Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

na forum zdjęcia powinny mieć ograniczoną wielkość - często są zmniejszane zbyt duże formaty. Starczy przed wklejeniem do Imgeshacka zdjęcie zmniejszyć by miało ok 700x400 pikseli.

Albo wklejacie niewłaściwe linki z imageshacka - linki do miniaturek.

Najlepiej kliknąć bezpośrednio na zdjęciu prawym klawiszem i wybrać opcję "otwórz obrazek" i jak sie otworzy w nowym oknie to znów prawym klawiszem i "kopiuj adres"

Imageshack.us trzyma dłużej zdjęcia na serwerach niż fotosik.pl.

Pamiętajcie, by adres obrazka kończył się na .jpg , gdy wstawiacie go między:

adresobrazka.jpg

• 3 weeks później...
Najpierw sprawdź w swoich ustawieniach

wybierz ustawiena zaawansowane

A później w pozostałe opcje : Interfejs edytora postów: żeby było zaznaczone Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG

A później przy pisaniu posta, wybierasz zaawansowana edycja, dodajesz grafikę http://forum.muratordom.pl/images/editor/insertimage.png(ten znaczek) Wybierasz pliki z komputera, klikasz Upload File(s) Jak załączy się zdjęcie w jego lewym górnym rogu pojawi się znaczek ołówka. Klikasz na niego i wybierasz rozmiar zdjęcia i jego umieszczenie

U mnie to się sprawdziło

Sprawdź może u Ciebie też podziała

Dzięki wielkie za tą instrukcję, w końcu mogę wstawić "normalne" zdjęcie. jkar1 jesteś super

:D:wiggle::wiggle:DSC02100.jpg o matko !! jestem geniuszem !!!ziemniaki spalone ,chłop głodny ,pies narobił na wycieraczke , ALE SIE NAUMIAŁAM !! tzn chyba cos kumam ale nie do konca ...Nie wszystkie zdjecia chcą mi sie wgrac (??)Akurat takie glupie mi sie udało wpisac ,ale jeszcze pokombinuje troche ..-dzięki wszystkim cierpliwym ,ktorzy tłumaczyli jak to zrobic .pzdr