Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
A ja mam znowu problem ze wstawieniem zdjęć, znowu pojawia mi się komunikat "Założenie grupy nie powiodło się". Ja nie chcę zakładać grupy, ja chcę wrzucić zdjęcie i teoretycznie wiem, jak to zrobić ... albo wiedziałam.... Już któryś raz z rzędu mam ten problem, proszę o wyjaśnienie tego fenomenu!

Ponawiam swoje pytanie, od 3 dni nie mogę dodac zdjęć w komentarzach, za każdym razem wyskakuje mi informacja "Założenie grupy nie powiodło się". Ciasteczka wyczyszczone, co to może być?

Witam.

To nie fenomen.Zapewne dodajesz fotki które są np. za duże.Dlaczego nie skorzystasz z instrukcji Elfir. Fotosik dodaj zdjęcie,wskazujesz,ścieżkę dostępu na twardym dysku,określasz format zdjęcia by takie było widziane na forum ,kopiujesz i wklejasz na FM.Po kłopocie.

http://www.fotosik.pl/dodaj-zdjecie

Przykład.

http://images75.fotosik.pl/588/94066add6af68677.jpg

Nie musisz się rejestrować.Pamiętając o zasadach.

Edytowane przez niktspecjalny

NS, zdjęcia mają 156-200 KB, od 9 lat je dodaję, wiem jak to robić. Po prostu drugi, albo i trzeci raz już dopada mnie ten problem, że forum odmawia dodawania zdjęć twierdząc, że nie można założyć grupy. Jeszcze 9.maja normalnie wrzuciłam zdjęcia, 2 dni później "kicha". Odkąd weszła możliwośc dodawania zdjęć z komputera robię to cały czas, nie mam zdjęć na serwerach bo i po co ale niestety, jak wspomniałam co jakiś czas mam właśnie ten problem. Ciasteczka wyczyszczone, zdjęcia zmniejszone (każde ma dużo poniżej 400 KB) i ani na Mozilli ani na IE zdjęć nie dodaje. Nie wiem, skąd te problemy, nie znam się i stąd moja prośba o jakieś rady.

NS, zdjęcia mają 156-200 KB, od 9 lat je dodaję, wiem jak to robić. Po prostu drugi, albo i trzeci raz już dopada mnie ten problem, że forum odmawia dodawania zdjęć twierdząc, że nie można założyć grupy. Jeszcze 9.maja normalnie wrzuciłam zdjęcia, 2 dni później "kicha". Odkąd weszła możliwośc dodawania zdjęć z komputera robię to cały czas, nie mam zdjęć na serwerach bo i po co ale niestety, jak wspomniałam co jakiś czas mam właśnie ten problem. Ciasteczka wyczyszczone, zdjęcia zmniejszone (każde ma dużo poniżej 400 KB) i ani na Mozilli ani na IE zdjęć nie dodaje. Nie wiem, skąd te problemy, nie znam się i stąd moja prośba o jakieś rady.

Rozumiem cię i skoro problem się pojawił ,a tak się nauczyłaś na FM wklejania fotek to tylko pozostaje czekać na reakcję admina.IMG_9753.jpg

Dodałem na próbę fotkę mą tak jak ty dodajesz.Działa.

No to mała ciekawostka: ponieważ, jak wspomniałam, ani na Mozilli ani IE nie mogłam zdjęć dodać zainstalowałam dzisiaj w odruchu rozpaczy Operę i .... wszystkie zdjęcia weszły bez problemu! Widać to zresztą w moich komentach! W tych pierwszych przeglądarkach nadal nie mogę zamieścić zdjęć, w IE tylko "mieli" cały czas, w Mozilli po długim "mieleniu" wyskakuje okno "Założenie grupy nie powiodło się".

Czy ktoś może mi to wyjaśnić? Co może być powodem tych problemów w dwóch przeglądarkach?

No błagam, nie ma nikogo mądrego umiejącego wytłumaczyć mi co mogę zrobić, żeby wybrnąć z tego impasu? Na codzień korzystam z Mozilli ale żeby wstawić zdjęcie na forum muszę przejść na Operę i tu się okazuje, że w Operze zdjęcia pionowe wchodzą jako poziome i nie daje się tego ustawić. Naprawdę nikt z informatyków, moderatorów, administratorów nie wie, co może byc przyczyną tych problemów? Nie znam się na tym, sama sobie nie poradzę, proszę o pomoc

Redakcjo Kochana, właśnie zadziałało w Firefox'ie więc zrzutu nie zrobię. Gdyby znowu taka sytuacja nastąpiła - a w związku z dotychczasowymi doświadczeniami mam obawy, że niedługo znowu będę miała "powtórkę z rozrywki" to oczywiście tak zrobię! I dziękuję za zainteresowanie!

• 2 months później...
  • 3 months później...

Ma ktosik wiedzę jak umieścić filmik z Facebooka?

Komunikat pokazuje się, że istnieje taka możliwość.

"Obsługiwane są wideo m.in.

Hulu YouTube (Long) YouTube (Short) Vimeo Dailymotion Metacafe Google facebook"

Z YouTuba bez problemu, z facebooka d...pa. Zamieszcza tylko link bez automatycznego otwierania.

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 1 month później...