Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

jenyyyy nie przeczytałem całej 2 i 3 strony tego tematu ale wy to lubicie sobie zycie utrudniać ...

po co onet po co strony ???

http://www.imageshack.us/

klikasz na przegladaj znajdujesz u siebie na kompie zdjecie ...

klikasz ok ...

i HOST IT ...

i juz ... masz linki i do wklejania na forum i adres na stronke ...

• 3 weeks później...
  • 4 weeks później...
mam pytanko nt zdjec

jak zmniejszyc zdjecie o pojemnosci 6 Mb , do wielkosci pozwalajacej na wyslanie mailem

prosze o wytlumaczenie jak blondynce :oops:

Moim ulubionym programem do przeglądania i wstępnej obróbki jest ACDsee.

Występuje w nim opcja Enhance, po uruchomieniu której masz do dyspozycji kilka podstawowych narzędzi. Jednym z nich jest Resize. Zmniejsz rozmiar photo do np. 800x600 (w sam raz aby się ekran nie rozjeżdżał) i zapisz plik jako: na przykład *.jpg z kompresją dajmy na to 50%. Troszkę stracisz na jakości, ale możesz wybrać sobie optymalny stopień kompresji - chwila prób. Podobne wyniki możesz uzyskać posługując się zwyczajnym Photo Editor'em, będącym składnikiem pakietu MS Office.

Plik / Zapisz jako / *.jpg / współczynnik jakości

Wspomniany powyżej ACDsee pozwala na seryjną obróbkę iluś-tam-zdjęć za jednym zamachem, w opcji Tools / convert... po zaznaczeniu, które obrazki mają być poddane tejże.

Nie wiem, na ile jesteś blondynką - im bardziej blond, tym więcej pytań oczekuję, na które chętnie odpowiem :lol:

zdjecie mi sie zmniejszylo , ale jak wzielam propertis byla taka sama pojemnosc zdjecia :o

zmniejszylo to dla mnie znaczy , ze nie bylo jak caly monitor , tylko jak pudelko zapalek :lol: :lol:

moze poczekam z pokazaniem kolezance jak wygladam do spotkania na zywo :lol: :roll: :roll:

Robie te zdjecia na najlepszej jakosci , bo potem bez problemu je powieksze niewiele tracac na jakosci

cos za cos

dziekuje Kapitanie

rrmi - najważniejsza tu jest kompresja jpg. W większości programów podczas zapisywania pliku *.jpg masz do dyspozycji tę opcję. A więc - obniżasz jakość, zwiększając stopień kompresji. Najczęściej ustawia się to płynnie, jednostką miary jest %. Większość moich fotek robię ok 2mB, a później do wysyłki i innych celów, ich rozmiary (rozmiary plików) redukuję do ok. 300-400mB. I jeszcze jakość jest zadowalająca. Powodziska :D

wazne sa tez rozmiary zdjecia, zeby niewklejac zdjecia szer 1600 px, ktore rozwali forum

dziekuje invx

nie mowilam o Forum , o maila mi chodzilo , pewnie na jedno wyjdzie , ale ja dokladna jestem

na forum wklejam przewaznie takie zeby nie rozpychaly , ale moge sobie sprawdzic wielkosc przed wklejeniem :roll:

a moj problem polegal na tym , ze nie umiem sama zmniejszyc

teraz juz wiem , ze musze programik sobie sprawic i po klopocie bedzie

jeszcze raz wielkie dzieki Kapitanie

Ja mam taki super fajny programik e-mailowy, ściągnięty z http://www.incredimail.com.

Nie dość, ze ściąga mi pocztę na komputer i nie mam problemu z zapychaniem się skrzynki, to sam zmniejsza zdjęcia - sam się o to pyta :wink: i jeszcze ma suuuuper gify do wklejania:

http://www2.incredimail.com//english/images/splash_emo/new/emoticons.gif

i jeszcze mam takiego butlera, który dostarcza mi listy na tacy :D :D .