Gosiek33 12.11.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 Się wywiedziałam: kiedyś kładło się deski i papę gdy poddasza były nieużytkowe= nieogrzewane taką papę trzeba w specjalnych (to już wie fachowiec gdzie) miejscach przecinać by jakieś wietrzenie było Teraz gdy buduje się domy z poddaszem użytkowym lepszym rozwiązaniem jest dobra folia wysoko paroprzepuszczalna - ,,deski trzy razy zgniją nim taka folia się przerwie" A folia pozwala wilgoci ulecieć ale nie pozwala dostać się do środka dekarze wola deskować dach bo im znacznie wygodnie robota idzie a poza tym dechy stabilizują dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 12.11.2009 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2009 dobry wieczór Lidzia jak tam dachówka idzie do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 13.11.2009 05:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 NO własnie, jak dachóweczka? Dzień bry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.11.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 znowuż moi nie chcieli robić dachów z pełnym deskowaniem za chińskiego boga - za czas samego deskowania to oni zdążą dwa dodatkowe dachy zrobić. dzieńdoberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 i ja się przywitam I jak dachóweczka?? robi się?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 dzień dobry wszystkim dachóweczka się jeszcze nie robi (no chyba, że w Niemczech, skąd ma do mnie przyjechać ). Wczoraj panowie rozstawiali rusztowania i czekali na dostawę łat i kontrłat. Dachówka będzie najprawdopodobniej za 2 tygodnie - chyba, że przyjedzie wcześniej. U mnie więźbę, deski i papę kładła ekipa, która budowała dom, a dekarz wszedł już na gotowe. Gosia, nie zgadzam się z tobą, że najlepsza na poddasze użytkowe jest folia. Wcale nie jest prawdą, że deski gniją pod papą - mieszkam u rodziców od 23 lat na takim poddaszu z deskami, papą i blachą na wierzchu i nic kompletnie nie gnije. Każdy robi tak jak uważa. Ja nikogo nie namawiam na pełne deskowanie, jak również nikt nie namówi mnie na folię. A to, że dla dekarza jest łatwiej i szybciej położyć folię niż pełne deskowanie, to prawda i pewnie dlatego tak się na to upierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 13.11.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dzień doberek Ja tam tej folii jakoś nie wierzę. Mam dechy i papcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.11.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Gosia, nie zgadzam się z tobą, że najlepsza na poddasze użytkowe jest folia. Wcale nie jest prawdą, że deski gniją pod papą - mieszkam u rodziców od 23 lat na takim poddaszu z deskami, papą i blachą na wierzchu i nic kompletnie nie gnije. Każdy robi tak jak uważa. Ja nikogo nie namawiam na pełne deskowanie, jak również nikt nie namówi mnie na folię. A to, że dla dekarza jest łatwiej i szybciej położyć folię niż pełne deskowanie, to prawda i pewnie dlatego tak się na to upierają. to był cytat naszego kierbuda, bo naprawdę się na tym przecież nie znamy i powtarzany twierdzenia zasłyszane i chyba nie chodziło tu o to że deski gniją, tylko prędzej zgniją niż folia padnie - a to różnica a nikogo nie namawiam do naszych poglądów tylko po to forum jest by swoją wiedzą się dzielić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 moje zdanie w temacie dachu jest takie, że jak się kładzie na dach dachówkę, to powinno się odeskowac, żeby dach był stabilniejszy, natomiast dla mnie bez sensu jest deskować pod blachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 13.11.2009 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Dzień doberek Ja tam tej folii jakoś nie wierzę. Mam dechy i papcie Myśmy długo rozważali ten etap budowy, jednak stanęło na foli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Gosia, nie zgadzam się z tobą, że najlepsza na poddasze użytkowe jest folia. Wcale nie jest prawdą, że deski gniją pod papą - mieszkam u rodziców od 23 lat na takim poddaszu z deskami, papą i blachą na wierzchu i nic kompletnie nie gnije. Każdy robi tak jak uważa. Ja nikogo nie namawiam na pełne deskowanie, jak również nikt nie namówi mnie na folię. A to, że dla dekarza jest łatwiej i szybciej położyć folię niż pełne deskowanie, to prawda i pewnie dlatego tak się na to upierają. to był cytat naszego kierbuda, bo naprawdę się na tym przecież nie znamy i powtarzany twierdzenia zasłyszane i chyba nie chodziło tu o to że deski gniją, tylko prędzej zgniją niż folia padnie - a to różnica a nikogo nie namawiam do naszych poglądów tylko po to forum jest by swoją wiedzą się dzielić za to mój kierbud (całkiem młody) jest właśnie za papą i deskami i żadna folia do niego nie przemawia. Jak widać każdy ma swoje zdanie. Ja od zawsze wiedziałam, że u mnie będą dechy i nawet nie zagłębiałam się w tajniki folii. Dla mnie osobiście dach z dechami jest na pewno o wiele stabilniejszy i pewniejszy. To samo dotyczyło odeskowanych ław fundamentowych. Nie przemawiają do mnie ławy lane bezpośrednio do ziemi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 13.11.2009 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 hejka Lidszu piekna dachówka mój ulubiony kształt Zamykasz budowę na zimę czy będziesz ciągnęła dolej w środku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 hejka Lidszu piekna dachówka mój ulubiony kształt Zamykasz budowę na zimę czy będziesz ciągnęła dolej w środku? zamyka budkę na kłódkę na zimę Muszę niestety, bo chcemy mieć drewniane okna, więc ich nie mogę wstawić teraz. Chociaż mój mąż coś wczoraj wspominał o plastikach, ale chyba był chory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 13.11.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no to będzie mnie skręcać do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no to będzie mnie skręcać do wiosny mnie też idę trochę chałupę ogarnąć przed weekendem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 13.11.2009 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 no to będzie mnie skręcać do wiosny mnie też idę trochę chałupę ogarnąć przed weekendem oj Lidziu nie sprzątaj i tak jutro się nabrudzi posiedź lepiej z nami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 posprzątałam i zaraz się zbieram na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuznka 13.11.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czeeeeeeeeee kobitki Lidszu, nie dzwoniłma bo R powiedział żebym nie kombinowała skoro już się zgdziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Czeeeeeeeeee kobitki Lidszu, nie dzwoniłma bo R powiedział żebym nie kombinowała skoro już się zgdziłam OK, czekam w takim razie z niecierpliwością na mebelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 13.11.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Byłam na budowie Kominy są już prawie postawione, ale moja kiepska małpka nie łapała z ich daleka, więc jutro zabieram ze sobą lepsiejszy aparat Dekarze też działają - jedna połać dachu ma już łaty. Postaram się zaraz zgrać zdjęcia, to wstawię do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts