Sloneczko 26.03.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 NS, Ty widzisz te zdjęcia na onecie? A`propos Onetu, każdy link który mam stamtąd w ulubionych, jest usuwany przez Easy Cleanera, gdy czyszczę komputer... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafsta 26.03.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Co do aparatu fakt.. to tylko Nikon D50 i u mnie te zdjecie ma rozdzielczość 3008x2000x24b wiec chyba nieźle, wydajem mi sie że to onet zmiania format zdjeć ... ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.03.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 NS, Ty widzisz te zdjęcia na onecie? A`propos Onetu, każdy link który mam stamtąd w ulubionych, jest usuwany przez Easy Cleanera, gdy czyszczę komputer... Słońce! masz racje ja ich też nie widze.Chciałem tylko powiększyć i pokazac koleżance jak wyglada powiekszone. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 26.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 Co do aparatu fakt.. to tylko Nikon D50 i u mnie te zdjecie ma rozdzielczość 3008x2000x24b wiec chyba nieźle, wydajem mi sie że to onet zmiania format zdjeć ... ???? dla porównania wklej na np.fotosika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 27.03.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 http://images20.fotosik.pl/173/72bdab453a3fa5c5.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 27.03.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Dlaczego sie nie porusza ?Jak wysylam przez GG to nie ma problemu , a na forum przez Fotosik to sie nie rusza . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sloneczko 27.03.2007 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 A spróbuj wysłać tu: http://www.imageshack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.03.2007 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 A spróbuj wysłać tu: http://www.imageshack.us Tez nic mi nie wychodzi , i pisze cos takiego "Failed to upload your image. Image format is not recognized or not supported (e.g. multipage image) " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2007 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Może tak.A gdzie siedzi ta fotka?jakis link? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.03.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Może tak.A gdzie siedzi ta fotka?jakis link? NS chodzi o moja fotke ? Jak tak , to w miom kompie . Nie znam angielskiego , moze ktos przetlumaczyc o co biega "Failed to upload your image. Image format is not recognized or not supported (e.g. multipage image) " Wielkosc oryginalu w kompie to - 936 KB (959.473 Bytes) Graphics Interchange Format Bild A to wklejone wyzej przez fotosik to - 12800 Bytes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.03.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 http://www.fotosik.pl/forum/-vp3622.php#3622 cytat Niestety kiedy odkryliśmy że 30% ruchu z serwerów zdjęć generują bezmyślnie hotlinkowane, gigantyczne animowane gify postanowiliśmy zamiast walczyć z pojedynczymi fotkami zablokować dodawanie animowanych gifów które i tak stanowią ułamek wgrywanych fotek. Niestety nie interesuje nas avatar w anim gif skonwertowany z avi mający 1,6MB i 1000 klatek gdzie jak już wystarczyłyby 30 - i tem avatar ląduje na 300 forach w sieci jako hotlink do obrazka. Zdjęcia tego typu generują gigantycznu ruch i skupiają naszą uwagę jaka moglibyśmy poświęcić na nowe funkcje serwisu jednoczesnie drenując budżet fotosika. Rekordzista ciągnął po kilkanaście GB danych dziennie!!! jednym animowanym gifem. Wprowadzając calkowitą blokadę uważamy że jesteśmy uczciwsi niż imageshack jaki takie fotki dopuszcza i blyskawicznie je blokuje po przekroczeniu nawet niewielkiego transferu. Jest też możliwe że za jakiś czas mozliwość wgrywania animowanych gifów powróci z ograniczeniami (typu np. max 100kB wielkość, max 50 klatek) jednak wymaga to trochę pracy aby przyjać 0,1% zdjęć więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 28.03.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Nie znam angielskiego , moze ktos przetlumaczyc o co biega "Failed to upload your image. Image format is not recognized or not supported (e.g. multipage image) " Wielkosc oryginalu w kompie to - 936 KB (959.473 Bytes) Graphics Interchange Format Bild To znaczy "Błąd przy ładowaniu twojego obrazka. Format obrazka nierozpoznany lub nie obsługiwany (np. obrazek na wiele stron)" W praktyce oznacza to, że obrazek jest za duży i oni nie chcą go hostować. Sorry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 łamana moja angelscyzna.........Nie mozna tego pliku-zdjecia załadowac bo jest nierozpoznawalny. Mówisz ,że Ci sie porusza....Gdzie?Na kompie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.03.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 łamana moja angelscyzna.........Nie mozna tego pliku-zdjecia załadowac bo jest nierozpoznawalny. Mówisz ,że Ci sie porusza....Gdzie?Na kompie? Dzieki . Tak , w kompie sie porusza , czyli jest animowany ale nie wiem jak umiescic go z kompa na forum , o ile to mozliwe , tak , zeby tez sie poruszal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2007 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wszystko jasne ale skąd sie wzioł u Ciebie na kompie?Daj linka to wtedy zobacze jak wyglada jego animacja...no chyba ,że zrobiłes ją sam, choc to niełatwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.03.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Wszystko jasne ale skąd sie wzioł u Ciebie na kompie?Daj linka to wtedy zobacze jak wyglada jego animacja...no chyba ,że zrobiłes ją sam, choc to niełatwe. Tak , sam animuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 28.03.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Napisz do redakcji fotosika ,ze zanimowałes "coś" np. programem 3D STUDIO MAX i ni w ząb nie możesz swoje twórczej pracy pokazać wszem i wobec bo format tej animacji jest nieznany ,nierozpoznawalny itp. platwormie zwanej np. fotosik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_Tczew 28.03.2007 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 działka wykopy panorama.jpg Próba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzoza_Tczew 28.03.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 1http://foto.onet.pl/bgpc,l6a0o4apag06,7r3c2,u.html 2http://foto.onet.pl/bgpc,l6a0o4apag06,7r3c2,u.html Próba2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marta.Manska 29.03.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 pomóżcie!!! jak się wstawia zdjęcia ???? Nie mam o tym zielonego pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts