MONIKKKAA 20.06.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Bardzo proszę o instrukcje jak mogę umieścić emblemat pod moim nickiem, i jak zdjęcia wklejać, czy muszą być one gdzieś na stronie, czy można z dysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beithe 20.06.2006 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Emblemat możesz wkleić w Twoim Profilu. Musi być w internecie, tak jak wszystkie fotki. Jeśli chcesz zamieścić jakieś prywatne, musisz je wysłać do któregoś z darmowych albumów w sieci. Te w tekście wkleja się tak: - znajdujesz zdjęcie - klikasz prawym klawiszem i wybierasz właściwości - kopiujesz z nich adres zdjęcia - przechodzisz do swojej wiadomości - klikasz Img na górze, wklejasz adres, znów klikasz /Img i gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 05.07.2006 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 a czy jest jakiś sposób na zmniejszenie kb zdjęcia.mam zdjecia pow,1MB i nie umiem ich umieścićpozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.07.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 czy znajdzie sie życzliwa osoba i nauczy mnie umieszczania zdjęć i zakładania albumu ?????????? Masz już stronę www: http://republika.pl/ewkamurator/ Ja tez poprosze mnie poprowadzic za rękę do wklejenia emblematu i nauczenia wklejania zdjęć w tekst -plizzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 06.07.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 czy znajdzie sie życzliwa osoba i nauczy mnie umieszczania zdjęć i zakładania albumu ?????????? Masz już stronę www: http://republika.pl/ewkamurator/ Jak chcesz wkleić zdjęcie swojego domu pod nickiem, to w swoim profilu na forum na dole w okienku "Odnośnik do zewnętrznego Emblematu" wpisz: No własnie w tym rzecz że nie mam w profilu tego "Odnośnik...."-wiesz może co go zjadło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 06.07.2006 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2006 czy znajdzie sie życzliwa osoba i nauczy mnie umieszczania zdjęć i zakładania albumu ?????????? Masz już stronę www: http://republika.pl/ewkamurator/ Jak chcesz wkleić zdjęcie swojego domu pod nickiem, to w swoim profilu na forum na dole w okienku "Odnośnik do zewnętrznego Emblematu" wpisz: No własnie w tym rzecz że nie mam w profilu tego "Odnośnik...."-wiesz może co go zjadło? Jesteś pewna, że nie masz? Powinien być na samiutkim dole - w profilu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 07.07.2006 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Jesteś pewna, że nie masz? Powinien być na samiutkim dole - w profilu. Nawet zmieniłam kolor włosów na nieco ciemniejszy i nadal nie widzę tej opcji, choć u Ciebie też jej nie widzę, stąd wniosek, że to mam, ale nie ma kto pokazać mi palcem. Proszę może Ty się zlitujesz? A drugie pytanie dotyczy mojej przemoznej chęci oglądania Twojego pieknego domku-łazienki widziałam-są piekne, ale czemu piszesz że zdjęcia kominka były i już nie ma Gdzie są? Poproszę o pokazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.07.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2006 Moniko - na samej górze strony - zaraz obok CZATu jest opcja "Profil" - musisz kliknąć na ten profil i jak już tam wejdziesz to zjedź na sam dół strony - tam będzie opcja - "odnośnik do zewnętrznego emblematu" - jest???? Zdjęcia były, ale wykasowałam. Może mnie kiedyś najdzie i znowu wkleję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 08.07.2006 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Sonika-jesteś super w prowadzeniu za rękę (też) a teraz powiedz jak zmniejszyc mój piękny domek? MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 08.07.2006 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmniejszenie w Paintcie - opcja "rozciągnij/ pochyl" - tak długo zmniejszasz, aż obrazek nie będzie większy niż 80x80 pikseli, a potem powinnaś ten zmniejszony obrazek umieścić gdzieś w sieci i dopiero wkleić link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.07.2006 02:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 a czy jest jakiś sposób na zmniejszenie kb zdjęcia.mam zdjecia pow,1MB i nie umiem ich umieścić na http://imageshack.us/ zwiększyli wiekość zamieszczanych fot do 1,5 MB pomysły masz w tym wątku kto mnie nauczy wklejania zdjęć albo ściągnij sobie darmowy IrfanView wraz ze spolszczeniem http://www.komputerswiat.pl/download/download.asp?sid=5562 IrfanView 3.98 Jedna z najpopularniejszych przeglądarek plików graficznych. Program jest darmowy, ma prosty i intuicyjny wygląd. Obsługuje większość cyfrowych formatów, w jakich zapisywane są obrazki. Oprócz funkcji przeglądarki, w IrfanView znajdziemy między innymi opcje tworzenia internetowych galerii wraz z miniaturami plików, możliwość modyfikacji rozmiaru, kolorów i kontrastów ilustracji, wyświetlanie informacji o plikach, a także filtry graficzne, dzięki którym nasze