Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

Tylko o co chodzi koleżanko droga Słoneczko:

Imageshack nie tylko daje adres Twojemu zdjęciu, ale podobnie jak inne "fotosiki" (co za zbitka słów ;)) trzyma je w swoich zasobach.

Nie korzystać z tego? :oops:

Musisz korzystać, aby zdjęcie zostało umieszczone na serwerze i miało swój adres.

Jednak w kontekście tej wypowiedzi:

dodam jeszcze, że nie mam żadnych kont w fotosikach i podobnych, wszystkie zdjęcia trzymam u siebie w swoich albumach na swoim pulpicie, a dalej jak pisałam. Program http://www.imageshack.us/ - tak to rozumiem, nadaje tylko mojemu zdjęciu adres, który jest niezbędny do wklejenia. pozdrawiam i życzę udanych prób :lol:

zrozumiałam, że powierzając zdjęcia serwisowi Imageshack, an.i myśli, że tam jej zdjęcia nie są upubliczniane. Czy można zastrzec anonimowość, nie wiem, bo nigdy tam się nie rejestrowałam.

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie przepadam, za taką dyskusją dlatego ostatni raz na ten temat - publikując zdjęcie na FM już decyduję o tym, że zdjęcie jest upublicznione.

Ja też nie rejestrowałam się w ImageShack, nie mam tam swojego konta, nie loguję się - korzystam z programu bo mi z nim wygodnie. Łatwiej byłoby czytać, gdybyś nie przenosiła za każdym razem takiej ilości poprzednich wypowiedzi.

Poza tym wybór zawsze należy do nas. Pozdrawiam Słoneczko - uśmiechnij się. Większość z nas dopiero zaczyna pisać. Mamy z tym jak widać sporo kłopotów, ale po co szukać tam gdzie ich nie ma.

Moja wiedza, na temat wklejania zdjęć i komputerów jest z pewnością mniejsza niż wiedza Słoneczka (- życzę szczęścia -). Ale w tej sprawie mam większe zaufanie do syna.

Mam nauczkę, by nie starać się pomagać paniom, mającym zdolnych i chętnych do pomocy synków, i nie narażać się na drobne złośliwostki.

Zastanawiam się, po co w ogóle zaczęłaś tę dyskusję, skoro synek pomógł Ci wcześniej? :o

Oj babole! A ja się tak starałam pokazać Wam, że się nauczyłam... :cry: że już potrafię... że oświeciło mnie i już nie jestem tępakiem internetowo - foto onetowym, a to tak bez echa przeszło... :cry:

Przykro mi teraz (Kuba mówi tak jak mu smutno), bo oklasków nie było, i ochów i achów jaki to mój chrześniak dzielny przedszkolak jest :cry: :cry: :cry: :cry:

No już dajcie sobie rękę na zgodę, bo to dzięki waszym wspólnym wysiłkom udało mi się osiągnąć tak wiele!

DZIĘKUJE an.i i słoneczku za naukę wstawiania fotek do FM Pozdrawiam

• 2 weeks później...

A może i mnie ktoś podpowie - jak wklejać zmniejszone zdjęcia?

Tzn. mam na myśli takie zdjęcie, które jest nieduże, a po kliknięciu na niego w osobnej karcie otwiera się fotosik i można je obejrzeć w pełnym rozmiarze.

Jak na razie umiem wklejać tylko normalne zdjęcia - co też widać w moim dzienniku budowy ;) Ale interesowałaby mnie też ta druga wersja...

A może i mnie ktoś podpowie - jak wklejać zmniejszone zdjęcia?

Tzn. mam na myśli takie zdjęcie, które jest nieduże, a po kliknięciu na niego w osobnej karcie otwiera się fotosik i można je obejrzeć w pełnym rozmiarze.

trzeba otworzyć listę kodów do zdjęcia, pobrać kody przygotowane specjalnie do wykorzystania na forum, spróbować który z nich daje to o co nam chodzi i z takiego kodu korzystać

http://forum.muratordom.pl/jak-wkleic-zdjecia,t138412.htm

• 2 weeks później...