Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik lidszu - komentarze

anSi

Recommended Posts

Wy tak narzekacie na swoje mamy a ja tyyyyyyle oddałabym za babcie na miejscu...chyba na rękach bym ją nosiła....ale to chyba wtedy, kiedy jest mi niezbedna, bo teraz już sie nauczyłam sama sobie radzić i juz mi ta tęsknota przeszła

na dłuższą metę pewnie też byś tak mówiła jak ja. Jak nie mieszkałam z rodzicami, to lubiłam jak do mnie przyjeżdżała i pomagała. Jednak teraz po 4 latach wspólnego mieszkania nie mogę się doczekać, kiedy będę mieszkać sama

• Odpowiedzi 15,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiolaszku, Ty nie wiesz jaka jesteś szczęśliwa! Ja mam Złotą Teściową - jeszcze przed ślubem powiedziała mojemu Księciuniowi, że pod mostem lepiej, byle nie z Mamą lub Teściową... i tego się całe życie trzymaliśmy... :lol: I jest super! 8)

ja sie ciesze ze mam swoja mame na miejscu. teraz jest przeziebiona wiec nie wpada na poranna kawke ale dzwonie do niej rano i z 15 minut na telefonie wisimy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ja tez czasami ze swoja gada przez telefon bo nie chce i sie jej po domu szukac :lol: :lol: i zawsze moge sie szybko rozłączyć 8) 8)

Wiolaszku, Ty nie wiesz jaka jesteś szczęśliwa! Ja mam Złotą Teściową - jeszcze przed ślubem powiedziała mojemu Księciuniowi, że pod mostem lepiej, byle nie z Mamą lub Teściową... i tego się całe życie trzymaliśmy... :lol: I jest super! 8)

Moja teściowa też tak mówiła :D

Ja miałam mieszkać u rodziców 1,5 roku i to był świadomy wybór, aby nie płacić za wynajęcie mieszkania, a że zrobiły się z tego 4 lata :evil: . Całe szczęście mam już bliżej, niż dalej. Z jednej strony fajnie jest mieszkać razem, bo jak Olga się urodziła, to mama mi dużo pomogła, więc to na pewno jest plus. Duży minus, to że nie masz prywatności i z własnym mężem nie możesz się porządnie pokłócić, bo rodzice wszystko słyszą :evil:

Wiolu ja już przeszłam przez etap mieszkania i z moimi rodzicami i z teściami :roll: Decydując się na budowę domu, podjęliśmy decyzję, że nigdy więcej żadnych rodziców, że chcemy w końcu żyć własnym życiem. Mieszka z nami moja babcia i jestem jej dozgonnie wdzięczna za to co dla nas robi, za opiekę nad Dominiką i za gotowanie obiadków. Taka babcia, to skarb i doceniam to.

Natomiast nie mogę znieść i nigdy nie mogłam tego że dla mojej teściowej to jest najważniejsze w życiu czy człowiek jest najedzony, czy chodzi do kościoła i czy nie śpi za długo w niedzielę, bo sąsiedzi widzą że rolety są zasłonięte. Inne rzeczy są mniej ważne. Żyłam z tym 7 lat i już nie chce. Pomaga mi teraz w opiece nad Dominiką i bardzo jej za to podziękuje ale jest u mnie i w naszym domu panują inne zasady, które w ciągu 1,5 tygodnia mogłaby uszanować :evil:

Magi, dla mojej mamy ważniejsze jest, że trzeba myć okna co miesiąc, bo sąsiedzi widzą, że są brudne :evil: :evil: :evil: . Całe szczęście kościół po wielu próbach sobie odpuściła,ale za to nie rozumie, że można sobie zrobić całą rodziną w weekend piżamowy dzień :roll: :-?

Każde rozwiązanie ma swoje plusy i minusy i każdy chciałby, to czego nie ma

Magi, dla mojej mamy ważniejsze jest, że trzeba myć okna co miesiąc, bo sąsiedzi widzą, że są brudne :evil: :evil: :evil: . Całe szczęście kościół po wielu próbach sobie odpuściła,ale za to nie rozumie, że można sobie zrobić całą rodziną w weekend piżamowy dzień :roll: :-?

ja tez lubie takie dni :lol: :lol: :lol:

ja też jestem ich wielką zwolenniczką :lol:

ja też jestem ich wielką zwolenniczką :lol:

ja też ale i moja mama też - naszczęście :wink:

NItka, twardym trza być i umieć walczyć o siebie :lol: :lol:

ps. hetera z Ciebie :wink:

a wiesz co jest najgorsze.... że jak ja spokojnie o to wszystko mówiłam, prosiłam tłumaczyłam... to mnie wszyscy ignorowali, bo co ja mogę wiedzieć skoro nic nie wiem o życiu bo tylko siedze w domu z dziećmi......

Moja teściowa mi kiedyś powiedziała, ze jak zacznę zarabiać pieniądze to wtedy będę mogła o czymkolwiek decydować.... powiedziała to stojąc w moim domu, pijąc kawe z mojego ekspresu.... a mój maż stojący obok... niezareagował. :x

Dopiero rozpierducha sprawiła, ze w końcu zaczęto mnie słuchać.