Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DOLNOŚLĄSKIE - biała lista solidnych

Recommended Posts

• Odpowiedzi 267
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Witam, ja z czystym sumieniem polecam elektryka p. Grzegorza Żmudę z okolic Łoziny (północ Wrocławia). Robił u mnie instalację i jestem bardzo zadowolony. Profesjonalnie, schludnie, w miarę tanio i co najważniejsze działa:) Wszystkie puszki zakończone deklami - całość gotowa do tynkowania.

Kable gipsowane i klejone prowadzone po ścianach a nie po podłodze. Doradza przy rozmieszczaniu włączników a to ważne:)

Pozdrawiam.

Przy okazji szukam fachowca, który zaizoluje mi balkon nad pomieszczeniem ogrzewanym (wykonanie warstwy spadkowej zaprawą wyrównującą i na to Mapelastic lub papa - w tej chwili mam tu goły beton a pod nim mam wykusz.... Całość ma około 3mkw i nikomu nie chcę się tym bawić a sam tego robił nie będę).

Budowa w okolicach Siedlca.

• 1 month później...
  • 7 months później...
  • 11 months później...

Sądzę, że warto założyć taki temat widziałam podobne dla innych województw :) Polecajcie rzetelne firmy, z których usług korzystaliście :)

Ja jako pierwszy przykład proponuje: Biuro projektowo-usługowe ERAN z Gliwic. Miałam z nimi przyjemność pracować przy montażu instalacji wodno-kanalizacyjnej w swoim domu.Wszystko przebiegło sprawnie i profesjonalnie. Jeżeli ktoś korzystał z nich usług warto dopisać swoją opinię lub poddać kolejną firmę do listy białych wykonawców.

Sądzę, że warto założyć taki temat widziałam podobne dla innych województw :) Polecajcie rzetelne firmy, z których usług korzystaliście :)

.

A nie przyszło ci na myśl, że taki wątek już istnieje?

Łączę i na przyszłośc radzę korzystać z wyszukiwarki.

Górny Śląsk ma swój temat

Edytowane przez Elfir

• 1 month później...

jest biala lista warszawy to i wroclaw by sie przydal :)

z moich dotychczasowych doswiadczen z zmknietymi oczami moge polecic murarzy, prosto, rowno, piony poziomy i przekatne, wszystko rowno. podobnie ekipa od dachu. mega ladnie i starannie wykonany. ale wisienka na torcie jest tynkarz wewnetrzny, robi mi teraz gipsowy diamanta. idealnie rowno, od razu pod malowanie, wiekszosc nie ma tak ladnie gladzi zrobionych. co idr na budowe to zachwycam sie tymi tynkami. doslownie lustro. dla niedowiarkow zapraszam na budowe :)

ale tak to jest, jak ktos robi dobrze to ma roboty full, ja na tynkarza czekalem od.marca

• 3 months później...
  • 4 weeks później...

Po fatalnych doświadczeniach z ekipą od dachu postanowiłem mieć najlepszą ekipę od hydrauliki/ instalacji, elektryki i wnętrz. Patrząc po wcześniejszych wpisach widzę że nic nowego nie napiszę polecając Adama Radaszkiewicza jako rzetelnego wykonawcę wszelkich prac kanalizacyjno instalacyjnych.

U mnie robił wszystko od A do Z łącznie z ogrzewaniem podłogowym na całym parterze, instalacją gazową w środku i na zewnątrz, podłączał kocioł DeDietrich Modulens, który kupiłem za jego pośrednictwem w dobrej cenie. Zorganizował mi serwisanta, który zrobił pierwsze uruchomienie kotła i teraz go serwisuje. Wszystkie materiały kupował dla mnie a następnie wszystko rzetelnie rozliczał, indywidualnie nigdy nie dostałbym materiałów w takiej cenie. W przypadku Adama Radaszkiewicza założenie fachowej ekipy spełnione w 100 %. Trochę maruda ale przy moich częstych zmianach koncepcji można powiedzieć że oaza spokoju :)

Adam Radaszkiewicz 602253166

Mieczysław Kocot, zajął się u mnie kompleksowo elektryką od instalacji kabli po montaż włączników i ramek.

Ekipa przyjeżdża w 5-6 osób z czego pan Mietek przez pierwsze dni chodzi i marudzi co można by zrobić lepiej :-o

Polecam zdać się na jego doświadczenie ja miałem kompleksowy projekt elektryki razem z wnętrzarskim i wyłapał mi kilka błędów, których osoba budująca pierwszy dom nie jest w stanie sobie zwizualizować na tak wczesnym etapie budowy. Dodał mi też z 15 punktów i instalacji, które były całkowicie pominięte albo, o których mi się nawet nie śniło że są tak potrzebne. np kabel łączący garaż ze zbiornikiem szamba, dla sygnalizatora napełnienia. Na koniec dostałem wszystkie niezbędne pomiary instalacji, do odbioru budynku.

Mieczysław Kocot 503330488

Do kompleksowego wykończenia wnętrz polecam Damiana Lenartowicza 605299530

• 3 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 1 month później...

Po przebojach z ekipami mogę polecić:

BRAMY GARAŻOWE - firma Bingo z Wrocławia, http://www.bingo.wroclaw.pl

będziemy u nich zamawiać również drzwi zewnętrze

profesjonalni, bezproblemowi, ceny na dobrym poziomie, doradzają, nie mogę powiedzieć złego slowa

STUDNIE wiercone - pan Nowak z okolic Wrocławia tel. 603 808 399 lub 667 398 548

terminowi, gdy umawiają sie na spotkania to przychodzą i są punktualni, firmę prowadzi ojciec z synami, bardzo porządni ludzie, duże doświadczenie, doradzają i co najważniejsze nie naciągają, super pomoc przy doborze pompy itp

OGRODZENIA: PPUH DEKO Stanisław Babło

my robiliśmy panel z podmurówką, poszło szybko i sprawnie,

Edytowane przez beniuDW