invx 17.08.2005 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 kilkasz na "przegladaj" i w oknie jakie Ci sie oworzy, szukasz lokalizacji swojego zdjecia, wybierasz je i klikasz na otworz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.09.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 http://www.bezele1.republika.pl/male.JPG ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 http://www.bezele1.republika.pl/male.JPG może ja spróbuję mam nadzieję, że to nie jakies świnstwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.09.2005 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 http://www.bezele1.republika.pl/male.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 - najpierw skopiuj link- potem go wklej do postu, oznacz i kliknij w okienko "img" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 http://www.bezele1.republika.pl/male.JPG moja rada była spóźniona, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.09.2005 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 niestety ktos mi tak zalatwil slupki klinkierowe nic tylko plakac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 27.09.2005 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 a to s@#$%^& ciężarówką w nie wjechał, czy co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 27.09.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2005 ...komus sie nudzilo i chcial sie wyrzyc rzucajac kamieniami w slupki wracajac z pobliskiej dyskoteki w sumie trzy slupki do naprawy...czasami juz mam dosc budowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Screed 28.09.2005 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2005 jenyyyy nie przeczytałem całej 2 i 3 strony tego tematu ale wy to lubicie sobie zycie utrudniać ...po co onet po co strony ??? http://www.imageshack.us/klikasz na przegladaj znajdujesz u siebie na kompie zdjecie ...klikasz ok ...i HOST IT ... i juz ... masz linki i do wklejania na forum i adres na stronke ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 15.10.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 No właśnie ja korzystam z tego imagecośtam i mam w związku z tym pytanie. Czy zdjęcie tam umieszczone (a co za tym idzie tutaj na forum) będzie widoczne zawsze, ze tylko jakis czas a potem będzie krzyżyk ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 06.11.2005 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2005 mam pytanko nt zdjec jak zmniejszyc zdjecie o pojemnosci 6 Mb , do wielkosci pozwalajacej na wyslanie mailem prosze o wytlumaczenie jak blondynce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2005 00:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 mam pytanko nt zdjec jak zmniejszyc zdjecie o pojemnosci 6 Mb , do wielkosci pozwalajacej na wyslanie mailem prosze o wytlumaczenie jak blondynce Moim ulubionym programem do przeglądania i wstępnej obróbki jest ACDsee. Występuje w nim opcja Enhance, po uruchomieniu której masz do dyspozycji kilka podstawowych narzędzi. Jednym z nich jest Resize. Zmniejsz rozmiar photo do np. 800x600 (w sam raz aby się ekran nie rozjeżdżał) i zapisz plik jako: na przykład *.jpg z kompresją dajmy na to 50%. Troszkę stracisz na jakości, ale możesz wybrać sobie optymalny stopień kompresji - chwila prób. Podobne wyniki możesz uzyskać posługując się zwyczajnym Photo Editor'em, będącym składnikiem pakietu MS Office. Plik / Zapisz jako / *.jpg / współczynnik jakości Wspomniany powyżej ACDsee pozwala na seryjną obróbkę iluś-tam-zdjęć za jednym zamachem, w opcji Tools / convert... po zaznaczeniu, które obrazki mają być poddane tejże. Nie wiem, na ile jesteś blondynką - im bardziej blond, tym więcej pytań oczekuję, na które chętnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 07.11.2005 00:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 zdjecie mi sie zmniejszylo , ale jak wzielam propertis byla taka sama pojemnosc zdjecia zmniejszylo to dla mnie znaczy , ze nie bylo jak caly monitor , tylko jak pudelko zapalek moze poczekam z pokazaniem kolezance jak wygladam do spotkania na zywo Robie te zdjecia na najlepszej jakosci , bo potem bez problemu je powieksze niewiele tracac na jakosci cos za cos dziekuje Kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 rrmi - najważniejsza tu jest kompresja jpg. W większości programów podczas zapisywania pliku *.jpg masz do dyspozycji tę opcję. A więc - obniżasz jakość, zwiększając stopień kompresji. Najczęściej ustawia się to płynnie, jednostką miary jest %. Większość moich fotek robię ok 2mB, a później do wysyłki i innych celów, ich rozmiary (rozmiary plików) redukuję do ok. 300-400mB. I jeszcze jakość jest zadowalająca. Powodziska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
invx 07.11.2005 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 07.11.2005 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2005 wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum taż przecież mówiłem (że pozwolę się siebie zacytować): Zmniejsz rozmiar photo do np. 800x600 (w sam raz aby się ekran nie rozjeżdżał) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 08.11.2005 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum dziekuje invx nie mowilam o Forum , o maila mi chodzilo , pewnie na jedno wyjdzie , ale ja dokladna jestem na forum wklejam przewaznie takie zeby nie rozpychaly , ale moge sobie sprawdzic wielkosc przed wklejeniem a moj problem polegal na tym , ze nie umiem sama zmniejszyc teraz juz wiem , ze musze programik sobie sprawic i po klopocie bedzie jeszcze raz wielkie dzieki Kapitanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.11.2005 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Ja mam taki super fajny programik e-mailowy, ściągnięty z http://www.incredimail.com. Nie dość, ze ściąga mi pocztę na komputer i nie mam problemu z zapychaniem się skrzynki, to sam zmniejsza zdjęcia - sam się o to pyta i jeszcze ma suuuuper gify do wklejania: http://www2.incredimail.com//english/images/splash_emo/new/emoticons.gif i jeszcze mam takiego butlera, który dostarcza mi listy na tacy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
butterfly 08.11.2005 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2005 Też taki mam. I bardzo go sobie chwalę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts