Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jak dodać zdjęcia, żeby były widoczne na forum?

Ew-ka

Recommended Posts

braza, Ew-ka, po wstawieniu zdjęcia z komputera przy pomocy funkcji Insert Image, należy podwójnie kliknąć lewym przyciskiem myszy na wstawione zdjęcie. W tym momencie zostanie automatycznie wyświetlony dialog do ustawiania opcji wyświetlania obrazków (patrz poniżej).

W tym dialogu należy odpowiedno ustawić atrybut wielkości obrazka Size. Robisz to zaznaczając właściwy radio button.

Ustawienie domyślne tego atrybutu to Thumbnail czyli miniaturka ;)

Możesz wybrać opcję Medium / Large / Full Size (Średnia / Duża / Pełna Wielkość).

ImageSettings.JPG

Edytowane przez wierzch

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Niestety u mnie ten sposób nie działa,a już myślałem,że zrezygnuję z przesyłania zdjęć na obcy serwer...

Super !!! Nie działa w IE ale w Chrome działa :)

Dzięki wielkie !!!

Jestem uratowany ;)

Tak właśnie przypuszczałem, że to problem browsera.

Ja używam FF.

dla mnie wysyłanie zdjęć na to forum to magia, załozyłam fotosik specjalnie po to aby na tym forum wysyłać zdjęcia.....no jakoś mi nie wychodzi

nie wiem dlaczego

na forum gdzie działam od lat istnieje coś takiego jak galeria zdjęć, gdzie każdy użytkownik może je wrzucać ( zaznaczać co publiczne a co nie) i dalej na forum bezpośrednio

forum murator to duże sprawa może własciciel przemyśli i coś dla nas takiego zrobi

tak jak tu

http://re-volta.pl/galeria/

http://re-volta.pl/forum/index.php

Wierzch, dziękuję za rady ... problem w tym, że ja wiem jak wklejać zdjęcia, używałam i używam Insert Image, ale od pewnego czasu to nie działa, zdjęcia z komputera wchodzą tylko jako załączniki!! Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, bo do tej pory wszystko działało bez zarzutu, zdjęcia wgrywały się w takim rozmiarze, w jakim chciałam bez względu na to, skąd były zrzucane - z komputera, czy z serwera zewnętrznego.

Czy ktoś wie może, co jest nie tak???

..... Raz się zdarzy, że jedno (słownie: jedno) zdjęcie załaduje się normalnie, a kolejne wchodzą już jako załączniki ...

chyba trzeba pulsujący znacznik kliknąć lewym przyciskiem myszy, wtedy pierwsze wchodzi normalnie i klikając potem tylko enterem zdjęcia wchodzą jako załączniki, ale znów kliknięcie myszą na znacznik pozwoli na normalne wklejenie zdjęcia, mnie tak wczoraj się udało

Wierzch, dziękuję za rady ... problem w tym, że ja wiem jak wklejać zdjęcia, używałam i używam Insert Image, ale od pewnego czasu to nie działa, zdjęcia z komputera wchodzą tylko jako załączniki!! Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, bo do tej pory wszystko działało bez zarzutu,

mam to samo ...

pomożecie ...?

Wierzch, dziękuję za rady ... problem w tym, że ja wiem jak wklejać zdjęcia, używałam i używam Insert Image, ale od pewnego czasu to nie działa, zdjęcia z komputera wchodzą tylko jako załączniki!! Nie mam pojęcia dlaczego tak jest, bo do tej pory wszystko działało bez zarzutu, zdjęcia wgrywały się w takim rozmiarze, w jakim chciałam bez względu na to, skąd były zrzucane - z komputera, czy z serwera zewnętrznego.

Czy ktoś wie może, co jest nie tak???

braza, jestes pewna, ze Twoj Interfejs edytora postów jest ustawiony na Zaawansowany edytor - edycja w trybie WYSIWYG?

• 2 weeks później...

Jestem pewna, właśnie sprawdzałam na wszelki wypadek jeszcze raz. Tak to wygląda:

.... i proszę, kliknęłam na "drzewko", wyskoczyło okno "Dodaj zdjęcie" od razu z opcja "z komputera" i ... psińco!!! Weszło jako załącznik! Mam już tego dość!!!

rzut profilu.jpg

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...