EZS 30.12.2015 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2015 Zostawiam linka do bardzo mądrej strony, jeżeli ktoś ma ochotę na politykę http://pfg.blox.pl/2015/12/Delikt.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) Forum zasnęło No to się pochwalę- w sylwestra byłam bardzo zajęta... robieniem broszki do kamizelki ładna? A wczoraj poszukiwałyśmy z młodą sukienki na studniówkę. Dooopa. W sklepach chłam za ciężkie pieniądze. Zuza chciała taką na gorsecie. W Porcie był taki butik ale ceny zaczynały się od 1000 zł. W Manufakturze nawet tego nie było. Jedyna sukienka godna uwagi była u van graafa- granatowa, dół żorżeta, góra koronka, cena jak za barszcz 450 zł po przecenie, i do tego źle uszyta, bo z boków pod pachami wyciskała wałki tłuszczu. Poza tą jedną reszta albo nie dla Zuzy, albo bzdurny stosunek ceny do jakości - kiepskie materiały, kiepsko uszyte a cenione jak ze złota ze względu na metkę albo nie wiem, na co. Odpuściłyśmy. Plan jest taki- zamówiłam w necie czarny gorset. Taki prawdziwy. Do tego gorsetu mam własną spódnicę od Mango, taką na 3 halkach. Przez cały okres przecen w lunch leciałam do sklepu z nadzieją i wychodziłam ją -wyjściowo kosztowała 300 funtów, poszła za 50 , u nas takich przecen nie ma..... Problem w tym, że spódnica jest bezowa. Nie jest wieczorowa. Mój mąż twierdzi, że nie wypada, dziecku oczy się do niej błyszczą i jest wszystko jedno, byle by zalożyć. A ja nie wiem. A może faktycznie beżowo-biała żorżetowa spódnica na halkach i czarny gorset to nie jest strój studniówkowy? Wymyśliłam, że doszyję jej na dole czarny tiul albo koronkę, do którejś halki, to będzie czarne przebijało i będzie pasować do gorsetu.... Sama nie wiem Edytowane 3 Stycznia 2016 przez EZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2016 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Sama zrobiłaś broszkę???????podziwiam... bo bardzo ładna jest .. i czy ona będzie do alpakowej kamizelki? Zrób zdjęcie spódniczki...Bo może jakiś lekki materiał czarny typu organza, tiul, tafta... czy coś lekkiego .. nie wiem co... trzeba by było pomacać w sklepie... naszyć NA spódnice.... Organza... jest tak lekka, błyszcząca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 03.01.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Szarosrebrny gorset mam... Kilka wizytowych kiecek też w szafie mam... szkoda, że tak daleko macie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 03.01.2016 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Piękna broszka - podziwiam!Jeżeli chodzi o studniówki, to chyba pojęcia "wypada" - "nie wypada" zupełnie dzisiaj nie mają zastosowania. Wypada iść w tym, co się podoba i w czym się dobrze czuje. U Weroniki było wszystko - od klasyki (mała czarna) przez dyskotekę po gotyk i wojskowe buty (moje dziecko). Czegokolwiek nie założy, byle z przekonaniem, że to jest to, będzie dobrze. Beżowy z czarnym świetnie pasują. A gdyby tak jakiś beżowy albo czarno-beżowy dodatek na górę? Połączyłby kolorystycznie spódnicę z gorsetem i po problemie.http://allegro.pl/rekawki-bez-palcow-24cm-jak-skora-weza-i5894077382.htmlhttp://allegro.pl/koronkowe-romantyczne-mitenki-rekawiczki-r19-i5779046021.htmlhttp://allegro.pl/koronkowe-mitenki-rekawiczki-steampunk-vintage-r22-i5793481284.htmlAkurat żadne z nich mnie na kolana nie rzuciły, ale to tylko podpowiedź. Zresztą podejrzewam, że zdolna matka potrafi zrobić dziecku piękniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.01.2016 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Arnika, srebrny nie pasuje Spódnicy fotkę zrobię, ale najpierw nad nią popracować muszę. Wyrosłam z niej nieco i kilka lat czekała, aż schudnę i muszę ją najpierw wyprać, potem ukrochmalić jedną halkę (bo jedną ma sterczącą). Na razie nie ma szyku, leżała zgruchomiona w pudle. Beżowe mitenki są pomysłem. Wierzchu zakrywać czarnym nie będę ale ta koronka pod spodem jest do przymierzenia. Albo podpasi albo nie. Ustaliłyśmy, że tatusiem się nie przejmujemy . Najpierw czekamy na gorset. Ciekawe dlaczego nie ma sklepu stacjonarnego? W łodzi była kiedyś gorseciarka ale ona robiła takie typowo bieliźniane i niechętnie (!?). A gorsety wyjściowe to tylko w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 03.01.2016 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 No to się pochwalę- w sylwestra byłam bardzo zajęta... robieniem broszki do kamizelki Zanim przeczytałam tekst obejrzałam pobieznie zdjęcie i pomyślałam - smakowita muffinka/czekoladka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 04.01.2016 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 ja mam 2 gorsety wyjsciowe akurat kupione z okazji czyjegos wesela kolor ciemny fiolet/sliwka i czarny, proste, gładkie z grubszego materiału lekko usztywniane. materiał jakby lekko starta satyna tzn. tak nie blyska. rozmiary 36 i 38. tylko musialabym je gdzies w pudłach przeprowadzkowych odszukac, ja w nie juz nie wleze. kupione pare lat temu w hm. o znalazlam na necie taki: http://o2.fbl.pl/w640/fbl-2010/201009/76221783.jpg jakby co to moge pozyczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2016 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 TARcia, w 38 to moje dziecko też nie wlezie Gorset zamówiłyśmy taki http://gorsety-pl.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_bd8d7abe8ff421df3515ad1b2f7037ac.jpghttp://gorsety-pl.pl/environment/cache/images/0_0_productGfx_7a1424b3037497049639bed20e308348.jpgczyli taki prawdziwy, ze sznurowaniem. Ciekawe, czy młoda wytrzyma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2016 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Elfir, No, faktycznie, mufinka Już wiem, dlaczego mi się podoba. Głodnemu chleb.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 04.01.2016 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Miałaś pokazać spódnice... Pomysł Agduś dobry... rękawiczki, i może ta koronka.. choćby przyfastrygowana.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 04.01.2016 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Miałaś pokazać spódnice... .. jak ją podszykuję. Teraz wisi smętnie a ma sterczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 04.01.2016 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 Gorset śliczny. Weronika ma zielony. Chodziła w nim do szkoły i wytrzymywała, tylko ze sznurowaniem butów miała problem, bo schylać się w nim ciężko.Mitenki koronkowe pasują tematycznie do gorsetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 07.01.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Fantastyczny ten gorset! Co do studniówkowego "wypada - nie wypada" uważam tak samo jak Agduś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.01.2016 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2016 Gorset dojechał i jest tak sliczny, jak na zdjęciu. mam ochotę sobie też kupić, ale najpierw schudnę może Młoda się wbiła i poczerwieniała z lekka. Chyba przesadziłam ze sznurowaniem W każdym razie wygląda świetnie a jak się chce wyglądać, to trzeba cierpieć. Temat spódnicy na razie zawieszony. Były wyniki próbnych matur.. hmmm z biologii, której się nie uczyła specjalnie, bo zaniechała jej obstawiania, dostała 80% a z przedmiotów obstawianych (matma, chemia) po 50. Cieniutko. Trzeba jeszcze sporo dorobić do tych 90 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 08.01.2016 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 Dorobi, spoko! Ambitna dziewczyna !!! Też bym sobie sprawiła taki gorset .... gdybym miała okazję w nim pójść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.01.2016 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 a ja jutro na weselu i ide na przekor wszystkim - w kombinezonie ale super karnawalowy jest, koronki, przeswity i takie tam najwazniejsze ze "pocienia" mnie o pare 10 kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.01.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 no właśnie, kombinezony teraz super modne. Namawiałam Zuzę na spodnie, takie szerokie, do tego gorsetu byłyby super, ale nie. Bal to spódnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 08.01.2016 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2016 No cóż - to Jej bal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 09.01.2016 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Bal to bal - moja spódnicę miała na sobie do tej pory raz ale na bal sukienkę machnęła sobie taką, że woooow! Niech tam, jak powiedziała Agduś: "To Jej bal...":D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts