rencia 26.09.2006 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Rozumiem tyle że marcin K tłumaczył nam to trochę inaczej. A z kierownikami to tak bywa u mnie na odmianę mój szef się mnie boi i pewne sprawy załatwia przez osoby trzecie co mnie doprowadza do szewskiej pasji. Pozdrowionka - muszę spadać wyszorować zbója i położyć do lulania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 26.09.2006 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2006 Rozumiem tyle że marcin K tłumaczył nam to trochę inaczej. A z kierownikami to tak bywa u mnie na odmianę mój szef się mnie boi i pewne sprawy załatwia przez osoby trzecie co mnie doprowadza do szewskiej pasji. Pozdrowionka - muszę spadać wyszorować zbója i położyć do lulania. Ucałuj zbója 3majcie się..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 14.10.2006 00:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam Gratuluje rozpoczecia "procedury" budowy domku z bala. Czytajac komentarze i dziennki balowiczow zwlaszcza twoj i Juranda coraz bardziej optymistycznie sie nastawiam do naszej budowy. Jesli mozna o ekipe zapytac? bo zdaje sie ze to jakis solidny fachowiec z Istebnej... cos gdzies na forum o oczy mi sie obilo, ale nie moge ponownie znalezc.Czy to ten sam co u Juranda? Jesli mozna prosic o namiary na Twoja ekipe, bo cos Jurand milczy z odpowiedzia na moje pytania... Zycze rychlego konca i przeprowadzki do planowanego "cuda" i prosze o duzo wiecej zdjec zwlaszcza z budowy jak juz wszystko ruszy pozdrofka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 14.10.2006 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Witam Gratuluje rozpoczecia "procedury" budowy domku z bala. Czytajac komentarze i dziennki balowiczow zwlaszcza twoj i Juranda coraz bardziej optymistycznie sie nastawiam do naszej budowy. Jesli mozna o ekipe zapytac? bo zdaje sie ze to jakis solidny fachowiec z Istebnej... cos gdzies na forum o oczy mi sie obilo, ale nie moge ponownie znalezc.Czy to ten sam co u Juranda? Jesli mozna prosic o namiary na Twoja ekipe, bo cos Jurand milczy z odpowiedzia na moje pytania... Zycze rychlego konca i przeprowadzki do planowanego "cuda" i prosze o duzo wiecej zdjec zwlaszcza z budowy jak juz wszystko ruszy pozdrofka Jurand milczy bo jest baaardzo zapracowany, ale wkrotce co nieco wiecej napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczescie_moje 14.10.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2006 Jurand milczy bo jest baaardzo zapracowany, ale wkrotce co nieco wiecej napisze Rozumiem oczywiscie!!! W takim razie bede grzecznie i cierpliwie czekac Licze na wiecej zdjec z budowy Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 15.10.2006 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Jeśli chodzi o ekipe - to i owszem wykonawca ten sam tylko że też ten sam nas robi w balona z terminem - Jurand znalazł kolejnego wykonawcę , który w efekcie się spisał i wychodzi na to że i nam będzie stawiał domek.O namiary pytaj Juranda to świetny doradca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 15.10.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2006 Moja druga połóweczka oporządza dziś działeczkę - tzn kosi chwaszczory Rencia, zamęczysz swoją drugą połówkę tym odchwaszczaniem. Znajdź no mu jakieś inne zajęcie, bo już ponad 2 tygodnie walczy z tymi chwastami (od 27 września!!!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 16.10.2006 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Nie zmęczył w ciągu jednego dnia.Narazie nic nie pisiam specjalnego bo mie ma o czym - czekam na PNB. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 17.10.2006 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Nie zmęczył w ciągu jednego dnia. Narazie nic nie pisiam specjalnego bo mie ma o czym - czekam na PNB. Pozdrowionka Ok, to będę cicho. Już nie przeszkadzam.... Czekaj, czekaj... Ten papier to święta rzecz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropka995 26.10.2006 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Rencia, czytam Twój dziennik (nota bene bardzo ciekawy) ale troche sie pogubilam. Jak podzieliłaś działkę nie będąc jej właścicielem? Z tego co zrozumiałam to u Ciebie była taka kolejność: - umowa przedwstępna - Ty robisz podział (nie bedac jej właścicielem) - umowa końcowa notarialna. Mam "zaklepaną" działkę, 3 listopada w końcu zobaczę na własne oczy odpis księgi wieczystej a potem tylko umowa notarialna jeśli wszystko będzie w porządku. Ale do rzeczy: działka ma 24a i chcę ją podzilić na dwie mniejsze (kwestia finansowa) - oczywiscie gmina ma plan zagospodarowania przestrzennego, z którego wynika ze moge to zrobić. Na jednej wybudowac dom a druga odsprzedac w poźniejszym terminie. A do tej pory wydawało mi się ze kolejnosc jest nastepujaca: - umowa przedwstepna (ewentualna) - umowa końcowa - podział działki jako właściciel (czyli ja) - i dopiero teraz cała papierologia dot. budowy domu na wybranej jednej z działek. A Ty po podpisaniu umowy przedwstepnej, dzielisz działkę, uzyskujesz WZ i przyłączy, masz projekt oraz jego adaptację i tuż po podpisaniu umowy końcowej chcesz (a moze już