zdjęcia mogą nabrać niezwykłego wyglądu. Program po angielsku, freeware. Strona domowa: http://www.irfanview.com/ http://www.komputerswiat.pl/download/download.asp?sid=5563 IrfanView 3.9x - spolszczenie Polska wersja językowa do programu IrfanView. Archiwum należy wypakować do podfolderu Languages w katalogu z zainstalowanym programem (domyślnie c:Program FilesIrfanView). Aby spolszczyć interfejs należy uruchomić IrfanView, następnie przejść do menu Options | Change language, z listy dostępnych języków wybrać POLSKI.DLL i zatwierdzić zmiany klikając na OK. otwórz obraz do zmniejszenia, kliknij "Obraz" >> "Zmień rozmiar obrazka" http://img216.imageshack.us/img216/9599/19rp4.jpg w okienku, które się pojawiło, zmniejsz obraz w któryś z 3 sposobów [są m. in. gotowe formaty, na Forum najlepsza jest szerokość 640 pikseli] http://img139.imageshack.us/img139/9492/28lp.jpg następnie kliknij "Plik" >> "Zapisz jako" [jeśli klikniesz samo "Zapisz", zmienisz rozmiar oryginalnego zdjęcia, nowe się "nadpisze" na starym] http://img88.imageshack.us/img88/9661/39dp1.jpg wybierz folder, nadaj nazwę, z rozwijanej listy wybierz format i "Zapisz" http://img152.imageshack.us/img152/4109/45cu.jpg to tylko podstawowe funkcje, jest ich w IrfanView cała masa powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.07.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 nie ma to jak dobry nauczyciel, wszystkim pomoże i ja sie też naucze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 09.07.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmniejszenie w Paintcie - opcja "rozciągnij/ pochyl" - tak długo zmniejszasz, aż obrazek nie będzie większy niż 80x80 pikseli, a potem powinnaś ten zmniejszony obrazek umieścić gdzieś w sieci i dopiero wkleić link. Witam, jak widać emblemat juz jest, dziekuję za pomoc, pozdrawiam MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.07.2006 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmniejszenie w Paintcie - opcja "rozciągnij/ pochyl" - tak długo zmniejszasz, aż obrazek nie będzie większy niż 80x80 pikseli, a potem powinnaś ten zmniejszony obrazek umieścić gdzieś w sieci i dopiero wkleić link. Witam, jak widać emblemat juz jest, dziekuję za pomoc, pozdrawiam MonikaKa Cieszę się, że choć trochę pomogłam - emblemat prezentuje się bardzo ładnie, tzn. domek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 10.07.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Sonika- wiesz może dlaczego mój komp niektóre Twoje zdjęcia otwiera, np.tu gdzie płytki Venus Baboo, a to "kilka płytek" juz jest krzyzyk zamiast zdjęcia? Proszę o poradę co zrobić z tym fantem, bo serce mnie boli jak nie mogę zobaczyc Twoich dokonań w całości ,bo jest czym oko nacieszyć. Pozdrawiam MonikaKa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 10.07.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 Sonika- wiesz może dlaczego mój komp niektóre Twoje zdjęcia otwiera, np.tu gdzie płytki Venus Baboo, a to "kilka płytek" juz jest krzyzyk zamiast zdjęcia? Proszę o poradę co zrobić z tym fantem, bo serce mnie boli jak nie mogę zobaczyc Twoich dokonań w całości ,bo jest czym oko nacieszyć. Pozdrawiam MonikaKa Wiem, wiem.....- ja te zdjęcia które się nie wyświetlają po prostu wykasowałam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 10.07.2006 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2006 [quote name="Sonika" te zdjęcia które się nie wyświetlają po prostu wykasowałam .[/quote] Buuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romka 18.07.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2006 a możecie podpowiedzieć czemu gdy naciskam host im wyskakuje mi że nie można odnaleść strony pozdro dzięki za wyjaśnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.07.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmniejszenie w Paintcie - opcja "rozciągnij/ pochyl" - tak długo zmniejszasz, aż obrazek nie będzie większy niż 80x80 pikseli, a potem powinnaś ten zmniejszony obrazek umieścić gdzieś w sieci i dopiero wkleić link. o matko, a skąd ten pomysł? w ten sposób obrazek staje się strasznie nieczytelny zainstaluj sobie Irfana to prościutki program, który ma równie prościutką opcję zmiany rozmiarów obrazka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 21.07.2006 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jedyne co mi przychodzi do głowy, to zmniejszenie w Paintcie - opcja "rozciągnij/ pochyl" - tak długo zmniejszasz, aż obrazek nie będzie większy niż 80x80 pikseli, a potem powinnaś ten zmniejszony obrazek umieścić gdzieś w sieci i dopiero wkleić link. o matko, a skąd ten pomysł? w ten sposób obrazek staje się strasznie nieczytelny zainstaluj sobie Irfana to prościutki program, który ma równie prościutką opcję zmiany rozmiarów obrazka Tylko to mi przyszło do głowy , ale jak widać MonikaKa dała sobie radę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts