Wiking 20.01.2003 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Mój kierownik powiedział mi że styropian nie powinien miec więcej niz 3 miesiące od daty produkcji a fachmani od ociepalń że powinien się sezonować conajmniej 0,5 roku. Kto ma rację. Nigdzie nie moge znaleźć informacji na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.01.2003 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 Coś chyba ten Twój kierownik mąci. Zapytaj się go co sie stanie jeśli styropian ma wiecej niż 3 miesiace ???. Z tego co sie orientuję to w procesie technologicznym styropian powinien być sezonowany w celu stabilizacji . W okresie sezonowania może wystapić skurcz technologiczny. Takiego niesezonowanego styropianu nie wolno dawać do ociepleń bo moga się robić szczeliny między płytami i bedą mostki termiczne.Wiecej o styropianie poczytaj sobie na http://www.arbet.com.pl/index.php?url=content/poradnik_a2.htmlub u innych producentów.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wiking 20.01.2003 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2003 DZIEKI, właśnie o taką odpowiedź mi chodziło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts