Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JAk się robi większe zdjęcia (wklejając z komputera) Przeczytałam już tyle postów a większości tyklko odnośniki że tam jest napisane a ja nigdzie nie mogę znaleźć POMOCY

Tak jak wyżej, tylko trzeba najechać na ołówek w lewym górnym rogu zdjęcia i zaznaczyć opcję - center - large lub full size

[ATTACH=CONFIG]41149[/ATTACH]

Próba

JAk się robi większe zdjęcia (wklejając z komputera) Przeczytałam już tyle postów a większości tyklko odnośniki że tam jest napisane a ja nigdzie nie mogę znaleźć POMOCY

Mmeliso,

uda się jeśli wkleisz adres fotki między

Jeszcze coś sobie poćwiczę

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak wkleić zdjęcie z komputera, gdyż siedzę nad tym od rana i nic. Weszłam w zaawansowaną edycję , następnie w zarządzanie załącznikami, ściągnęłam zdjęcie z kompa i co dalej nie potrafię go wkleić w wątku, bardzo proszę o bardzo łopatologiczne wyjaśnienia

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jak wkleić zdjęcie z komputera, gdyż siedzę nad tym od rana i nic. Weszłam w zaawansowaną edycję , następnie w zarządzanie załącznikami, ściągnęłam zdjęcie z kompa i co dalej nie potrafię go wkleić w wątku, bardzo proszę o bardzo łopatologiczne wyjaśnienia

Najpierw sprawdź w swoich ustawieniach

wybierz ustawiena zaawansowane

A później w pozostałe opcje : Interfejs edytora postów: żeby było zaznaczone Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

A później przy pisaniu posta, wybierasz zaawansowana edycja, dodajesz grafikę http://forum.muratordom.pl/images/editor/insertimage.png(ten znaczek) Wybierasz pliki z komputera, klikasz Upload File(s) Jak załączy się zdjęcie w jego lewym górnym rogu pojawi się znaczek ołówka. Klikasz na niego i wybierasz rozmiar zdjęcia i jego umieszczenie

U mnie to się sprawdziło

Sprawdź może u Ciebie też podziała

Edytowane przez jkar1

Wielkie nieba siedzę na tym forum od pażdziernika 2007 roku i nie mogłam do tego dojść. jkar1 jeśli będziesz kiedyś w Poznaniu stawiam wielkie piwo, kawę czy co wolisz :)

A później w pozostałe opcje : Interfejs edytora postów: żeby było zaznaczone Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

A później przy pisaniu posta, wybierasz zaawansowana edycja, dodajesz grafikę http://forum.muratordom.pl/images/editor/insertimage.png(ten znaczek) Wybierasz pliki klikasz Upload File(s) Jak załączy się zdjęcie w lewym górnym rogu jest znaczek ołówka. Klikasz na niego i wybierasz rozmiar zdjęcia i jego umieszczenie

U mnie to się sprawdziło

A później przy pisaniu posta, wybierasz zaawansowana edycja, dodajesz grafikę http://forum.muratordom.pl/images/editor/insertimage.png(ten znaczek) Wybierasz pliki klikasz Upload File(s) Jak załączy się zdjęcie w lewym górnym rogu jest znaczek ołówka. Klikasz na niego i wybierasz rozmiar zdjęcia i jego umieszczenie

U mnie to się sprawdziło

zanim zaczniesz powyższe wykonywać kliknij a/A w prawym górnym rogu wtedy ,,obrazek" przyjmie wklejanie z komputera

Tak jak wyżej, tylko trzeba najechać na ołówek w lewym górnym rogu zdjęcia i zaznaczyć opcję - center - large lub full size

jkar1 idąc za ciosem może wiesz dlaczego nie mogę tego zdjęcia powiększyć, ani ustawić w innym miejscu? Zdjęcia się nie przeciągają i nie powiększają :(

powyżej podpowiadałam jak to zrobić

a zdjęć tu się nie przeciąga, trzeba je ,,pokazać" i w ten sposób wkleić

O dzięki bardzo, powiem szczerze, że jak wstawiłam pierwsze zdjęcie to wcale tego ołówka nie widziałam, ale cóż nie każdy ma dar sprawnego obsługiwania komputera. Czy teraz to zdjęcie nie jest zbyt duże? Pomijając że jest obrócone - kolejna rzecz z jaką muszę się pomęczyć ;)