Piotrek1 23.01.2006 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Ja też mam okna MS i podobnie w drzwiach balkonowych i tarasowych jak u Mamonia Fila wieje w srodkowej częsci od strony futryny. Jak sie ociepli to spróbuję rad STAREGO. Zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Peterek 23.01.2006 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Z tego co mi wiadomo to skroplin na oknach nie bedzie, gdy dobra wentylacja będzie. A może nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik1719499811 23.01.2006 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Z tego co mi wiadomo to skroplin na oknach nie bedzie, gdy dobra wentylacja będzie. A może nie . Wiesz, przy tej róźnicy temperatur to obawiam się, że nawet i wentylacja może nie pomóc w skrajnych przypadkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Filo 23.01.2006 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2006 Dzisiaj ubrałem futro, chwyciłem do ręki imbus i trochę pokręciłem tymi "zaczepami" na skrzydle (mam ich cztery) - było to działanie mocno "na wyczucie" ze wzgledu na trudne warunki pracy. Coś mi się jednak udało zdziałać i wieje znacznie mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
msobanie 24.01.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2006 Witam,Problem mam ten sam (tylko w oknach RU), wieje w srodku.Mam dwa zaczepy od strony zawiasow (1/3 i 2/3 wysokosci), a i tak wieje.Wpadlem na taka mozliwa przyczyne:Przy takiej roznicy temperatur - rzedu 40 stopni, skrzydlo jest cieple od srodka i pierunsko zimne od zewnatrz. Powoduje to iz wydluza sie w srodku i skraca od zewnatrz - czyli wygina do srodka domu.No i wieje.W przyszlosci chyba zrezygnuje z opcji uchylu i zostawie tylko rozwieralne - zawiasy trzymaja bez problemu.A przy ramce na dole tez mi zamarza - ale mam zasloniete rolety, moze dlatego.PozdrawiamMirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugibolo 24.01.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Witam Mam podobny problem z drzwiami balkonowymi Otóż Drzwi z jeden strony składają się z 4zaczepów i klamki z czego górny i dolny ( zielony na zdjęciu ) łapią za czopa a środkowe (czerwone na zdjęciu ) nie sięgają dlatego czuć ze wieje jak się przyłoży rękę jak odsunąć drzwi od zawiasów by sięgały czopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaizen 24.01.2019 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Przyłóż łatę czy coś podobnego (prostego) i sprawdź, czy to środek ościeżnicy jest wygięty na zewnątrz. Pewnie "monterzy" dociągnęli wkrętami za mocno i wygięli ościeżnicę. Jak masz jeszcze gwarancję - to reklamuj. Jak daleko od brzegu tej (chyba) wygiętej futryny zachodzi uszczelka? Odrysuj przy zamkniętych drzwiach (albo i po brudzie widać będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_wro 24.01.2019 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2019 Przecież ta zapadka w oscieniznicy jest na wkręt po prostu go wykrec i przesuń tak żeby zachodzilo na okucie. Rama skrzydla krzywa na 100 jak większość plastików. Jestem po regulacjach, prostowaniu skrzydeł, wymianie jednego z nich itp. Tragedia. Nigdy więcej plastiku przy wysokich oknach. Wszystkie wysokie latem wygiely się do środka. Nazwy producenta okna jeszcze nie zdradzę jako że sprawa wciaz się ciągnie. W każdym razie profili veka nie polecam do wysokich skrzydeł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugibolo 25.01.2019 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2019 Osiecznica jest prosta a zapadce przy zamkniętej klamce brakuje ok 2mmokna były wstawiane ok 10lat temu . Ja kiedyś tylko regulowałem drzwi bo haczyły mi dołem i je musiałem unieść od strony klamki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlugibolo 26.01.2019 23:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2019 Wydaje mi się ze sprawa rozwiązana . cofnąć okno do poprzedniego poziomu imbusem w rogu drzwi opuściłem je . Z racji ze trochę haczyły podszlifowałem dolny zamek ( zielony ) jest ok . Łapie za środkowe zaczepy . Przesuwając do góry nic nie skutkowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts