Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odkurzacz workowy czy bezworkowy?

OlaK

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 152
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

FIRST odkurzacz wodny - PRZESTRZEGAM !!! Ewidentnie śmierdzi rozgrzanym plastikiem krótko po włączeniu, nie wyśmierdza się to wręcz czuć po kilkunastu sekundach i nadal wydobywa się z tzw odkurzacza. to coś stojąc w znacznej odległości od grzałki też zaczęło śmierdzieć i raczej wydzielać szkodliwe chińskie substancje. Taki sam dokładnie występuje pod hasłem sparky i dokładny znalazłem w ofercie sklepu chińskiego pod ich nazwą ... Sprzedają to to tylko na allegro i ok 5ciu sklepów internetowych, co powinno dawać do myślenia. Myli szumna nazwa FIRST AUSTRIA, na stronie int tylko formularz bez żadnego innego kontaktu, ewidentnie firma "kogucik" Rozprowadzają też sprzęt agd do kontaktu z żywnością, pytanie czy z tego samego plastiku ?? Sprzedawca, w tym przypadku PHU KOM-SAT, zwrócił tylko 250 zł z zapłaconych 312, przelewem na konto nawet bez informacji, naliczając sobie "koszt przywrócenia do sprzedaży" produkt odesłany zgodnie z ustawą o możliwości zwrotu do 14 dni (zgłoszenia + kolejne 14 na odesłania)

• 3 weeks później...
Jeśli macie w domu zwierzęta, nie ważne czy długo czy krótkowłose - nie kupujcie odkurzacza bezworkowego. Przy zwierzakach długo taki odkurzacz nie pochodzi, sierść skutecznie zatka wam odkurzacz, co grozi przegrzaniem a nawet spaleniem urządzenia. Lepiej zdecydować się na klasyczny workowy odkurzacz.

Jeśli macie w domu zwierzęta, nie ważne czy długo czy krótkowłose - nie kupujcie odkurzacza bezworkowego. Przy zwierzakach długo taki odkurzacz nie pochodzi, sierść skutecznie zatka wam odkurzacz, co grozi przegrzaniem a nawet spaleniem urządzenia. Lepiej zdecydować się na klasyczny workowy odkurzacz.

Jakieś 12 lat temu kupiłem odkurzacz bezworkowy Electrolux, 2 filtry Hepa i separacja cykloniczna oraz turbo szczotka. Pracuje do dziś i powie, że żadne włosy (długie czy krótkie) mu nie straszne. No i ta moc. Ps. posiada 13 metrów przewodu zasilającego. Dodam, iż ten odkurzacz kosztował wtedy 950 zł.

• 2 months później...
  • 3 months później...
  • 3 months później...

Czy ja wiem? Sam jestem posiadaczem odkurzacza bezworkowego i nie mam wielkich problemów z jego wyczyszczeniem. Mam w domu model firmy Clatronic, który kosztował mnie niecałe 200 zł i nie narzekam bo odkurzacz sprawdza się bardzo dobrze. Jak na swoją cenę ma dobrą moc oraz jest jednocześnie lekki tak więć nie sunie ciężko po podłodze. Lepiej się odkurza w domu dwupoziomowym.

Co mi sie podoba w bezworkowym to to, że nie trzeba pamietać o kupowaniu worków ( sam jestem zapominalską osobą i zdarzało mi się o tym nie pamiętać). Po drugie ma stała moc ssania. W odkurzaczu workowym dużo zalezy od napełnienia worka.

• 1 month później...
Nie da się powiedzieć, czy lepszy workowy, czy bezworkowy. Kumpel szukał odkurzacza bezworkowego i bezprzewodowego, bo ma mieszkanko dwupokojowe 39 m2. Normalny odkurzacz, by mu zabierał miejsce, którego i tak za wiele nie ma. z dziewczyną na promocji trafili jakiś i są zadowoleni. Z tym że, muszą co jakiś czas przepłukać filtry i wyczyścić szczotkę. Plus jest taki, że nie tracą kasy na worki. i filtry. W instrukcji była informacja że elementy odkurzacza można myć pod bieżącą wodą, więc wszystko gra. Narzekał tylko na sposób opróżniania odkurzacza. Na początku wrzucał wszystko do śmieci i wszędzie było mnóstwo kurzu. Teraz najpierw oblewa wodą, a potem resztę do toalety. Jakieś to rozwiązanie jest.

Na początku wrzucał wszystko do śmieci i wszędzie było mnóstwo kurzu. Teraz najpierw oblewa wodą, a potem resztę do toalety. Jakieś to rozwiązanie jest.

Kanalizacja to nie jest miejsce na wyrzucanie śmieci.

Odkurzacz bezworkowy jest lepszy niż tradycyjny.

• 1 month później...
tutaj znaczenie, nawet większe, ma akumulator, czyli typ, czy odkurzacz jest zasilany przewodowo czy bezprzewodowo. Odnosząc się do tego, że bezworkowe zazwyczaj równa się bezprzewodowe, to nie warto. Akumulator będzie coraz to gorszy z czasem, a takie twory (np. pionowe, roboty sprzątające) kosztują sporo. Ja wciąż jestem za tradycyjnym workowym odkurzaczem.