hubert 23.05.2010 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2010 POLECA WYKONAWC OD STUDNI GŁĘBINOWYCH WIERCĄ W WOJEWÓDZTWIE MAZOWIECKIM SOLIDNI NR TEL 608-657-384 nie polecam ostrzegam 608657384!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 24.05.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2010 (edytowane) szukam taniej ekipy w okolicach Trojmiasta. ma ktos moze ma namiary na dobra ekipe ? Edytowane 8 Czerwca 2010 przez aprilka1000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojteks1971 25.05.2010 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2010 Witam serdecznie szukam dobrego fachowca co wykona studnie od a do z niedrogiego najlepiej z okolic zalewu sulejowskiego. Jak ktoś zna niech da znac. pozdr. wszystkich .wojteks1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmmmtttt 26.05.2010 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2010 Witam serdecznie szukam dobrego fachowca co wykona studnie od a do z niedrogiego najlepiej z okolic zalewu sulejowskiego. Jak ktoś zna niech da znac. pozdr. wszystkich . wojteks1971 Witam. W sprawie studni w okolicy zalewu Sulejowskiego proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocp 28.05.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 (edytowane) . Edytowane 5 Czerwca 2012 przez ocp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAKARINA 28.05.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 widać jak konkurencja chce zniszczyć konkurencje pan hubert ostrzega a sam jest studniarzem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 28.05.2010 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2010 Widze ze w okolicach Trojmiasta nikt nie wiercil studzienki.......? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kristo001 31.05.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 polecam osobiście wiertacza z małopolski Pan Zbigniew 604219774, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Endriuszka 03.06.2010 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2010 a ktos ma kogos z kujawsko pomorskiego wartego polecenia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alien58 07.06.2010 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 Witam mam pytanie do fachowcow Przyszla wiosna i pora na druga probe wiercenia studnii w innym miejscu(pierwsza byla zbyt malo wydajna naplywalo ok 20l/h), w zwiazku tym mam kilka pytan. -Jesli wczesniej mialem raczej drobny piasek to jaki rozmiar SP siatki studniarskiej zastosowac?(10-16) -Ile razy na obwodzie rury filtracyjnej owinac siatke studniarska? -na jakiej dlugosci rury zrobic otwory i nawinac siatke (1-3m)? -Jaka frakcje zwirku mam zastosowac do obsypki? (2-8mm)?czy tez moze gruby piasek zamiast zwirku Z gory dziekuje za pomoc i Pozdrawiam Oddzwoń Przemo33 pod mój nr. a zaspokoję twoją ciekawość. 602575178 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomisia 11.06.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 szukam dobrej ekipy - woj lodzkieczy ktos moze podpowiedziec cos na temat koniecznosci uzywania filtrow do zmiekczania /oczyszczania wody -znam dwie osoby, ktore maja studnie ale uzywaja wody tylko do podlewania ogrodu bo twierdza ze do domu potrzebne odpowiednie, drogie filtryz gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 04.07.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 witam, proszę o namiary w śląskim ,okolice Rybnika będę bardzo wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakun 05.07.2010 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2010 Witam , jesli ktoś posiada kontakt do osób zajmujących się kopaniem kręgów - studnie. I ile moz eto kosztować. Miejscowość Bydgoszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baden 13.07.2010 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 Witam, mam dylemat: czy budowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baden 13.07.2010 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2010 .....przepraszam, coś przerwało. Budować studnie czy korzystać z sieci? Wielkie dzięki za wszelkie sugestie.Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 20.07.2010 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 A moze ktos robil sam studnie, i ma do odsprzedania reczna wiertnice ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara11 20.07.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2010 Witam, chciałabym wybudować studnie na działce, ale nie mam pojęcia o co i jak pytać speców od studni, by mnie nie oszukano. Nie mam pojęcia co jest ważne, a sama się muszę tym zająć... Studnia ma służyć celom gospodarczym/ogrodowym, bo i tak w przyszłości ewentualny domek będę musiała podłączyć do wodociągów - wymóg gminy. Liczę na Waszą pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moose 21.07.2010 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2010 Witam szukam namiaru na studniarza z okolic radomia, kozienic... Zna ktoś przyzwoitego i fachowego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dudek.DH 22.07.2010 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam wszystkich W przyszłym roku zamierzam wiercić studnie w Ujsołach (okolice żywca). Po przeczytaniu całego tematu nasunęło mi się kilka pytań: 1. Na jaką średnicę wywiercić studnie do użytku domowego 2. Jak dokładnie wygląda budowa takiej studni - fajnie by było zobaczyć jakiś schemat (jakie rury się wkłada i na jaką głębokość, jakie filtry i na jaką głębokość, jak zabezpieczają otwór przed dostępem wody gruntowej) 3. Jak i gdzie można sprawdzić na jakiej głębokości jest woda (nie licząc różczkarzy - jakoś nie ufam tej czarnej magii) 4. Jak kształtują się ceny za metr studni powiedzmy na śląsku - bo na forum jest taki rozrzut, że głowa boli (z jakimś dobrym materiałem i co się wlicza do tej ceny) 5. No i najważniejsze jakie ekipy wiertaczy możecie polecić - takie żeby robili studnie dobrej jakości z tymi całymi zabezpieczeniami od wody gruntowej itp mimo tego, że mój tekst jest trochę chaotyczny mam nadzieję, że wszyscy zrozumieją o co mi chodzi i odpowiedzą na pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 22.07.2010 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2010 Witam wszystkich W przyszłym roku zamierzam wiercić studnie w Ujsołach Średnicę rury minimum 11 cm wewnątrz tak aby swobodnie weszła standardowa studnia głębinowa. Te które pasują do zwykłej rury setki są kilkakrotnie droższe. Jeżeli chodzi o samo wiercenie to: Jeśli chcesz ręcznie to stawiasz platformę i walisz milimetr po milimetrze rozwalasz kamienie po drodze itd. Znasz wówczas cały przekrój studni. Filtr montujesz w warstwie żwiru i najlepiej aby miąższość jego wynosiła minimum 2 metry. Wówczas montujesz filtr siatkowy o dł. 1,5m. Jak można sprawdzić głębokość wody hmmmm - najlepiej zapytaj sąsiadów jak mają głęboko wodę. Ewentualnie co nieco powiedzą ci mapy geologiczne terenu. Cena za metr bieżący studni zaczyna się od 150 zł z materiałem i idzie ku górze. Wcześniej gdzieś tam zamieszczałem zdjęcia jak wygląda wiercenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts