Cavallino 30.01.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2003 On 2003-01-29 21:33, bedi wrote: Cavallino, na podanej przez Ciebie stronie nie widzę bloczków typu P+W Dlatego masz telefon do producenta. Ja w każdym razie mam P+W łączone na klej. Fakt - w posbau ich nie było, ale brałem wprost z cegielni. I ona miała gdzieś też swoją stronę - ale teraz jej nie widzę. Koszt bloczków to było ok. 3 zł za bloczek 50*25*25 PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.02.2003 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 Czy to prawda,że w domach z silikatu słyszalny jest nieprzyjemny pogłos (ktoś kiedyś tutaj o tym pisał) proszę o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cavallino 05.02.2003 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2003 On 2003-02-05 14:01, Anonymous wrote: Czy to prawda,że w domach z silikatu słyszalny jest nieprzyjemny pogłos (ktoś kiedyś tutaj o tym pisał) proszę o opinię. Jaki pogłos? Silikat jest z uwagi na swój ciężar niezłym separatorem akustyki, dlatego jest w nim ciszej niż np. w domu z siporeksu, , ale nie zauważyłem nic co by odbiegało od innych konstrukcji in minus. Może ten "ktoś" był pierwszy raz w PUSTYM domu? )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
keyo 18.07.2014 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Mnie jednak nikt nie przekona do silikatów. Ja dom mam ze ściany trójwarstwowej ( Pustak ceramiczny (Harasiuki) + wełna (Rockweel) + elewacja z cegły ręcznie formowanej (Cegielnia Hoffmanowska) i odpowiednio zastosowana dylatacja (nie pamiętam firmy)) i jestem zadowolony bo nie mam żadnych problemów. W tym samym czasie brat budował z silikatów i "pluje sobie w brodę" (nie będę mówił z jakiej firmy bo nie chcę oczerniać)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2014 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 a jakie miał problemy z silikatami?Bo ja nie miałam żadnych. Gdybym znów budowała ścianę dwuwarstwową wybrałabym nadal silikat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greg_81 18.07.2014 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ile ludzi tyle opinni również i na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 18.07.2014 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Ile ludzi tyle opinni również i na ten temat. A ja mam wrażenie , że keyo preprezentuje po prostu producentów ceramiki Sądząc po sposobie pisania w innych postach i wybór tematyki (tylko ceramika). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.07.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 (edytowane) Mnie jednak nikt nie przekona do silikatów. Ja dom mam ze ściany trójwarstwowej ( Pustak ceramiczny (Harasiuki) + wełna (Rockweel) + elewacja z cegły ręcznie formowanej (Cegielnia Hoffmanowska) i odpowiednio zastosowana dylatacja (nie pamiętam firmy)) i jestem zadowolony bo nie mam żadnych problemów. W tym samym czasie brat budował z silikatów i "pluje sobie w brodę" (nie będę mówił z jakiej firmy bo nie chcę oczerniać)... Przeciez Ty nawet nie mieszkasz jeszcze, to jakie mozesz mieć problemy, skoro miesiąc temu byleś na etapie stropu ? Za dziesiec lat wróć i odkop znów ten wątek. Jakie problemy ma Twój brat ? Edytowane 18 Lipca 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 18.07.2014 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 A ja mam wrażenie , że keyo preprezentuje po prostu producentów ceramiki Bingo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiakey 10.09.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 Witam, zaczynam budowę domu z silikatów, projekt indywidualny, który przewiduje ściany 24 cm + styropian 18 cm. Jakie silikaty wybrać na ściany zewnętrzne i nośne? N24 czy NP24? Jakie wybrać na ściany działowe o gr. 8 cm - T8 czy N8?Czy na ściany fundamentowe o gr. 24 cm mogę wybrać jakieś bloczki betonowe fundamentowe? Czy muszą się one czymś konkretnym charakteryzowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Groszek80 10.09.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2014 a jakie miał problemy z silikatami? Bo ja nie miałam żadnych. Gdybym znów budowała ścianę dwuwarstwową wybrałabym nadal silikat. Żadnych problemów, wiadomo Tak samo jak w większości przypadków budów z Porothermu (i klonów) czy bk... Problem przy takich dyskusjach zawsze jest w tym, że mało kto ma skalę porównawczą, czyli pomieszkał sobie i płacić rachunki w domach z różnych technologii. Trudno się potem dziwić, że pojawiają się argumenty typu: "nikt mnie nie przekona do technologii X". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts