irryd 06.03.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witamy kolejnych szczęśliwców . Jeśli macie ochotę wycieczki w okolice Brzeska to zapraszam mam Oliwkę w lustrzanym odbiciu. Szczegóły na priv. Witam serdecznie . 2 dni penetrowałam forum by znaleźć Oliwkę z lukarną . Mój projektant stwierdził że wykonana lukarna wpłynie na zmniejszenie pokoju dziecinnego . Bardzo proszę o odpowiedź jak to jest u was . Będę niezmiernie wdzięczna za zdjęcia na priv [email protected] . Nie ukrywam że bardzo liczę na odpowiedź gdyż wasza Oliwka jest jedynym projektem z lukarną który udało mi się znaleźć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 06.03.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 irryd my również robimy lukarnę. Byliśmy w zeszłym roku u c_o_l_a i w sumie wtedy nam się to spodobało. Zaczynamy niebawem, ale z tego co mówił architekt faktycznie zmniejszy się minumalnie pokój bo będzie trzeba przestawić ściankę, żeby lukarna "wyszła" idealnie na środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 06.03.2011 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam Wszystkich po długiej przerwie, spowodowanej brakiem dostępu do sieci, a było co pisać.W skrócie- miałem umówionych cieśli na koniec sierpnia a tu minoł sierpień, wrzesień i panowie fachowcy telefonów nie odbierali. Więc zapadła decyzja o poszukiwaniach kolejnej ekipy ale jak sami wiecie o dobrych fachowców ciężko a jak już są to mają terminy, ale wkońcu się udało a oto efekty mojej troszkę zmienionej OLIWKI jak to już ktoś napisał połączenie OLIWKI z AGATKĄ http://images45.fotosik.pl/29/9b3a18d6f829c0ca.jpg Jeszcze na ten rok pozostały do zrobienia ścianki działowe ale już z tym nie ma strachu będą zrobione w deszczowe dni takie ma zapewniania murarzy Do użytkownika c_o_l_a . Ponawiam prośbę o kontakt na [email protected] . zdaje sobie sprawę z tego że na pewno dawno już skończył budowę i nie zagląda na forum wiec być może ktoś z użytkowników ma jego adres email ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 06.03.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dzięki za odpowiedz . Ciesze sie że ktoś jeszcze wpadł na podobny pomysł .( Lukarna zamiast daszku ) Gdzie dokładnie budujecie ? . Na jaką kwotę oszacowano wam koszt lukarny ? Czy zmiany wprowadziliście tylko podczas wykonania czy też przed budową w projekcie ? Musimy szybko podejmować decyzje gdyż mamy zamiar rozpocząć budowę najdalej za 2 tygodnie . Bardzo podoba mi sie projekt Oliwki wewnątrz , układ pomieszczeń porostu wymarzony , natomiast nie ukrywam że bryła budynku oraz mała sypialnia z jedynie dachowymi oknami spędzała mi sen z powiek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 06.03.2011 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 irryd budujemy w okolicach Krakowa. Zmiany dokonaliśmy na etapie adaptacji. Kosztu niestety nie znam bo mamy ogólnie kwotę za całosć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irryd 06.03.2011 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Do kiziorowo . A czy macie morze zdjęcie Oliwki wykończonej użytkownika c_o_l_a lub jego adres email . Będę bardzo wdzięczna . Muszę przekonać do tej lukarny : A)- męża , B)- projektanta , C) -wykonawców wiec zdjęcia bardzo by mi to ułatwiły . Wszyscy jak jeden mąż czemuś przeciwni temu pomysłowi . Dziękuje i pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kiziorowo 06.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 irryd niestety nie mam maila do P.Andrzeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 06.03.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 WitamMimo nadchodzącej wiosny i nawet ładnej pogody za oknem , to na naszym forum zapanował jakoś spokój .Inwestorzy z jesieni , którzy mają postawiony stan surowy otwarty lub zamknięty coś się nie odzywają, lub planują coś po cichu i tu się nie chwalą.Ja dziś siedzę i szukam na forum jak ugryźć temat: ELEKTRYKA, gdzie włączniki , gdzie oświetlenie ,puszki itd, i tak znalazłam nawet ładną oliwkę w środku o której się nie pisze bo już trochę "stara "jest Str. 132, użytkownik - jondak-Jeśli ktoś potrzebuje inspiracji proszę sprawdzić!Co tam u Was annaop, buczynka, jessy, jak tam postępy w pracy?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
c__o__l__a 06.03.2011 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Do kiziorowo . A czy macie morze zdjęcie Oliwki wykończonej użytkownika c_o_l_a lub jego adres email . Będę bardzo wdzięczna . Muszę przekonać do tej lukarny : A)- męża , B)- projektanta , C) -wykonawców wiec zdjęcia bardzo by mi to ułatwiły . Wszyscy jak jeden mąż czemuś przeciwni temu pomysłowi . Dziękuje i pozdrawiam . Witam, zdjęcia wysłałem na priv. . Co do lukarny to nie wyobrażam sobie Oliwki bez niej, z perspektywy czasu zrobiłbym większą i dodatkowo z drugiej strony co zmieniło by wygląd naszej " stodoły" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesia1961 06.03.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Wiesiu, obiecywałam wycenę tynków zewn: 99 zł /m2 w cenie robocizna z materiałem: styropian EPS 70 15 cm, siatka, klej, tynk akrylowy baranek 1,5 mm Wycenę dostaliśmy przy okazji wyceny tynków wewn i wylewek- tu facet nie jest najtańszy Dziękuję za odpowiedź, a ile płacicie za tynki wew. i wylewki? my mamy wycenę za tynki wew. gipsowe 25 zł z ich materiałem (dosyć drogo ale ponoć są dobrzy) a za posadzki 11zł za samą robociznę, bez materiałów. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszek1982 06.03.2011 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź, a ile płacicie za tynki wew. i wylewki? my mamy wycenę za tynki wew. gipsowe 25 zł z ich materiałem (dosyć drogo ale ponoć są dobrzy) a za posadzki 11zł za samą robociznę, bez materiałów. pozdrawiam Wiesiu u nas tynk gipsowy oscyluje w cenie 18-21 zl za m/2 z materiałem ale odradziło mi juz go kilka osób- mówią ze tradycyjny-cementowowo-wapienny jest bardziej trwały i niby jakoś nie łapie tak wilgosci, ale nie wiem jak z tym tak naprawde jest. Jednak jest on juz droższy bo oscyluje z materiałe na naszych terenach w kwocie 21-24 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 06.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź, a ile płacicie za tynki wew. i wylewki? my mamy wycenę za tynki wew. gipsowe 25 zł z ich materiałem (dosyć drogo ale ponoć są dobrzy) a za posadzki 11zł za samą robociznę, bez materiałów. pozdrawiam Tynki zaczynam w przyszłym tygodniu. Zdecydowanie cementowo-wapienne. Robocizna 12 PLN za m2. Tynk firmy Caparol http://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam Mimo nadchodzącej wiosny i nawet ładnej pogody za oknem , to na naszym forum zapanował jakoś spokój . Inwestorzy z jesieni , którzy mają postawiony stan surowy otwarty lub zamknięty coś się nie odzywają, lub planują coś po cichu i tu się nie chwalą. Ja dziś siedzę i szukam na forum jak ugryźć temat: ELEKTRYKA, gdzie włączniki , gdzie oświetlenie ,puszki itd, i tak znalazłam nawet ładną oliwkę w środku o której się nie pisze bo już trochę "stara "jest Str. 132, użytkownik - jondak- Jeśli ktoś potrzebuje inspiracji proszę sprawdzić! Co tam u Was annaop, buczynka, jessy, jak tam postępy w pracy? pozdrawiam Cześć! U nas stagnacja- moze jutro coś sie zacznie-będę wiedziała jak górale zjadą Planujemy wykonywać hydroizolację pod posadzki-papą i być może w czwartek, piątek będzie montaż drzwi okien i bramy garazowej. Jesli sie uda to od kolejnego tygodnia wchodzą elektrycy. To taki optymistyczny plan...... Jeszcze musimy w tempie zamówić drzwi na ogród-te techniczne- bo coś nam koncepcji zabrakło-chcieliśmy trochę tańsze znaleźć i ostatecznie nie mamy żadnych... A jakie Wy montujecie z tyłu? Po elektryce ma być wod-kan i potem powinny być tynki i wylewki i tu problem.....bo.... Vatenfall miał nam do maja podłączyć prąd-ale nie mają zgody gospodarza na którego łące chcieli stawiać słup-no i może to opóźnić prace a do tynkowania potrzebna jest siła.Nie chcielibyśmy mieć przerwy,poza tym trzeba się chyba wywiązywać z harmonogramu dla banku-ble ble.... Męczy mnie jeszcze instalacja odgromowa-cykor jestem i chcę ją mieć. Robicie?Jaki to koszt? A jaką będziesz mieć wentylację? Pooglądam jondaka...... Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.03.2011 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Tynki zaczynam w przyszłym tygodniu. Zdecydowanie cementowo-wapienne. Robocizna 12 PLN za m2. Tynk firmy Caparol http://picasaweb.google.com/102524359002133622259/FotkiBudowa# Hej Toth torpedo masz już instalacje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annaop 06.03.2011 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Dziękuję za odpowiedź, a ile płacicie za tynki wew. i wylewki? my mamy wycenę za tynki wew. gipsowe 25 zł z ich materiałem (dosyć drogo ale ponoć są dobrzy) a za posadzki 11zł za samą robociznę, bez materiałów. pozdrawiam Wiesiu my jesteśmy umówieni na 18zł z materiałem tynk cw, a wylewki 28 zł Facet od wyceny elewacji chce 24 za gipsowe ( mat +roboc-Knauff); 25 za wzmacniane gips; 26 za cw, 36 za wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bobiszon 06.03.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) Witam po długiej nieobecności:)Możecie się podzielic info jakie macie okna dachowe? Czy takie jak w projekcie czy może inne?No i jaką macie pozostałą stolarkę okienną? Z góry wielkie dzięki.PozdrawiamRobert Edytowane 6 Marca 2011 przez Bobiszon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aisza26 06.03.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Drzwi do garażu już kupiliśmy , na razie mamy zamontowane robocze, te właściwe zamontujemy przed tynkami ( u nas tynki dużo droższe niż w Waszych stronach bo cena zaczyna się od 22zł a termin realizacji to maj a może nawet druga połowa maja, do tego inna cena za obróbkę okna- instalacji odgromowej nie robimy- wodno - kanalizacyjne dopiero po tynkach, podobno jak się najpierw zrobi a potem tynki a na końcu zalewanie posadzki to często mogą uszkodzić rurki a szczególnie jeśli jest podłogówka- z drugiej strony wodę i gaz będziemy mieli jak dobrze pójdzie podłączone dopiero sierpień wrzesień, także tak mocno nie będziemy się śpieszyć- może zajmiemy się ocieplaniem poddaszapozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 06.03.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Witam Mimo nadchodzącej wiosny i nawet ładnej pogody za oknem , to na naszym forum zapanował jakoś spokój . Inwestorzy z jesieni , którzy mają postawiony stan surowy otwarty lub zamknięty coś się nie odzywają, lub planują coś po cichu i tu się nie chwalą. Ja dziś siedzę i szukam na forum jak ugryźć temat: ELEKTRYKA, gdzie włączniki , gdzie oświetlenie ,puszki itd, i tak znalazłam nawet ładną oliwkę w środku o której się nie pisze bo już trochę "stara "jest Str. 132, użytkownik - jondak- Jeśli ktoś potrzebuje inspiracji proszę sprawdzić! Co tam u Was annaop, buczynka, jessy, jak tam postępy w pracy? pozdrawiam Jestem, jestem, zaglądam tu, ale ostatnio załatwiamy wiele rzeczy na raz i w rezultacie nie wiem o czym pisać, ale już się melduję. Zamówilismy okna, w przyszłym tyg. zamówimy bramę, juz wiemy gdzie, ale jeszcze nie wiemy jaką, po wizycie u kolegi zdecydujemy. Przesłuchujemy hydraulików, elektryków i tynkarzy i dochodze do wniosku, że spóxnienie 2 godz. na umówione spotkanie to dla nich norma (wrr, wrr). Przeżywałam po tych rozmowach chwile zwatpienia dla mojego pomysłu podłogówki w całym domu, ale nie odpuszczę tego tematu - negatywnie wypowiadaja sie ci, którzy tego nie mają, a wszyscy którzy tak zrobili, są zadowoleni. Murarz przyjeżdża za tydzień - skończy sciany szczytowe, kominy i scianki działowe. No i nasi wspaniali dachowcy przyjadą mam nadzieje naprawić a nie jeszcze bardziej skopac ten wielce skomplikowany dach oliwkowy, trzymajcie kciuki, mąż bierze urlop, zeby ich pilnować. No i sprawa ostatniego tygodnia - zmnienilismy układ na górze - nad garazem bedzie w koncu sypialnia - jak już dogadamy ostatecznie, jak to ma wygladac, to wstawię obrazek i sie pochwalę. Pozdrawim wszystkich i życze udanego wiosennego startu robót! Nastepna zima w nowym domu!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buczynkaa 06.03.2011 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 My mamy Fakro - rozważaliśmy tez Veluxa (o Roto słyszelismy od znajomych jakąś złą opinię), ale na Fakro dostalismy dobra promocję. Wzięliśmy wszystkie okna aluminiowo-tworzywowe - wielkość taka jak w projekcie, tylko przesunęliśmy łazienkowe o jedna krokiew i w sypialni też rozsunęliśmy te 2 sasiadujące okna. Okna elewacyjne z Mazowieckiej Fabryki Okien profil 6-komorowy (bo była promocja), szyba zwykła podwójna - miały dobra cenę, do fabryki blisko, mogliśmy wszystko obgadać, szczególnie okno balkonowe (które zostawilismy takie jak w projekcie - z łukiem). Wymiary okien jak w projekcie, tylko w pomieszczeniu nad garażem bedzie wieksze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toth 06.03.2011 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Hej Toth torpedo masz już instalacje???? Tak. Elektryka prawie zakończona. A dlaczego "torpedo"?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts