Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

TRÓJMIASTO - Biała lista wykonawców.

Recommended Posts

Jeżeli chodzi o hydraulika to mogę polecić pana Pawła Dawidowskiego z Sierakowic dokańczał umie instalacje po innym hydrauliku i wszystko ok .
Nie polecam hydraulika Łagi z Przodkowa - bardzo drogi i do tego partacz nastawiony na kasę - zrobi Wam instalację, ale jeżeli coś nie będzie tak, wypnie się na Was!

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Na obecnym etapie mogę polecić

1. Zet-Bud p.Zelewski / SSO. Ekipa bardzo dobrze zarządzana, sprawna, kulturalna, słowna. Żadnego problemu ze zmianami lub z robotami dodatkowymi jakie zaszły w trakcie prac. Prace wykonali w terminie, platnosc zgodnie z umową, żadnego kombinowania.

2. Progress Electric Artur Lekner z Somonina. Instalacje elektryczne, teletechniczne i alarmowa. Zdecydowanie polecam. Ekipa bardzo sprawna, z dużą wiedzą, kulturalna i słowna. Prace wykonali w terminie, zgodnie z projektem i sztuką budowlaną. Separacja pomiędzy 230V i kablami teletechnicznymi, puszki w poziomie, okablowanie zgodnie z moimi wymaganiami w bruzdach, rozdzielnia połączona starannie. Instalacja alarmowa zaprojektowana przez p. Artura z powiadamianiem i sterowaniem przez telefon *Satel*.

• 3 weeks później...

Godni polecenia z mojego doświadczenia:

1.Stan surowy :

Rafał Błaszkowski 697-287-878 - wyjątkowa ekipa (z białej listy)

Sławek Zelewski (zet-bud) 783-473-778 - bez zarzutu (z białej listy)

2.Geodeta : Jacek Baczyński (niestety wyjechał)

3.Koparka : Tomex 603-556-056 - jedyny myślący koparkowy którego nie trzeba pilnować

4.Piach : Gabrex 665 783 112 - dobre ceny i uczciwie wypełnione wywrotki

5.Architekt : Justyna Kalinowska 510-140-555 - wyjątkowe pomysły i niesamowita wiedza

6.Tynki i posadzki : Kazimierz Wicki 693-379-089 - bez zarzutu (z białej listy)

7.Elewacja : Krzysztof Mikucki 666-842-520 - bez zarzutu

8.Elektryka : Krzysztof Dombrowski 698-128-722 - bardzo dobre ceny i solidna robota (z białej listy)

9.Okna i bramy : Elmir : 501-080-347 - dobre doradztwo i ceny

10.Materiały budowlane : Patoka Lublewo 511-157-248 - można się fajnie dogadać (ale to pewnie zależy od miejsca w którym budujemy)

Dużo prac wykonuję we własnym zakresie więc dlatego nie na wszystkie prace jestem w stanie polecić.

Aktualnie szukam :

Ogrodzenie : jak na razie jakaś pustynia, ceny z kosmosu : będę wdzięczny za namiar na sprawdzonego wykonawcę

Kostka : może ktoś może polecić sprawdzonego wykonawcę?

Pozdrawiam

Witam,

Jestem po awarii :( Chciałem przywiesić dodatkowe półki w spiżarni ( na świąteczne wypieki :) ) i przewierciłem rurę :( ......ale się lało!!

Potrzebuję fachowca od wykończeń, zalało ścianę i podłogę, płyta karton-gips dziura po naprawie hydraulika!

Przy okazji, hydraulik Pan Tomek 798-198-919 przyjechał wczoraj wieczorem mimo późnej pory i "uratował sytuację". Polecam 100%!

Proszę o namiary na "wykończeniowca".

Wesołych i .......SUCHYCH Świąt :)

Wojtek,

Edytowane przez wojtek_bud
błąd

Godni polecenia z mojego doświadczenia:

4.Piach : Gabrex 665 783 112 - dobre ceny i uczciwie wypełnione wywrotki

Pozdrawiam

A my kupiliśmy w Gabrexie ziemię wzbogaconą o spore ilości kolorowych szkiełek, kawałków ceramiki. Tak, żeby ładniej było, barwniej i błyszcząco w ogrodzie.

Do tej pory znajdujemy i wybieramy

Z czystym sumieniem mogę polecić:

MURARZ- DOMBUD Jacek Szymichowski- bardzo dobry fachowiec: bardzo uczciwy, rzetelny, konkretny, doradzi kiedy potrzeba i uwaga! czyta projekt, sprawdza czy nie ma błędów w projekcie, dobra organizacja pracy, ekipa wchodzi jedna po drugiej i wszyscy dokładnie wiedzą co mają robić. Jego pracownicy są bardzo dokładni i staranni. Wybudował mi dom w stanie surowym z dachem (odeskowanie i papa) i ma świetnych cieśli. Tani nie jest, ale warto, bo nie ma potem żadnych problemów, nieprzewidzianych wydatków ani opóźnień. tel.506 051 021

DEKARZ - Pan Piotr Gafka z Gościcina tel.604 246 721. Bardzo solidny, terminowy i w przystępnej cenie. Dach SUPER, SUPER!!!!

REKUPERACJA - Pan Rafał Bisewski tel.501 034 874 znaleziony na "białej liście" i faktycznie w 100% godny polecenia.

ELEKTRYK - Lech Koc tel.606 968 784 Kładł mi instalację elektryczną, kable pod media i alarm. Co się później okazało przewidział i uwzględnił wiele rzeczy, których ja nie przewidziałabym sama nigdy. Szybko i fachowo.

ZDUN- Byczkowski Wojciech tel.501 120 448 Stawiał mi kominek z rozprowadzeniem ciepłego powietrza i tradycyjny piec kaflowy (chlebowy). Z obu piecy jestem bardzo zadowolona, dobrze grzeją i ładne wyszły (kafle piecowe). Solidny i terminowy.

OKNA I BRAMA GARAŻOWA- MEGABUD Rumia tel.501 228 741 Dobry kontakt, bezproblemowo i sprawnie.

Do wykonania prac przez tynkarzy i pana od wylewek mam pewne zastrzeżenia, więc ich nie polecę. Hydraulik to totalna katastrofa, trafi na "czarną listę" bo zasłużył sobie w pełni. Resztę fachowców wpiszę jak ich pracę "przetestuję" , czyli za jakiś czas.

Edytowane przez luna_r

Witam serdecznie,

W związku z tym, że większość firm, z usług których korzystałam pochodzi z Białej Listy Wykonawców Trójmiasto czuję się zobowiązana podzielić z Wami swoimi doświadczeniami 

Dom powstał w Bojanie, jest obecnie na etapie stanu deweloperskiego.

I tak:

Kierownik budowy – Jerzy Kotkowski 601 968 037, człowiek z Bojana, dla budujących się w tych okolicach polecam – kierownik na każde wezwanie, bez zastrzeżeń.

Stan surowy z więźbą dachową, tynki, wylewki, cekolowanie, docieplenie - JAR-BUD Jarosław Pranczk 504 199 182 – Świetny fachowiec, sam kieruje i nadzoruje prace, często sam bierze w ręcę narzędzia i „niech się mury pną do góry”. Nie wyobrażam sobie budowy bez niego. Zajmuję się zakupem materiałów i ich dostawą na budowę – ceny niezwykle konkurencyjne. Przeróbki w czasie budowy nie są dla niego problemem. Doradztwo i trafne porady techniczne w cenie  Naprawdę polecam !

Dach – dachówka kupiona w Matelbudzie, dekarz Mirosław Bojke. 531 644 725, polecam bez zastrzeżeń.

Elektryka – Artur Lekner 693 846 523 http://progresselectric.pl/index.html - Ktoś wcześniej napisał na forum: „wystarczy obejrzeć zdjęcia z ich strony.. z układania kabli zrobili sztukę.. wszystko z milimetrowa dokładnością” – idealnie odzwierciedla charakterystykę pracy Pana Artura i jego ekipy. Duże doświadczenie, wsparcie techniczne, wychwycił wszystkie braki w naszym projekcie. Nigdy nie było problemu z przeróbkami, pracami dodatkowymi, wszystko w bardzo rozsądnych cenach. Naprawdę polecam!

Hydraulika – Wod-bud Żukowo, na chwilę obecną wykonana została I faza (rozłożenie instalacji) – wszystko w porządku, czekamy na II etap, więcej napiszę po uruchomieniu kotłowni.

Brama garażowa – Betidom, bez zastrzeżeń.

Drzwi zewnętrzne – KMT, bez zastrzeżeń.

W razie dodatkowych pytań służę pomocą 

Hej,

Chciałam polecić Pana Mietka Czaję z Somonina. On i jego ekipa - super murarze. Ja buduję w Rumi, skomplikowany projekt, mnóstwo zbrojenia, podciągów, nadciągów. Pan Mietek jest też specjalistą od żelbetów (mój dom stoi na płycie żelbetowej 1,5 wys.). Pan Mietek miał początkowo budować tylko płytę żelbetową bo na resztę już wcześniej umówiłam się z ekipą z Kartuz - Wojtka Kordy - ale jak przyszło co do czego - Pan Wojtek nie podjął się bo za trudny temat. Pan Mietek więc wkroczył do akcji dalej i z planem konstrukcyjnym w rękach po mistrzowsku radzi sobie z budową bez najmniejszych problemów. Potrafi wychwycić błędy w projekcie. Obecnie stawiają mi już ściany piętra. Ekipa młodych fachowców pracuje po 10 godzin dziennie i dodatkowo w soboty. Przyjechali do pracy nawet 1 maja co mnie zaskoczyło. Na terenie budowy panuje niesamowity porządek, zawsze po sobie sprzątają. Mili, rzetelni, fachowi. Kierowniczka budowy Pani Helena - też ma b. pozytywną opinie o ich pracy.

Telefon do Pana Mietka - jakby ktoś życzył: 602 643 777 (u mnie jest on prawie do końca maja) Pozdrawiam

Monika

Potrzebuję ekipy do wykonania ogrodzenia z klinkieru oraz wyłożenia kostki brukowej. Czy ktoś mi może coś polecić? Będę wdzięczna :)

To jest lista polecanych. Gdy zaczną się tu ukazywac takie ogłoszenia, lista stanie się nieprzejrzysta.

Albo przejrzyj ten wątek samodzielnie, by poszukać namiarów, albo popytaj na lokalnej grupie budujących.

• 2 weeks później...

Witam,

Pisze po raz pierwszy na forum chociaz bylem tu wielokrotnie wczesniej szukajac wykonawcow. Postanowilem napisac liczac ze moge pomoc tym ktorzy zaczynaja budowac tak jak ja kiedys. Wiem jak wiele skorzystalem z opini innych a na ekipach ktore wzialem dzieki forum rowniez sie nie zawiodlem.

Aktualnie bede zaczynal elewacje i jestem w trakcie wykonczenia wnetrza. Jak to na budowie nie obylo sie bez zgrzytow i nie wszystko poszlo jakbym sobie zyczyl ale biorac pod uwage ze to moj pierwszy dom a nie znam nikogo kto bylby w 100% zadowolony po ukonczeniu budowy naleze chyba do grupy szczesciarzy....Mam nadzieje ze dalej bedzie tak samo.

SSO - Firma DOMBUD a wlasciwie Jacek Szymichowski. Ktos wczesniej pisal na forum ze nie chodzi a biega po budowie i moge to potwierdzic. Czlowiek konkretny, uczciwy i dbajacy o klienta. Rowniez co rzadkie w tej branzy terminowy. Troche szorstki w obejsciu i zaganiany na codzien bo ciagnie kilka budow w tym samym czasie ale rzetelny, czytajacy projekt, sluzacy pomoca i gotowy rozwiazywac problemy jesli sie takowe pojawia. Uczciwie moge powiedziec, ze nie zawiodlem sie na nim i jego ekipach (chociaz uwazam ze im wiecej czasu jest na budowie tym lepiej dla projektu) i jesli bede kiedys budowal nastepny dom to napewno zadzwnie do Jacka Szymichowskiego i Dombudu. Pan Jacek gdy jest na budowie robota idzie pelna para. Czlowiek ktory sam pracuje najciezej w calej swojej ekipie. Po tym jak zbudowal mi stan surowy korzystalem z uslug Dombudu kilkukrotnie i wtedy najbardziej przekonalem sie ze mozna na nich liczyc bo nigdy nie odmowil pomocy. W sytuacjach problematycznych Pan Jacek nie dyskutuje tylko zawsze przychyla sie do potrzeb klienta i dba o to zeby inwestor byl zadowolony. Dba bardzo o reputacje swoja i Dombudu co daje inwestorowi gwarancje dobrej wspolpracy. Polecam.

Kierownik budowy -Tomasz Pozarowszczyk. Wielokrotnie korzystalem z jego doswiadczen i porad. On rowniez doradzal mi przy wyborze wykonawcow i musze powiedziec, ze nigdy sie nie zawiodlem. Bardzo dobry kontakt. Uczciwy, terminowy.

Elektryka- Piotr Jelinski. Dokladny, uczciwy. Bardzo dobry kontakt. Potrafi doradzic. Nie udaje ze wie jesli nie czuje sie na silach co ja osobiscie poczytuje jako duzy atut. Zna sie na swojej pracy.

Dach- Rafal Lis. Profesjonalista. Punktualny, dokladny, potrafiacy radzic sobie z nietypowymi sytuacjami....ale nie tani.

Hydraulika - Eko termika - Viessman. Kompleksowo, poprawnie za normalne pieniadze. Bardzo dobry kontakt z klientem.

Posadzki- Mateusz firma Largo wspolpracujaca z firma Lafarge - posadzki alhydrytowe.

Tynki- Wicki - poprawnie, rowno. Chociaz moj wykonczeniowiec mowil ze troche malo cementu bo sie sypia...?

Wentylacja/Klimatyzacja - Tora Czestochowa - dobre ceny za najlepszy na rynku sprzet. Dobry kontakt z klientem.

• 2 weeks później...

Polecam pana Jarzębskiego z Karsina, który wywiercił mi studnię (nr 692257365). Pomimo problemów z samowypływem ekipa ogarnęła temat dodatkowo robiąc we własnym zakresie głowicę studni - te "sklepowe" się nie sprawdziły przy tym ciśnieniu wody. Ekipa ma odpowiednie papiery na wiercenie i współpracuje z geologami.

pozdrawiam

michalC

Gurscy Arkadiusz i Wojciech 880 675 181 zdecydowanie polecam do wykończeniówki. U mnie Panowie Gurscy robili łazienki, kładli płytki, cekolowali i malowali ściany, ocieplali i wykańczali poddasze. Wszystko jest zrobione bardzo starannie. Współpraca super.

witam, TYNKI WEWNĘTRZNE - chciałabym gorąco polecić ekipę pana Zbigniewa Toporka tel. 507 551 902. U mnie grupą kierował pan Adam, pracujący dla Z.Toprka. wykonywaliśmy tynki cementowo-wapienne kładzione maszynowo. Chłopcy położyli to po prostu pięknie, dodam że tynki nie wymagają już cekolowania są gładkie i równe. Panowie, bardzo dziękuje za profesjonalizm. Współpraca z szefem, czyli P.Zbyszkiem Toporek też układała się bardzo dobrze.