Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co Was wkurza...?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 628
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzeczywiście sprawa wygląda niesmacznie ale jesli ktoś myśli, że rozmowy wśród polityków innych ugrupowań wyglądają inaczej to jest po prostu naiwny!!!

Swoją drogą daję sobie rękę uciąć, że za nagraniem Beger stoi PO - ciekawe co obiecali kobiecie za to nagranie. BzdurĄ jest też, że Lepper o tym nie wie. To co pisze to nie moje przypuszczenia tylko doświadczenie zawodowe, nie raz byłam świadkiem podbnych rozmów np w PO i nik się nie bulwersował.. No ale media w tym nie uczestniczyły - NIESTETY!!!

Wkurza mnie to że zanim człowiek zacznie budowę to musi przejść przez szereg urzędów i spedzić w nich troszkę czasu a wiadomo teraz go niestety ale brak :(

Budowę przez to mam zamiar zacząć na wiosnę ale czy ja się uporam?? W tej chwili zastanawiam się nad kupnem projektu, czy ktoś mi powie ile czasu zabierają te urzedasy??

Dziłakę już mam.

Wkurza mnie to że zanim człowiek zacznie budowę to musi przejść przez szereg urzędów i spedzić w nich troszkę czasu a wiadomo teraz go niestety ale brak :(

[...] czy ktoś mi powie ile czasu zabierają te urzedasy??

.

Mufinku, całe życie... :evil: :cry: :evil: :cry: :evil:

Może być krótkie, jeśli jesteś nerwowy, wylew murowany już przy trzecim urzędniku.

W tej chwili zastanawiam się nad kupnem projektu, czy ktoś mi powie ile czasu zabierają te urzedasy??

Dziłakę już mam.

Mi zabrali 6 miesięcy (a naprawdę z niczym nie zwlekałam).

A trwało by jeszcze dłużej gdybym do nich nie łąziła co drugi dzień.

A potem wspaniały bank 2 miesiące dawał mi kredyt.

POWODZENIA

W tej chwili zastanawiam się nad kupnem projektu, czy ktoś mi powie ile czasu zabierają te urzedasy??

Dziłakę już mam.

Mi zabrali 6 miesięcy (a naprawdę z niczym nie zwlekałam).

A trwało by jeszcze dłużej gdybym do nich nie łąziła co drugi dzień.

A potem wspaniały bank 2 miesiące dawał mi kredyt.

POWODZENIA

o rany nie strasz bo się jeszcze bardziej wkurzę :evil:

Mufinku,

nie zakładaj z góry że pójdzie źle. Są urzędy, które działają normalnie lub prawie normalnie. Wtedy szybciutko wszystko pozałatwiasz i będzie ok. Mam nadzieję, że tak właśnie Ci się uda, jest tu wiele osób,które pokonały ten etap bezboleśnie.

Ale nie nastawiaj się całym sobą i nie licz, że na pewno się uda szybko i w ustawowych terminach, bo możesz się boleśnie naciąć. Zobacz keidy trafiłam na forum, do dziś nie mamy jeszcze nawet podstawowych papierów na prostej. Także zanim weźmiesz kredyt czy sprzedasz mieszkanie, upewnij się że już żadne urzędnicze asekuranctwo, zlośliwość czy niekompetencja (niepotrzebne skreślić) nie mogą Ci zaszkodzić.

Mufinku,

nie zakładaj z góry że pójdzie źle. Są urzędy, które działają normalnie lub prawie normalnie. Wtedy szybciutko wszystko pozałatwiasz i będzie ok. Mam nadzieję, że tak właśnie Ci się uda, jest tu wiele osób,które pokonały ten etap bezboleśnie.

Ale nie nastawiaj się całym sobą i nie licz, że na pewno się uda szybko i w ustawowych terminach, bo możesz się boleśnie naciąć. Zobacz keidy trafiłam na forum, do dziś nie mamy jeszcze nawet podstawowych papierów na prostej. Także zanim weźmiesz kredyt czy sprzedasz mieszkanie, upewnij się że już żadne urzędnicze asekuranctwo, zlośliwość czy niekompetencja (niepotrzebne skreślić) nie mogą Ci zaszkodzić.

Dzięki za rady, na pewno skorzystam.

Szczerze to bardziej obawiam się tej papierologii niż samego budowania chałupy.

Szczerze to bardziej obawiam się tej papierologii niż samego budowania chałupy.

I słusznie. Samo budowanie chałupy jest łatwiejsze i znacznie mniej zżera nerwów.

Nie cierpię iść do urzędów, gdzie te urzedasy patrzą krzywym okiem jak człowiek o cokolwiek śmiał się zapytać, (może uogólniam) ale nie spotkałam się jeszcze żeby pani zza okienka lub zza biurka zrobiła coś z przyjemnością, traktują tę pracę jak zło konieczne, a więc może czas na zmiany i poszukać coś co bedzie sprawiało przyjemność....

Ja spotkałam. Nawet takich uprzedzająco miłych i grzecznych, którzy sami mówią "proszę Pani, Pani jest w końcu moim pracodawcą". Ale wystarczy jedna zaraza i jesteś ugotowany. A ubić nie wolno... :evil:

Hmmm ale nie wiem co gorsze, bo znowu przy takich milusińskich można dać wpuścić się w maliny

• 3 months później...
Nie nie... to Prywatny Upierdliwiec :wink:

taki niewirtualny :wink:

mecze sie od jakiegos czasu i nie moge sie zdobyc na mocnego kopa (a inne nie dzialaja)

W sumie bardziej mnie denerwuje w tym momencie moja wlasna osoba niz on .... :evil:

Zielona, to ten od komórki? tzn. od zrzucania niepożądanego połaczenia przychodzącego z jego numeru?

Ja spotkałam. Nawet takich uprzedzająco miłych i grzecznych, którzy sami mówią "proszę Pani, Pani jest w końcu moim pracodawcą". Ale wystarczy jedna zaraza i jesteś ugotowany. A ubić nie wolno... :evil:

Hmmm ale nie wiem co gorsze, bo znowu przy takich milusińskich można dać wpuścić się w maliny

Wykrakałeś! :evil: :wink:

Ale prawda jest taka, że teraz to już bardziej boję się tych miłych :cry: :cry: :cry:

Dokladnie ten sam (naszczescie az tak mi nie obrodzilo zeby ich dwoch miec na skladzie) :wink:

Dojrzalam psychicznie - ze - trudno - pal licho kozysci ze znajomosci

- zniesc go nie moge juz :wink:

No ale obiecuje sobie - ze dzis - juz na pewno dzis zadzwonie i powiem " sorry stary - wiecej nie dzwon nie mailuj , znajdz sobie inne ramie do wyplakiwania i kogos innego zameczaj swoja wybitna osobowoscia MAM CIE DOSC !!!!!"... :D po czym... odkladam cala akcje na dzien jutrzejszy.... :-? :-? :-?

juz trzeci dzien tak.... :-? :-? :-?