wystapiłaś) otrzymac pozwolenie na budowe i wylac fundamenty. Widze ze jestes bardzo operatywna ale prosze oswiec mnie gdzie popełniam bład (bo to pewne) w rozumowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 29.10.2006 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2006 Rencia, czytam Twój dziennik (nota bene bardzo ciekawy) ale troche sie pogubilam. Jak podzieliłaś działkę nie będąc jej właścicielem? Z tego co zrozumiałam to u Ciebie była taka kolejność: - umowa przedwstępna - Ty robisz podział (nie bedac jej właścicielem) - umowa końcowa notarialna. Mam "zaklepaną" działkę, 3 listopada w końcu zobaczę na własne oczy odpis księgi wieczystej a potem tylko umowa notarialna jeśli wszystko będzie w porządku. Ale do rzeczy: działka ma 24a i chcę ją podzilić na dwie mniejsze (kwestia finansowa) - oczywiscie gmina ma plan zagospodarowania przestrzennego, z którego wynika ze moge to zrobić. Na jednej wybudowac dom a druga odsprzedac w poźniejszym terminie. A do tej pory wydawało mi się ze kolejnosc jest nastepujaca: - umowa przedwstepna (ewentualna) - umowa końcowa - podział działki jako właściciel (czyli ja) - i dopiero teraz cała papierologia dot. budowy domu na wybranej jednej z działek. A Ty po podpisaniu umowy przedwstepnej, dzielisz działkę, uzyskujesz WZ i przyłączy, masz projekt oraz jego adaptację i tuż po podpisaniu umowy końcowej chcesz (a moze już wystapiłaś) otrzymac pozwolenie na budowe i wylac fundamenty. Widze ze jestes bardzo operatywna ale prosze oswiec mnie gdzie popełniam bład (bo to pewne) w rozumowaniu. Bo przede wszystkim jestem geodetą! Spisałam umowę przedwstępną z właścicielem działki w której umówiliśmy się że ja wykonam podział działki i po podziale kupię jedną połowę. Więc wykonałam podział i potem kupiłam moją połóweczkę. O WZ każdy może się starać nie tylko właściciel - a przy załatwianiu WZ automatycznie załatwiasz warunki przyłączenia do sieci. Masz rację po podpisaniu umowy wystąpiłam o PnB mając już wcześniej wszystko przygotowane - wz, projekt z adaptacją itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domosław 22.11.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2006 Witam sąsiadkę,mieszkam w Przybysławicach więc jadąc do Skały przejeżdzasz koło mojego "ranczo".W Skale ceny działek mają wyjątkowo niskie ,u mnie za ar budowlanej z medjami trzeba dac 10-14tyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 27.11.2006 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 wiem o tych cenach doskonale - kilka lat temu jekieś 4 albo 5 w Przybysławicach oglądaliśmy dom do kupienia - super miejsce ale dom to była wilka hawira w sumie podzielona na trzy segmenty - gościa ścigał bank i dwóch części chciał pozbyć się za grosze. O ile dobrz pamiętam taki jeden segment - stan surowy zamknięty chcial mi póścić za 100 patyków, problem był tylko z działką bo nie była wydzielona pod każdy segment tego budynku - fakt że można to było zrobić tzn. wydzielić tę działkę na trzy odrębne. Ale po wielu za i przeciw wtedy stwierdziliśmy z mężem że nie chcemy mieszkać w takim wielkim klokrze bliźniaku z nieciekawym sąsiadem - nie żałuję dziś tej decyzji. No to co jak już będę mieszkać w Szczodrkowicach to zapraszam sąsiada na moje ranczo na piweczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domosław 27.11.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Ten blizniak chyba był na "Końcu"ponoc nadal chce to sprzedac.Teraz wynajmują od niego ludzie którzy są o krok od bezdomności. Bratówka pochodzi ze Szczodrkowic.Teraz jej ojczym robił przy fundamentach do domu z bali.Może do waszego? No to co jak już będę mieszkać w Szczodrkowicach to zapraszam sąsiada na moje ranczo na piweczko Kurza tważ jestem abstynentem,nie wiem jak się tu uchowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 30.11.2006 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Kurza tważ jestem abstynentem,nie wiem jak się tu uchowałem Ja też nie wiem ale skoro tak to na herbatkę albo kawkę albo soczek. Nie wiem kto to jest Bratówka. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domosław 30.11.2006 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2006 Bratówka=Bratowa czyli żona brata mego Jeśli sie nie myli to była u was na działce,a Wojtek(jej ojczym) działał u was przy fundamentach.Ale ten świat mały. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 04.12.2006 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2006 No, No - zgadza się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jurand79 08.12.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2006 Witam Czyżby Wasz domek miał Jacek budować??? :D:D Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rencia 09.12.2006 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2006 Nic nie napiszę dopóki nie podpiszę umowy gwaranta co do terminu i ceny a ma to nastąpić miedzy świętami a sylwestrem bo wtedy wykonawca przyjeżdż do Krakowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agduś 22.12.2006 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 http://images1.fotosik.pl/312/08d9aa082422a67a.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts