Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

et75, po zalogowaniu się do FM, wybierz Ustawienia.

W Ustawieniach kliknij na Edytuj sygnaturę.

Przejdź do części Obrazek w sygnaturze.

Tak jak w przypadku wstawiania obrazków w postach, również tutaj możesz wybrać jedną z 2 opcji:

a) Wpisz adres URL obrazka z innej strony (czyli z Internetu, na przyklad z Picassy)

b) Dodaj obrazek profilu ze swojego dysku (czyli lokalnie z komputera)

Zwróć uwagę na wskazówkę "Pamiętaj: Maksymalna wielkość obrazka to 500 na 100 pixeli lub 9,8 KB (może być mniejszy)."

Pozdrawiam

Et75,

1. edytuj sygnaturę

2. wpisujesz ten ciąg, ale zamiast pierwszego nawiasu okrągłego dajesz kwadratowy* (url=adres galerii] Nazwa galerii (jak u mnie Moje M) [/url]

3. zapisz

:)

*tu nie mogę, bo od razu zmienia na link

dlaczego pojawia się adres a nie obrazek?

HELP! :)

Obrazki z sieci możesz dołączyć do posta w dwojaki sposób:

1) Klikasz na ikonę Dodaj grafikę, a następnie wpisujesz adres URL w wyświetlonym dialogu (jeśli w dialogu masz zakładki z komputera / ze strony, to wybierz ze strony)

lub

2) Wpisujesz adres URL pomiędzy tagami i

Na przykład:

[img=http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=p7062067.jpg&res=medium]

Wówczas w Twoim poście pojawi się w tym miejscu obrazek:

http://desmond.imageshack.us/Himg13/scaled.php?server=13&filename=p7062067.jpg&res=medium

Pozdrawiam