Planuje go przeleciec szczotka ryzowa, ale chetnie bym plytki zaimpregnowal, by nie pobrudzic ich podczas fugowania (na polsucho, ale i tak sie brudzi), bo plytki sa mega-szorstkie. Czym najlepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotylozaur 12.05.2014 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Czyli cegły dochodzą do blatu, z pozostawieniem szpary kilka mm i na to przyklejam listwę? Masz tak u siebie? A jeżeli tak to wrzucisz zdjęcia? daj po prostu ladna listwe drewniana o przekroju prostokatnym delikatnie fazowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 12.05.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2014 Jeszcze nie mam, ale ja tez nie mam typowych cegiel, tylko plytki glazurowane w formacie cegly. Kuchnia czeka dopiero na montaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly0608 16.05.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Czy można cegiełkę elkamino zacząć kłaść od góry? Mam krzywą ścianę (albo sufit) i boję się docinania u góry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 16.05.2014 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nie ma sensu, bo patrzac na sciane zauwazysz krzywo ulozone cegly. Lepiej ostatnie dwa rzedy przekrzywic, niz calosc. U mnie jest ta sama sytuacja i patrz na zdjecie. Cegla elkamino ma wysokosc od 5.5 do 7.2mm (przez to miejscami mam nawet powyzej 2cm fuge), wiec mozesz pokombinowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Witek_W 19.05.2014 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 To racja. Najpierw oceń, czy ta cegła pasuje do całości. Jak widzę czasami u ludzi aranżacje poskładane z różnych pomysłów, to się nóż w kieszeni otwiera. Sam pomysł spoko, tylko wpasuj go w pomieszczenie w takim samym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.05.2014 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 jestem w trakcie fugowania: i mam kilka wnioskow: - plytki klinkierowe moze sa fajne na zewnatrz, ale wewnatrz lepsza bylaby zwykla cieta cegla - klinkier jest znacznie bardziej szorstki i strasznie sie brudzi, nawet polsucha fuga - im jasniejsza fuga, tym mniejsza powinna byc szerokosc spoiny - tutaj jest za szeroko - dalem ciala, ze dalem czesciowo wolna reke budujacym obudowe kominka z plyt krzemianowo-wapiennych (zaprojektowalem i zamowilem wklad kominka, ale tylko naszkicowalem obudowe zaznaczajac, ze ma byc "kompaktowa") - za szeroka jest w stosunku do wkladu, przez co wyglada nieproporcjonalnie. Panowie tez nie mogli wiedziec, jakie beda plytki, przez co nie szlo ich rozplanowac tak, zeby nie bylo ciecia na gorze i na dole wkladu lub przy suficie i podlodze. Szkoda, ze polka przy dole wkladu nie jest nizej, to by weszly cale cegly, a tak, to musialem ciac na 2.5cm - kijowo to wyglada. - trzeba bylo wymurowac sobie obudowe z cegly. - boje sie, ze fuga sie bedzie wykruszac od temperatury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 24.05.2014 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 jeszcze mnie czeka taka sciana po drugiej stronie salonu: bedzie na niej wisial tv i dwa kinkiety (jakos nie mam w domu ani jednego leda, ani halogenu) i jeszcze komin w jadalni, ktora widac po schodkach w gore na drugim zdjeciu, ale jeszcze go nie obkleilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
f.5 24.05.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2014 jak bedziesz patrzył na telewizor to do konca zycia bedziesz widział gorny rząd cegiel ....apropos co jest krzywe posadzka , sciana czy sufit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 25.05.2014 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 sufit - musialbym to jakos gubic na fugach, a nie jest prosto niezauwazalnie zgubic 2.5cm. Ten sam problem mam z lazienka na parterze (patrz pare postow wyzej, ale najgorzej bedzie z lazienka na pietrze - 5cm roznicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szarobiały 31.05.2014 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Obłożyliśmy część elewacji płytką Feldhaus 686. Zostało kilkanaście metrów, które możemy gdzieś wykorzystać. Myślimy o łazience lub salonie. Czy ktoś ma Feldhaus w łazience, czy nie jest zbyt chropowaty? Olleo, czy twoja płytka w salonie to Feldhaus? Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 31.05.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Tak, w salonie mam feldhaus bodajże 690. przeleciałem go trochę szczotka druciana, żeby mi potem piaskiem nie sypał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 13.06.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2014 Efekt prawie koncowy (brakuje farby na scianach i podlogi debowej, ale cegla juz skonczona): Moze ktos mi pomoze z innym problemem? Chodzi o plytki ceglane lub imitujace cegle na podloge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts