Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...
EZS - po pierwsze przenoszę twojego posta do działu gdzie można sobie ćwiczyć wklejanie do woli. Po drugie - nie zrobiłaś wg. instrukcji. Zdjęcie wklejane z kompa ci się powiększy dopiero jak na nie klikniesz. Obawiam się, że serwery nie wytrzymują nawału zdjęć jakie tu są umieszczane i je zmniejszają.

No to przyszłam tutaj. Wkleiłam zdjęcie z komputera a nie z fotosika. [ATTACH=CONFIG]122461[/ATTACH]Jest takie a ja chcę duże. Nie widziałam ŻADNEJ opcji dla powiększenia ???

Może spróbuj ze stroną http://www.zmniejszacz.pl

Tam wybierasz zdjęcie, w kroku 4 wybierasz inny rozmiar i z rozwijanego menu wybierasz szerokość do 640 i klikasz wykonaj. Jak zmniejszy, masz opcję "link do zdjęcia. Klikasz to i jak się wyświetli, to zaznaczasz, kopiujesz, a potem wpisujesz w poście link zdjęcia. Ja ostatnio z tego korzystam i jestem zadowolona, bo nie trzeba wpisywać kodów, logować się itp.

• 2 months później...
  • 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
Odświeżę temat, bo od jakiegoś miesiąca nie mogę wrzucić zdjęć z komputera inaczej, jak w formie załącznika!! Wcześniej nie miałam ze zdjęciami absolutnie żadnego problemu i nagle .... trrrrach ... muszę korzystać z serwerów zewnętrznych (Photobucket). Jest to naprawdę wkurzające, tym bardziej, że tak ze 3 lata temu Forum przechodziło "modernizację" następstwem której właśnie była możliwość wklejania zdjęć bezpośrednio z komputera i szczerze mówiąc to jest jedyny plus tej modernizacji - ale to na marginesie .... Może i bym się jakoś znowu przestawiła na te serwery, ale nie wiedzieć dlaczego zdjęcie, będące na serwerze w opcji pionowej po skopiowaniu adresu IMG na Forum widnieje przekręcone w opcji poziomowej i za diabła nie chce się dać odkręcić:bash: Czy ktoś zna może jakiś sposób, żebym znowu spokojnie mogła wrzucać zdjęcia z komputera?? Będę wdzięczna za pomoc!!

przeciez jest możliwosć załadowania zdjęc prosto z komputera. Starczy kliknąc na przycisk "insert image" na pasku zadań odpowiedzi (drugi wiersz, ikonka obrazka).

Problem w tym, że obrazki będą wyświetlać się w formie miniaturek i trzeba bezwzględnie zamieszczać zdjęcia, których się jest autorem, a nie ściągnięte z sieci.

Jesli nie wyświetla ci się pełny pasek zadań to odblokuj go w ustawieniach osobistych.

Ja dzisiaj wpadłem na to jak uzyskać duże zdjęcie które jest zarazem 'klikalne' i może odsyłać np. do pełnej wersji zdjęcia, lub miejsca gdzie np. można je komentować opisywać itp - zależy co kto lubi. Ja swoje zdjęcia trzymam akurat u wujka Google, jak kto ciekawy szczegółów to zapraszam na prv. A oto i obiecany przepis:

Rysunek z dysku google

Poprzez opcję [opublikuj w internecie...], wybieram kod cokolwiek by to znaczyło i w muratorze wpisuję jako link do obrazka.

edit - to jest chyba to - wklejony już obrazek zaznaczam (ja robię to w trybie uproszczonym edytora wpisów) i klikam ikonkę wstaw link - wpisuję np. url do edycji lub pełnoekranowego podglądu i ... BINGO :stereo: TO DZIAŁA!!! uzyskujemy fajny klikalny obrazek jak ta lala - w tym przypadku kieruje do wersji którą każdy może chyba komentować. Pełen wypas.

Trza się chyba podzielić postem w temacie jak wklejać obrazki na forum.

pub?id=1tq1qDcGA8a466VsgJiZT-REsy2ww54ijWFNyo3JqiIw&w=960&h=720

Elfirko, chodzi właśnie o to, że u mnie, tak jak u Ew-ki nie działa insert image. Działał jeszcze miesiąc temu i nagle ZONK. Raz się zdarzy, że jedno (słownie: jedno) zdjęcie załaduje się normalnie, a kolejne wchodzą już jako załączniki, innym razem żadne nie ładuje się w formie większej, tylko wszystkie jako załączniki :bash::bash: Nie mam pojęcia jak sobie z tym poradzić!!!