Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

NS, Ty widzisz te zdjęcia na onecie? :o

A`propos Onetu, każdy link który mam stamtąd w ulubionych, jest usuwany przez Easy Cleanera, gdy czyszczę komputer...

Słońce! masz racje ja ich też nie widze.Chciałem tylko powiększyć i pokazac koleżance jak wyglada powiekszone.

pozdrawiam

Może tak.A gdzie siedzi ta fotka?jakis link?

NS chodzi o moja fotke ?

Jak tak , to w miom kompie .

Nie znam angielskiego , moze ktos przetlumaczyc o co biega :roll:

"Failed to upload your image.

Image format is not recognized or not supported (e.g. multipage image) "

Wielkosc oryginalu w kompie to - 936 KB (959.473 Bytes)

Graphics Interchange Format Bild

A to wklejone wyzej przez fotosik to - 12800 Bytes

http://www.fotosik.pl/forum/-vp3622.php#3622

cytat

Niestety kiedy odkryliśmy że 30% ruchu z serwerów zdjęć generują bezmyślnie hotlinkowane, gigantyczne animowane gify postanowiliśmy zamiast walczyć z pojedynczymi fotkami zablokować dodawanie animowanych gifów które i tak stanowią ułamek wgrywanych fotek. Niestety nie interesuje nas avatar w anim gif skonwertowany z avi mający 1,6MB i 1000 klatek gdzie jak już wystarczyłyby 30 - i tem avatar ląduje na 300 forach w sieci jako hotlink do obrazka. Zdjęcia tego typu generują gigantycznu ruch i skupiają naszą uwagę jaka moglibyśmy poświęcić na nowe funkcje serwisu jednoczesnie drenując budżet fotosika. Rekordzista ciągnął po kilkanaście GB danych dziennie!!! jednym animowanym gifem.

Wprowadzając calkowitą blokadę uważamy że jesteśmy uczciwsi niż imageshack jaki takie fotki dopuszcza i blyskawicznie je blokuje po przekroczeniu nawet niewielkiego transferu.

Jest też możliwe że za jakiś czas mozliwość wgrywania animowanych gifów powróci z ograniczeniami (typu np. max 100kB wielkość, max 50 klatek) jednak wymaga to trochę pracy aby przyjać 0,1% zdjęć więcej.

Nie znam angielskiego , moze ktos przetlumaczyc o co biega :roll:

"Failed to upload your image.

Image format is not recognized or not supported (e.g. multipage image) "

Wielkosc oryginalu w kompie to - 936 KB (959.473 Bytes)

Graphics Interchange Format Bild

To znaczy "Błąd przy ładowaniu twojego obrazka. Format obrazka nierozpoznany lub nie obsługiwany (np. obrazek na wiele stron)"

W praktyce oznacza to, że obrazek jest za duży i oni nie chcą go hostować. Sorry... :(

łamana moja angelscyzna.........Nie mozna tego pliku-zdjecia załadowac bo jest nierozpoznawalny. Mówisz ,że Ci sie porusza....Gdzie?Na kompie?

Dzieki .

Tak , w kompie sie porusza , czyli jest animowany ale nie wiem jak umiescic go z kompa na forum , o ile to mozliwe , tak , zeby tez sie poruszal :roll: