Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Smugi nad grzejnikami :(

NatkaB

Recommended Posts

Oto mój korytarz z grzejnikiem. Nistety widzę, że nad grzejnikiem jest włącznik światła. To by przeszkadzało w powieszeniu obrazu czy lustra nad grzejnikiem. Chyba, że bym go przesunął. Ten mój korytarz njest taki duży i pusty więc przydało by się aby cos tu dodać

http://images46.fotosik.pl/1615/85f370197f29feb7med.jpg

Faktycznie z tym włącznikiem nieszczęśliwie wyszło.

Jeżeli Ci się chce przesuwać,to daj lustro z półką.Lustro ma jeszcze tą zaletę,że powiększy optycznie przestrzeń.

A jak Ci się nie chce(wiadomo jak to bywa ;) ),zamów na długość grzejnika szafeczkę na pierdółki i też będzie dobrze :)

Najprościej by było nic nie robić nad grzejnikiem tylko pomalować dobrą zmywalną farbą jak mówi kolega wyżej. Ale z tym zmywaniem to jest tak, że do pewnego czasu będzie ok. ale po jakimś czasie np. po kilku latach gdy ściany się przybrudzą to miejsce zmywane zrobi się jaśniejsze. Chyba, że zmywamy całą ścianę. Tylko, że ja mam długi korytarz i zmywanie całej ściany byłoby bardzo pracochłonne. W moim przypadku myślę, że zrobię nad grzejnik półeczkę i powieszę coś nad nią. Z racji tego, że grzejnik wraz zaworem termostatycznym ma długość 130 cm to nie wiem jeszcze czy to będzie takie duże lustro czy też może 2 obrazy wiszące obok siebie. Będzie to jakiś element wystroju mojego korytarza. Oczywiście przed tym muszę przesunąć ten włącznik swiatła.

• 2 weeks później...
Najprościej by było nic nie robić nad grzejnikiem tylko pomalować dobrą zmywalną farbą jak mówi kolega wyżej. Ale z tym zmywaniem to jest tak, że do pewnego czasu będzie ok. ale po jakimś czasie np. po kilku latach gdy ściany się przybrudzą to miejsce zmywane zrobi się jaśniejsze. Chyba, że zmywamy całą ścianę.

Gwoli ścisłości - jestem koleżanką :)

Nie zgodzę się z Tobą. Miałam poprzednią tikkurulę, też optivę satin przez 10 lat i zmywałam tylko tam gdzie akurat było brudne, a w przedpokoju było brudne miejscami, bo zawsze albo ktoś kopnął, albo odkurzacz się otarł, albo zwirz. Nie zauważyłam żeby coś jaśniało tylko w tych miejscach, ani tez żadnych innych efektów ubocznych. Dlatego się tak upieram przy tikkurili jakbym zgoła miała prowizję od sprzedaży (nie mam, klient jestem, wierny bardzo, nie ma tu kogoś z tikkurili ? ;)) ). Z tym że biorę zawsze z mieszalnika w sklepie firmowym, nie z marketu.

Dawno tu nie zaglądałem. Dziękuję za zdjęcia. Rzeczywiście wyglądają te półki fajnie. Już wymyśliłem, że kupię u stolarza już uszykowaną pod lakierowanie deskę oczywiście w odpowiednim wymiarze. Mam jeszcze lakierobejce w kolorze drzwi więc jak znalazł. Deska nie może być z twardego drzewa ponieważ może ją przypalać grzejnik. Miękkie drewno nie jest tak podatne na przypalanie. Zresztą zależy na jakiej wysokości będzie.

U mnie wszystkie grzejniki chodzą na maksa. Bardzo często zdarza się, że kocioł przeciąga mi temperaturę (zwłaszcza jak jest duży wiatr) i mam około 100 stopni. Przy 95 stopniach włącza się zabezpieczenie i temperatura z kotła zrzucana jest na grzejniki. Pytałem się tego stolarza co robił mi schody czy by mi nie zrobił takich 2 parapetów. To on powiedział mi informacje o tym drzewie, którą zamieściłem powyżej. Może mu się nie chciało takiej pierdoły robić i tak powiedział. Na pewno ma rację ale również uważam, że przy grzejniku nie powinno się nic stać.