Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jenyyyy nie przeczytałem całej 2 i 3 strony tego tematu ale wy to lubicie sobie zycie utrudniać ...

po co onet po co strony ???

http://www.imageshack.us/

klikasz na przegladaj znajdujesz u siebie na kompie zdjecie ...

klikasz ok ...

i HOST IT ...

i juz ... masz linki i do wklejania na forum i adres na stronke ...

• 3 weeks później...
No właśnie ja korzystam z tego imagecośtam i mam w związku z tym pytanie. Czy zdjęcie tam umieszczone (a co za tym idzie tutaj na forum) będzie widoczne zawsze, ze tylko jakis czas a potem będzie krzyżyk ???
  • 4 weeks później...

mam pytanko nt zdjec

jak zmniejszyc zdjecie o pojemnosci 6 Mb , do wielkosci pozwalajacej na wyslanie mailem

prosze o wytlumaczenie jak blondynce :oops:

mam pytanko nt zdjec

jak zmniejszyc zdjecie o pojemnosci 6 Mb , do wielkosci pozwalajacej na wyslanie mailem

prosze o wytlumaczenie jak blondynce :oops:

Moim ulubionym programem do przeglądania i wstępnej obróbki jest ACDsee.

Występuje w nim opcja Enhance, po uruchomieniu której masz do dyspozycji kilka podstawowych narzędzi. Jednym z nich jest Resize. Zmniejsz rozmiar photo do np. 800x600 (w sam raz aby się ekran nie rozjeżdżał) i zapisz plik jako: na przykład *.jpg z kompresją dajmy na to 50%. Troszkę stracisz na jakości, ale możesz wybrać sobie optymalny stopień kompresji - chwila prób. Podobne wyniki możesz uzyskać posługując się zwyczajnym Photo Editor'em, będącym składnikiem pakietu MS Office.

Plik / Zapisz jako / *.jpg / współczynnik jakości

Wspomniany powyżej ACDsee pozwala na seryjną obróbkę iluś-tam-zdjęć za jednym zamachem, w opcji Tools / convert... po zaznaczeniu, które obrazki mają być poddane tejże.

Nie wiem, na ile jesteś blondynką - im bardziej blond, tym więcej pytań oczekuję, na które chętnie odpowiem :lol:

zdjecie mi sie zmniejszylo , ale jak wzielam propertis byla taka sama pojemnosc zdjecia :o

zmniejszylo to dla mnie znaczy , ze nie bylo jak caly monitor , tylko jak pudelko zapalek :lol: :lol:

moze poczekam z pokazaniem kolezance jak wygladam do spotkania na zywo :lol: :roll: :roll:

Robie te zdjecia na najlepszej jakosci , bo potem bez problemu je powieksze niewiele tracac na jakosci

cos za cos

dziekuje Kapitanie

rrmi - najważniejsza tu jest kompresja jpg. W większości programów podczas zapisywania pliku *.jpg masz do dyspozycji tę opcję. A więc - obniżasz jakość, zwiększając stopień kompresji. Najczęściej ustawia się to płynnie, jednostką miary jest %. Większość moich fotek robię ok 2mB, a później do wysyłki i innych celów, ich rozmiary (rozmiary plików) redukuję do ok. 300-400mB. I jeszcze jakość jest zadowalająca. Powodziska :D
wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum

taż przecież mówiłem :lol: (że pozwolę się siebie zacytować):

Zmniejsz rozmiar photo do np. 800x600 (w sam raz aby się ekran nie rozjeżdżał)

wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum

dziekuje invx

nie mowilam o Forum , o maila mi chodzilo , pewnie na jedno wyjdzie , ale ja dokladna jestem

na forum wklejam przewaznie takie zeby nie rozpychaly , ale moge sobie sprawdzic wielkosc przed wklejeniem :roll:

a moj problem polegal na tym , ze nie umiem sama zmniejszyc

teraz juz wiem , ze musze programik sobie sprawic i po klopocie bedzie

jeszcze raz wielkie dzieki Kapitanie

Ja mam taki super fajny programik e-mailowy, ściągnięty z http://www.incredimail.com.

Nie dość, ze ściąga mi pocztę na komputer i nie mam problemu z zapychaniem się skrzynki, to sam zmniejsza zdjęcia - sam się o to pyta :wink: i jeszcze ma suuuuper gify do wklejania:

http://www2.incredimail.com//english/images/splash_emo/new/emoticons.gif

i jeszcze mam takiego butlera, który dostarcza mi listy na tacy :D :D .